• Informacje na temat:

    filety z ryby z ananasem i papryką

Przepisy na temat: filety z ryby z ananasem i papryką
Artykuły na temat: filety z ryby z ananasem i papryką
  • Obiad pod chmurką

    Warzywa, ryby, owoce i oczywiście mięso – podczas majówek grillujemy wszystko.

  • Kolejna książka z bestsellerowej serii "Podstawy gotowania"!Przeczytaj, jeśli zastanawiasz się, jak poznać, czy ryba jest świeża, jakie gatunki będą dobrze smakować w warzywnej potrawce, a które najlepiej pasują do galarety. Wstęp podpowie Ci, jak należy się rozprawić z surową rybą: wypatroszyć ją, pozbawić skóry, umyć... Poznasz też patenty na udane smażenie, grillowanie i duszenie ryb. A później - pora na 45 sprawdzonych przepisów na ryby na zimno, gotowane (także na parze), pieczone, z...

  • Goście, goście!

    ...mieć wyrazisty kwaskowo-korzenny smak. Pokrój filety śledziowe na mniejsze kawałki. Na talerz nałóż porcję śmietany, ułóż na niej porcję śledzia. Przed podaniem możesz dodać kilka kaparów(...) Poziom trudności: 2 Składniki: 4 świeże filety z pstrąga ze skórą, 3 łyżki oleju do smażenia, sól, pieprz, 2 szklanki ryżu jaśminowego, łyżka posiekanej natki pietruszki, 100 g masła klarowanego...

  • Uwielbiasz ryby, ale przeraża Cię ich patroszenie i filetowanie? Masz ochotę spróbować raków i krewetek, ale nie wiesz, jak się do nich zabrać? Przeczytaj! 60 potraw z 40 gatunków ryb i frutti di mare! Od prostego makaronu z łososiem po subtelne filety z tuńczyka z limonką! Pierwsza część książki zawiera wskazówki związane z zakupem, przechowywaniem, rozmrażaniem i sprawianiem ryb i owoców morza. Dowiesz się także, jak przyrządzać danie na parze, dusić, grillować i smażyć. Poznasz niezbędne...

  • Fasolka z czterech stron świata

    .... Grzyby pokroić w paski i smażyć na oleju, dodać korzeń lotosu, smażyć 6 minut. Po 2 minutach dodać kapustę i cebulę. Dodać fasolkę, zagotować, doprawić sosem Hoisin. Ryby obtoczyć w mące i smażyć(...)    Fasolka po karaibsku 1 ananas Pęczek szczypioru 1 cebula 4 filety z kurczaka (po ok 150 g) Sól 2 łyżki oleju słonecznikowego Pieprz 200 g ryżu 2 puszki (425 ml) fasolki w sosie...

  • Beef Stragonoff to niewątpliwie najpopularniejsze danie wywodzące się z Rosji. Swoim zapachem i smakiem skusi każdego, jeśli chcesz zaskoczyć znajomych swoim kunsztem kucharskim wystraczy 40 min aby przygotować to pyszne danie! Składniki: - 500g mięsa wołowego rostbef lub polędwica pokrojone w paseczki - 200g cebuli pokrojonej w plastry - 1/2 czerwonej papryki pokrojonej w plastry - 1/2 zielonej papryki pokrojonej w plastry - 300g pieczarek pokrojonych w ćwiartki - 50g koncentratu...

  • Znamy wiele jej odmian. Może być słodka lub ostra - tak ostra, że lepiej nie dotykać jej bez rękawiczek. Zobaczcie, w jaki sposób wykorzystać ją w kuchni, tak by za każdym razem zaskakiwać bliskich jej smakiem. Fot. 123RF/Picsel Apetycznie wygląda, pięknie pachnie i do tego smakuje obłędnie. Warto również wiedzieć, że papryka jest również fantastycznym źródłem substancji odżywczych, które rewelacyjnie wpływają na funkcjonowanie naszego organizmu. Znajdziemy w niej nawet pięć razy więcej...

  • Pod grubą skórką ananasa kryje się przepyszny, soczysty miąższ. Dla miłośników tego owocu mamy dobrą wiadomość: jest nie tylko smaczny, ale i zdrowy. Fot. 123RF/Picsel 100 gramów ananasa to zaledwie 50 kcal, a równocześnie prawie 60 proc. dziennego zapotrzebowania na witaminę C. Wśród ważnych witamin, które zawiera ten słodki owoc, są także witaminy z grupy B, które pełnią istotną rolę w przemianie materii i walce ze stresem. Lepszy niż aspiryna Wyciąg z ananasa ma właściwości przeciwzapalne,...

  • Charakterystyczne gatunki, fantastyczne ilustracje, opowieści wędkarzy i przepisy kulinarne! Książka stanowi swego rodzaju atlas obejmujący znaczną część ryb, występujących w polskich wodach. Została napisana z myślą o turystach, żeglarzach czy weekendowych spacerowiczach, interesujących się tą częścią rodzimej przyrody, mało podatną na obserwację bezpośrednią. Zawiera mniej lub bardziej zwięzłe opisy poszczególnych gatunków: podstawowe informacje o miejscach występowania, zwyczajach...

  • Świeża ryba? Tylko nad morzem, a najbliżej mamy nad Bałtyk. Czy na pewno jemy świeżą rybę i czy wiemy za co płacimy? Fot. 123RF/Picsel Smażona rybka to punkt obowiązkowy w każdej nadmorskiej miejscowości. W menu halibut, sandacz, łosoś, dorsz, węgorz, flądra i śledź. Ceny na pierwszy rzut oka przystępne, ale gdy przychodzi do płacenia - rachunek przekracza 70 złotych za porcję. No, ale za świeżą rybę, z własnego połowu musimy zapłacić. Tylko czy na pewno jest ona świeża?   Sprzedawcy...