• Informacje na temat:

    filet z łososia w piecu

Przepisy na temat: filet z łososia w piecu
  • Wypróbowany przepis na "Placuszki warzywne zapiekane w piecu"

  • Niedawno robiłam kurczaka w sosie szpinakowym z dodatkiem mleczka kokosowego, a tym razem zrobiłam grillowanego fileta z łososia też w sosie szpinakowym, ale z dodatkiem cytryny. Danie wytrawne i bardzo smaczne.

  • Bardzo proste danie, idealne na specjalne okazje. Polecam panom, którzy chcą zrobić dla swoich pań szybką, ale efektowną kolacyjkę przy świecach. Najlepiej podawać z białym winem.

  • Wypróbowany przepis na "Filet z łososia w brązowym cukrze i winie"

  • Niezwykle subtelny smak łososia w klasycznych klimatach. Dlaczego na smalcu? Ponieważ niweluje przykry zapach podczas smażenia.

  • Choć naturą tataru jest podanie go z żółtkiem, cebulą oraz ogórkiem to tatar z łososia w moim pomyśle idealnie sprawdzi się jako przystawka na przyjęciu urodzinowym czy zbliżającym się sylwestrowym.

  • Danie z kuchni japońskiej.

  • Bardzo lubię eksperymentować w kuchni, zazwyczaj robię to na niedzielny obiad bo mam więcej czasu. Tym razem zrobiłam filety z kurczaka nadziewane wędzonym łososiem. Mięso jest przepyszne.

  • Soczyste mięso z łososia otoczone blanszowanym porem oraz kruchym ciastem serowym. Całość po upieczeniu posypana czerwonym kawiorem.

  • Pieczona ryba jest pyszna, ale szybko może się znudzić. Alternatywą mogą być takie kotleciki, smażone na niewielkiej ilości oleju (u mnie kokosowego) lub w ogóle bez niego:). Dzięki temu są lekkie i zdrowe.

Artykuły na temat: filet z łososia w piecu
  • Łosoś to bardzo smaczna ryba, jednak w ostatnim czasie zaczął wywoływać wiele kontrowersji. Wiele osób zwraca uwagę, że mięso tej ryby może być skażone metalami ciężkimi. Jak więc kupować łososia, aby mieć pewność, że sobie nie zaszkodzimy? Fot. 123RF/Picsel Dietetycy zalecają spożywanie dań z ryb minimum 2 razy w tygodniu. W rzeczywistości na dania z rybą Polacy decydują się zdecydowanie rzadziej – przeciętnie raz na dwa tygodnie. Roczne spożycie ryb i owoców morza w naszym kraju to około...

  • Łosoś to bardzo smaczna ryba, która często gości na naszych stołach. Niestety, jej miłośnicy mogą mieć powody do zmartwień. Fot. 123RF/Picsel Hodowcy ryb z różnych zakątków globu alarmują, iż światowe zapasy łososi mogą być zagrożone. Wszystko to za sprawą tzw. „oceanicznych wszy", które dziesiątkują ich populację. Pasożyty, będące w rzeczywistości niewielkimi skorupiakami, przyczepiają się do ciała łososia, żerując na nim oraz sprawiając, iż nie nadaje się on do sprzedaży. Badania wskazują,...

  • Wyłoniliśmy pięciu laureatów, do których powędrują książki Sophii Loren. Zobaczcie, jakimi potrawami chcieli zaskoczyć gwiazdę Hollywood! Ogromnie dziękujemy za wszystkie zgłoszenia. Jesteśmy pod wrażeniem Waszej kreatywności, z pięciu prostych składników wyczarowaliście iście wykwintne dania. Nagrody postanowiliśmy przyznać: Panu Michałowi "W Awokado wydrążyć środek tak aby powstała łódeczka i miejsce na farsz. Łososia rozcinamy i wkładamy do środka cytrynę po czym przyprawiamy z wierchu...

  • Dietetyczne przepisy to poradnik kulinarny odkrywający tajniki ekspresowego przyrządzania pysznych niskokalorycznych dań, które pozwalają szybko i trwale schudnąć, a równocześnie zapewniają mnóstwo energii i doskonale wpływają na stan zdrowia oraz wyniki badań i samopoczucie. Na czym polega fenomen receptur zamieszczonych w tej książce? Doskonale zbilansowane różnorodne dietetyczne dania ‒ szybkie przekąski, koktajle, zupy, dania główne i desery ‒ dzięki zawartym w nich maksymalnym dawkom...

  • Kuchnia fusion podbiła serca Polaków. Potrafimy łączyć smaki z najbardziej odległych zakątków świata i wciąż poszukujemy nowych doznań. A gdyby tak połączyć nowoczesne wariacje z tradycyjnym kunsztem i troską o środowisko? Prezentujemy przepis na trzydaniowy obiad w myśl trendu „zero waste”. Fot. 123RF/Picsel W nowoczesnej kuchni chyba nic nie jest już w stanie nas zaskoczyć. Łączymy pozornie zupełnie niepasujące do siebie smaki, zmieniamy dotychczas uznane przeznaczenie produktów,...

  • Wspaniałe danie, które śmiało można podać jako przystawkę bądź danie główne. Sprawdź przepis, który zapewni Ci sukces kulinarny! Składniki: 130 g śledzia norweskiego 1 patat ok.120 g Łyżeczka świeżego estragonu Łyżka soku z cytryny 2 ząbki czosnku 2 łyżki orzeszków ziemnych 1 łyżka cukru 1 łyżka octu ryżowego 3 łyżki brązowego cukru Oliwa z oliwek 1 bułka ciabatta Przygotowanie: 1. Filety ze śledzia norweskiego namoczyć. Ocet ryżowy połączyć z brązowym cukrem. W tak przygotowanej...

  • Smaczny i szybki obiad? Siostra Anastazja i siostra Salomea proponują kurczaka w winie z surówką z rukoli i pomidorków. Palce lizać. Filety z kurczaka duszone w czerwonym winie Składniki: 60 dag filetów z kurczaka 2 cebule 2 ząbki czosnku 50 dag pieczarek zamkniętych 1 szklanka wytrawnego wina czerwonego sok z 1 cytryny 1/3 łyżeczki ziół prowansalskich 3-4 łyżki oliwy sól pieprz Wykonanie: Cebule obrać i pokroić w piórka. Czosnek obrać i drobno posiekać. Pieczarki wymyć. Mięso wymyć,...

  • Czym byłyby święta wielkanocne bez jajek? W tym czasie to właśnie one, obok chrzanu i tradycyjnej wędzonki, niepodzielnie królują na naszych stołach. W jaki sposób je przygotować, aby było smacznie i wyjątkowo? Wypróbujcie nasze przepisy! W okresie Wielkanocy jajka smakują tak, jak nigdy i z pewnością nie może ich zabraknąć na świątecznym stole. To doskonała okazja, aby odświeżyć tradycyjne przepisy, którymi szczyciły się jeszcze nasze babcie. Jednak nie warto poprzestawać tylko na tym....

  • Restauracja Trattoria Soprano postanowiła hucznie uczcić wprowadzenie nowego menu. Z tej okazji 24 września organizuje „Pojedynek Kulinarny", w którym naprzeciw siebie do walki staną autorzy blogów kulinarnych: kuchnianawzgorzu.pl, poracoszjesc.blogspot.com, ilovecooking92.blogspot.com, pinkcake.blox.pl oraz dwóch amatorów kulinarnych, wyłonionych w konkursie na fanpage Trattoria Soprano. Uczestnicy pojedynku wykonają pizzę według własnego przepisu i upieką ją w tradycyjnym piecu opalanym...

  • Wiodący producent słonych przekąsek Lay's przedstawia nową linię najwyższej jakości chipsów ziemniaczanych. Lay's Prosto z Pieca w dwóch wariantach smakowych - Naturalne Solone i Grillowana Papryka to pierwsze na polskim rynku pieczone chipsy ziemniaczane. Dzięki unikalnemu procesowi powolnego pieczenia, Lay's Prosto z Pieca zawierają 70% mniej tłuszczu niż standardowe, smażone chipsy, przy jednoczesnym zachowaniu wyjątkowej chrupkości i niepowtarzalnego smaku. Wiele konsumentek, które cenią...