• Informacje na temat:

    flaki z kaczki

Przepisy na temat: flaki z kaczki
  • Staropolskie proste danie, super na zakrapiane imprezy.

  • ulubiona "męska" zupa ;-)

  • Zdjęcie nie udane i ....

  • Zapraszam na mojego bloga Paszczak gotuje.

  • Super smaczne i super tanie

  • uwielbiam flaki różnego pochodzenia i koniecznie z zasmażką,są bardziej syte.

  • Świetnie rozgrzewające i dodające energii danie jest idealnym posiłkiem w okresie zimowym. Flaczki tak, jak i inne podroby, aby były smaczne, wymagają odpowiedniego przyrządzenia.

  • Zupa gęsta i treściwa, która swobodnie może stanowić jedno danie. Można podać ją ze świeżym pieczywem.

  • Flaki bardzo pyszna i aromatyczna zupa rozgrzewająca , pożywna i sycąca . Podajemy z bułkami lub chlebem .

  • Zmieniona wersja Flaków ale zachęcam bo smakują wyśmienicie.

Artykuły na temat: flaki z kaczki
  • Dobieramy menu weselne

    .... Wykorzystując właściwości poszczególnych pór roku, podajemy przykładowo późną wiosną i latem szparagi, poziomki, truskawki, jesienią i zimą - dziczyznę, kaczki, gęsi, indyki. Dobór menu zależy także od(...) zachować daleko idącą ostrożność. Różne narody mają wszak rozmaite upodobania i uprzedzenia. Podejmując Finów, trzeba się zastanowić, czy można podać flaki lub potrawę z grzybów. Pewna część...

  • To przyprawa nad przyprawami, wszystkim doskonale znana, z nią wszystko od razu smakuje lepiej! Kucharze w Restauracji Hawełka dodają jej do każdej potrawy. Jaka to przyprawa? To gotowanie z sercem i myślą o osobie, dla której przygotowujemy danie... Zdjęcia dzięki uprzejmości restauracji Hawełka Tradycyjna liczba potraw przygotowywanych na Święta Bożego Narodzenia przyprawia o zawrót głowy nawet biegłych w sztuce kulinarnej. Dwanaście dań w wigilię, obfity obiad świąteczny, a do tego góra...

  • Wątróbka na trzy sposoby

    Delikatesowy pasztet z kaczki Składniki na 12 porcji: 1 cebula, 1 łyżka smalcu, 250 g wątróbki kaczej lub innej drobiowej, 1 kaczka (ok. 2 kg), 250 g boczku, 250 ml wytrawnego czerwonego wina(...) muszkatołowa 1. Cebulę obrać, drobno pokroić, zeszklić na smalcu. Dodać oczyszczone i pokrojone w kosteczkę wątróbki, mięso z kaczki i boczek. Krótko razem podsmażyć. Podlać czerwonym winem. Dusić, aż wino...

  • Prezentujemy dawne receptury i współczesne smaki z książki „Kuchnia staropolska”, która właśnie ukazała się w wydawnictwie Buchmann. Jak kiedyś jadano i co na naszych stołach się zmieniło? Kuchnia staropolska była bogata i różnorodna. Wiele dań zaproponowanych w książce jest popularnych do dzisiaj, a inne - choć już zapomniane - wciąż mocno kuszą smakiem. „Kuchnia staropolska" zachęca do poszukiwania dawnych przepisów: potraw, które są zdrowe i przyrządzane z regionalnych produktów....

  • Ryby, pierogi, grzyby, pieczone mięsa i słodkie ciasta - wszystko to doskonale znamy, jednak siostry Salomea i Anastazja potrafią wydobyć z nich zupełnie nowe smaki. Dzisiejsza kuchnia bardzo się zmienia, ale mimo wszystko cenimy w niej to, co dobrze znane. Lubimy, kiedy obok nowych smaków pojawiają się te tradycyjne, przywodzące na myśl nasz dom z okresu dzieciństwa. Dzieje się tak zwłaszcza podczas świąt. Pamiętamy doskonale smak wigilijnych i bożonarodzeniowych potraw, zapachy, które...

  • Niektóre z tradycyjnych, polskich potraw sprawiają, że obcokrajowcom robi się słabo – w końcu kto przy zdrowych zmysłach zjadłby smalec, kiszoną kapustę lub kaczą krew? Odpowiedź jest prosta – Polacy. Polska kuchnia jest wyjątkowo smaczna - któż byłby w stanie oprzeć się tym smakowitym ciastom, aromatycznym zupom i przepysznym wędlinom? Istnieje jednak kilka potraw, które chociaż nam wydają się zupełnie normalne, wprawiają w osłupienie wielu obcokrajowców. Jeśli kiedykolwiek będziecie...

  • Mówi się, że w ich przygotowanie trzeba włożyć serce - być może dlatego niegdyś nazywane były kordiałami. Ich walory smakowe i zdrowotne odkryto już w starożytności, a przez długie lata sposób ich przyrządzania owiany był tajemnicą. Wiśniówka, benedyktynka czy krupnik - aromatyczne nalewki do dziś królują na polskich stołach i w domowych spiżarniach. Fot. 123RF/Picsel Tajniki wyrobu nalewek znano już w czasach starożytności. Prekursorem w tej dziedzinie sztuki kulinarnej był ponoć sam...

  • Tym razem Piotr Sajdak przygotuje dla Was danie, którym zachwycił jury programu Masterchef Polska.   Pobierz bezpłatny e-book ze świątecznymi przepisami. Kliknij!     Kliknij prawym przyciskiem myszy i zaznacz "Zapisz element docelowy jako...", aby zapisać e-booka na dysku.

  • Wydaje ci się, że polska kuchnia nie ma przed tobą tajemnic? Przekonaj się, czy znajomość produktów spożywczych, jest dla ciebie prosta niczym „A,B,C...”. Okazją ku temu jest zbliżający się Dzień Polskiej Żywności, który obchodzić będziemy 25 sierpnia. Zapoznaj się z alfabetycznym zestawieniem polskich produktów. A jak Auflauf Czy komukolwiek ta niemiecko brzmiąca nazwa coś mówi? Podpowiadamy - to znana wszystkim zapiekanka - danie jednogarnkowe z makaronów, mięs, serów oraz jarzyn, które...

  • W niemal każdym polskim domu niedzielne przedpołudnie to czas gotowania rosołu. Poniedziałek to z kolei moment, w którym większość z nas zastanawia się, w jaki sposób wykorzystać jego resztki. Fot. 123RF/Picsel Zobacz też: Najśmieszniejsze wpadki kucharzy W polskiej kuchni to rosół uważany jest za jedno z tradycyjnych dań. Przygotowany z całej kury zagrodowej, tłusty, o intensywnym smaku i aromacie i intensywnie żółtej barwie. Tak naprawdę ile domów, tyle przepisów na rosół. Wiele zależy od...