• Informacje na temat:

    filety śledziowe w occie z marchewka

Przepisy na temat: filety śledziowe w occie z marchewka
  • Rolmopsy słodko - kwaśne

    ...ziaren ziela angielskiego i czarnego pieprzu 3-4 liście laurowe łyżeczka goździków Przygotowanie: 1. Filety śledziowe umyj, zalej zimną wodą, odstaw na 4 godziny. Następnie odsącz i osusz(...) cząstki. 4. Rozłóż filety na desce skórą do dołu i ułóż na nich (na jednym końcu) pokrojone warzywa. Zawiń dość ciasno śledzie i zepnij wykałaczkami (na wylot). 5. Ułóż rolmopsy ciasno w słoiku...

  • W każdym tygodniu powinno znaleźć się jedno danie rybne.

  • Dania na cały tydzień

    Tatar śledziowy z plackami ziemniacznymi Sposób przygotowania Sposób przygotowania 1. Filety śledziowe zalej wodą, pozostaw na noc. Osusz, pokrój w kostkę. Wymieszaj z posiekanym koperkiem, musztardą, oliwą i sokiem z cytryny. Dodaj jabłko pokrojone w kostkę. Grzyby odsącz z zalewy i posiekaj. Dodaj do śledzia wraz z pokrojoną w kostkę cebulą i porem. Wymieszaj i odstaw na 15 minut do...

  • Przepis na śledzia inaczej.

  • Śledzie z chrzanem

    .... Filety śledziowe moczyć 2-3 godziny w wodzie (często zmieniając wodę). Następnie wyjąć, osuszyć, pokroić na duże kawałki. Przełożyć do miseczki, wymieszać z warzywami, chrzanem oraz przyprawami. Zalać...

  • Wrapy śledziowe to bardzo prosty i smaczny pomysł na śledzika i tortillę a przygotowanie nie zajmuje więcej niż 20 minut.

  • Smaczny pomysł na "Filety śledziowe w śmietanie"

  • Przepis wart wypróbowania: "Filety śledziowe w zalewie z cebulą"

  • Wypróbowany przepis na "Śledziowe uszka"

  • Wypróbowany przepis na "Śledziowe łódeczki"

Artykuły na temat: filety śledziowe w occie z marchewka
  • Matjasy – śledziowe rarytasy

    Tak, jak Włosi mają swoje carpaccio, a Hiszpanie tapasy, tak my na przystawkę mamy śledzie. I powinniśmy być z nich dumni. Te najpopularniejsze – czyli filety a’la matjasy – podawane pod różnymi postaciami są obowiązkowym punktem w świątecznym, karnawałowym i imieninowym menu każdego Polaka. Zanim jednak zabierzemy się do ich przyrządzania, warto poznać kilka matiasowych faktów…

  • Polacy bardzo chętnie jedzą śledzie, jednak dosyć często traktujemy jest po macoszemu i podajemy jedynie w nudnych i przewidywalnych kombinacjach. Czas to zmienić, zwłaszcza że jest to bardzo wdzięczny temat do kulinarnych eksperymentów. Fot. 123RF/Picsel Śledzie w najróżniejszych odsłonach możecie podawać nie tylko w czasie świąt. Doskonale sprawdzają się jako przekąski na różnego rodzaju przyjęciach i imprezach. Wszyscy lubimy ich smak, ale zbyt rzadko pozwalamy sobie na eksperymenty z...

  • Goście, goście!

    ...mieć wyrazisty kwaskowo-korzenny smak. Pokrój filety śledziowe na mniejsze kawałki. Na talerz nałóż porcję śmietany, ułóż na niej porcję śledzia. Przed podaniem możesz dodać kilka kaparów(...) purpurowa marchewka Kolorową marchew obierz i pokrój na plasterki, odstaw. Marchew umyj w zimnej wodzie, obierz, pokrój w drobną kostkę i wrzuć do garnka z rozgrzaną oliwą. Smaż ją około 10 minut, od...

  • Śledź to jedno z najlepszych źródeł przyswajalnego białka, jest także bogaty w witaminy A, D, E oraz B6 i B12, wszytsko to sparwia, że zbawiennie wpływa na nasz organizm. Składniki: 2 filety świeżego śledzia norweskiego 20 ml śmietany 33% Szklanka mleka 10 cebulek szalotek 1 jajko Kilka gałązek natki pietruszki Kilka gałązek koperku Kilka gałązek estragonu lub łyżka suszonego Garść liści szpinaku Ocet jabłkowy oliwa z oliwek 2 duże ząbki czosnku 100 g małych marchewek...

  • Pomysłowe dania z... resztek

    ...twarde kwaskowe jabłka oraz jedno małe jabłko, 2-4 filety śledziowe (np. w oleju), 2 marchewki, 2 ziemniaki, cebula, 4 łyżki majonezu, łyżka soku z cytryny, 2 łyżki posiekanej zieleniny (szczypiorku, koperku), kilka listków zielonej sałaty, sól, pieprz, po szczypcie cukru oraz cynamonu. Ewentualnie: 1-2 łyżki śmietany lub jogurtu naturalnego. Filety śledziowe pokrój w drobną kostkę. Ziemniaki...

  • Pulpeciki z marchewką i migdałami to proste, szybkie acz wykwintne danie. Składniki: - 400g mięsa mielonego wieprzowego - 2 łyżki migdałów w plastry - 1 marchewka - 1 kostka paprykowa - 100 ml śmietany Sposób przygotowania: 1. Marchewkę objesz pokrój w 2 mm plastry a następnie w cm długości paski 2. Marchewkę i migdały pomieszaj z mięsem mielonym dopraw je do smaku odrobina soli i czarnego pieprzu uformuj z nich mięsne kulki jak najmniejsze. 3. Kulki oprósz w mace obsmaż na...

  • Smacznych świąt

    ...koperek do dekoracji Przygotowanie: 1. Filety śledziowe namocz (w mleku lub wodzie), osusz i pokrój w kostkę. Jabłka obierz, zetrzyj na tarce o dużych oczkach i skrop sokiem z cytryny, przypraw(...) (bez czasu oczekiwania): 35 minut Pieczona ryba á la caprese Składniki na 4 porcje: 4 filety ryby morskiej, sól, pieprz, słodka papryka, gałka muszkatołowa, cebula, 2-3 pomidory, łyżka oliwy...

  • Marchew najczęściej jemy pod postacią surówki, jako dodatek do zup lub po prostu na surowo. Jest to jeden z pierwszych stałych pokarmów jakie podaje się małym dzieciom. Jakie właściwości ma marchewka i dlaczego jest ona tak ważna w naszej codziennej diecie? Przekonaj się sam! Fot. 123RF/Picsel Podczas II wojny światowej w Anglii marchew stała się jednym z podstawowych produktów żywieniowych. Rząd Brytyjski zachęcał mieszkańców do sadzenia tego warzywa w swoich ogródkach i do gotowania z niego...

  • Tradycyjne Carpaccio włoskie wykonuje się z surowego mięsa łososia lub tuńczyka. Można jednak to wspaniałe danie przygotować używając marynowanego śledzia norweskiego. Sprawdźcie przepis! Składniki: 4 świeże filety ze śledzia norweskiego 1 bulwa kopru włoskiego 3 pomarańcze 100 g grubej soli morskiej 180 g cukru 20 g pieprzu 10 g przyprawy "5 smaków" 60 ml białego octu winnego 40 g masła 60 g rukoli 40 g orzeszków pinii 1/2 papryczki chili zielony pieprz świeży imbir świeża kolendra...

  • Aromatyczny i lekko słodkawy krem z marchewki i pieczonej papryki, czy może rozgrzewająca zupa krem z soczewicy? Obydwie propozycje wydają się być idealne na tę porę roku. Którą wybieracie? Krem z marchewki i pieczonej papryki autorstwa Kwiatek508 Ostatnio często piekę paprykę i robię z nią kanapki. Po przetworzeniu właśnie w taki sposób ma cudowny aromat i lekko słodkawy smak. Pomyślałam, że dobrze będzie smakowała w połączeniu z marchewką. Stąd pomysł na ten krem. Podałam go z paluchami...