• Informacje na temat:

    filet z łososia smażenie

Przepisy na temat: filet z łososia smażenie
  • Pasta z łososiem

    Sposób przygotowania 1. Makaron wrzuć na osolony wrzątek i ugotuj al dente według przepisu podanego na opakowaniu. Odlej na sicie, trzymaj w cieple.  2. Obierz i drobno poszatkuj cebule. Wrzuć je na dużą patelnię z 2 łyżkami rozgrzanej oliwy. Chwilę smaż. Dodaj przeciśnięty przez praskę lub obrany i posiekany czosnek. Smaż razem jeszcze 2-3 minuty.  3. Filet z łososia opłucz, osusz papierowym...

  • Bardzo proste danie, idealne na specjalne okazje. Polecam panom, którzy chcą zrobić dla swoich pań szybką, ale efektowną kolacyjkę przy świecach. Najlepiej podawać z białym winem.

  • FILET Z ŁOSOSIA PODANY Z SAŁATKĄ Z RUKOLI, LIŚCISELERA I KARMELIZOWANEJ CYKORII

    Sposób przygotowania Piekarnik rozgrzać do 220 stopni Celsjusza.W celu przyrządzenia sosu umieścić w misce robota kuchennego lub blendera pietruszkę, sok z cytryny, kapary oraz 2 łyżeczki oliwy z oliwek, a następnie miksować do uzyskania gładkiej konsystencji.W celu przyrządzenia sałatki wymieszać awokado, pomidory,czerwoną cebulę, rukolę i liście selera.Patelnię rozgrzać na dużym ogniu. Łososia...

  • Łosoś, morska sól wędzona i otręby gryczane to ciekawa kombinacja. Pierwszy raz spotkałam się z solą wędzoną i muszę przyznać, że jej smak bardzo mi odpowiada. Taka rybka idealnie sprawdzi się na obiad lub kolację.

  • Pikantny tort z łososiem

    Lubisz łososia? To danie z pewnością zagości na stałe w twoim menu!

  • Niedawno robiłam kurczaka w sosie szpinakowym z dodatkiem mleczka kokosowego, a tym razem zrobiłam grillowanego fileta z łososia też w sosie szpinakowym, ale z dodatkiem cytryny. Danie wytrawne i bardzo smaczne.

  • Z fasolką i łososiem

    Składniki na 4 osoby: 40 dag fasolki szparagowej włoszczyzna 20 dag filetu z łososia 1,5 łyżki masła klarowanego 2 liście laurowe 2 kulki ziela angielskiego  natka pietruszki(...). Dodaj fasolkę, przypraw do smaku solą i pieprzem, gotuj jeszcze przez 20 minut. 2. Łososia pokrój na cząstki, smaż na rozgrzanym maśle klarowanym około 3 minuty z każdej strony. Włóż do zupy, gotuj...

  • Niezwykle subtelny smak łososia w klasycznych klimatach. Dlaczego na smalcu? Ponieważ niweluje przykry zapach podczas smażenia.

  • Stek z łososia na cukiniowych plackach

    ...wymieszaj.  2. Rozgrzej olej na patelni. Smaż placuszki na rumiano,  z obu stron. Po usmażeniu przykryj i trzymaj w cieple.   3. Na drugiej patelni rozgrzej olej. Filet z łososia podziel na cztery części. Ułóż rybę na patelni. Smaż na małym ogniu, po 6-7 minut z każdej strony (lub dłużej, dostosuj czas smażenia do grubości filetu). Pod koniec smażenia przypraw solą i pieprzem.  4. Rozdziel na...

  • Danie z kuchni japońskiej.

Artykuły na temat: filet z łososia smażenie
  • Pikantny gulasz z łososiem

    ...1. Filet z łososia płuczemy pod bieżącą wodą, osuszamy papierowym ręcznikiem, ściągamy skórę. Rybę kroimy w dużą kostkę i skrapiamy sokiem z cytryny. 2. Fasolę i kukurydzę odsączamy z zalewy. Obraną cebulę i czosnek siekamy, podobnie kolendrę i papryczkę chili. Obrane ziemniaki kroimy w kostkę. 3. Kawałki łososia obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym oleju, przekładamy na talerz...

  • Łosoś to bardzo smaczna ryba, jednak w ostatnim czasie zaczął wywoływać wiele kontrowersji. Wiele osób zwraca uwagę, że mięso tej ryby może być skażone metalami ciężkimi. Jak więc kupować łososia, aby mieć pewność, że sobie nie zaszkodzimy? Fot. 123RF/Picsel Dietetycy zalecają spożywanie dań z ryb minimum 2 razy w tygodniu. W rzeczywistości na dania z rybą Polacy decydują się zdecydowanie rzadziej – przeciętnie raz na dwa tygodnie. Roczne spożycie ryb i owoców morza w naszym kraju to około...

  • Kuskus z łososiem i morelami

    ...zmielonego pieprzu Łyżka oliwy z oliwek 1,25 szklanki wody ¼ szklanki prażonych orzechów nerkowca lub piniowych ¾ łyżki soli ½ łyżki mielonego kminku 1 szklanka kuskusu Filet z łososia, obrany ze(...). Wsyp kuskus. Odstaw na 5 minut pod przykryciem, aż kasza napęcznieje. Filet skrop oliwą, dopraw solą i pieprzem. Smaż lub opiekaj na lekki brąz, z każdej strony 3 minuty. Łososia podawaj...

  • Zaopatrzenie się w nowoczesną patelnię o nieprzywierającej powłoce to już połowa sukcesu. Dzięki temu do smażenia wykorzystuje się minimalną ilość tłuszczu. Dodatkowo warto znać kilka zasad, dzięki którym dania będą niskokaloryczne, a jednocześnie zachowają wyśmienity smak i aromat. 1. Patelnie rozgrzej do odpowiedniej temperatury. Można to sprawdzić wylewając kroplę wody na dno naczynia. Jeśli woda od razu wyparuje, patelnia uzyskała właściwą temperaturę2. Dodawaj jak najmniej tłuszczu (1...

  • Zupa z łososiem

    Składniki: 50 dag filetu z łososia (ew. z dorsza lub mintaja) 3 marchewki 3 ziemniaki 1 pietruszka kawałek selera (ok. 15 dag) 6 szkl. bulionu warzywnego 1 cebula 1 łyżeczka masła sok(...) listek laurowy i ziarenka ziela angielskiego. Jarzyny zalej bulionem i gotuj 12–15 minut. W tym czasie filet z łososia opłucz, osusz, potnij na kawałki. Rybę włóż do gotującej się zupy. Poczekaj, aż...

  • Łosoś to bardzo smaczna ryba, która często gości na naszych stołach. Niestety, jej miłośnicy mogą mieć powody do zmartwień. Fot. 123RF/Picsel Hodowcy ryb z różnych zakątków globu alarmują, iż światowe zapasy łososi mogą być zagrożone. Wszystko to za sprawą tzw. „oceanicznych wszy", które dziesiątkują ich populację. Pasożyty, będące w rzeczywistości niewielkimi skorupiakami, przyczepiają się do ciała łososia, żerując na nim oraz sprawiając, iż nie nadaje się on do sprzedaży. Badania wskazują,...

  • Pomysły na łososia

    Stek z łososia w bukiecie ziół Składniki na 4 porcje: 800 g łososia (filet), 1-2 łyżki soku z cytryny, 1 łyżka przyprawy do ryb, 2 łyżka oleju, 2 łyżki masła, po 2 wiązki koperku, rozmarynu(...) łososia rozłożyć na talerze, udekorować ziołami, obłożyć liśćmi sałaty, ósemkami lub ćwiartkami cytryny oraz połówkami pomidorków. Budyń łososiowy z koperkiem Składniki na 4 porcje: 250 g fileta...

  • Smażone potrawy kuszą smakiem i aromatem, ale nie da się ukryć, że smażenie to jedna z najtrudniejszych metod przygotowywania dań. Dlaczego? Ponieważ w wyniku oddziaływania temperatury dochodzącej do 200°C z niektórych produktów mogą wydzielać się toksyczne substancje. Jak tego uniknąć? Jeśli nie potrafimy odmówić sobie smażonych rarytasów, warto poznać kilka sprawdzonych trików, dzięki którym nasze dania zachowają smak i nie będą nam szkodzić. Patelnia to podstawa Dobry sprzęt nie tylko...

  • Sposób na rybkę

    ...doskonale smakują też na zimno, nadają się na musy i jako składnik sałatek. Smakowita jest również zupa. Zapiekanka rybna Składniki: 500 g filetów rybnych np. łososia lub dorsza, 3 łyżki soku(...), sól, 200 g łososia (filety), 200 g dorsza (filety), 2 liście laurowe, 2 małe cebule, 3 jajka, 2 łyżki masła, zmielony czarny pieprz, 2 łyżki posiekanej natki pietruszki, bułka tarta, olej do...

  • Uwielbiasz smażone dania, ale martwisz się, że są zbyt tłuste i niezdrowe? Nie musisz z nich rezygnować, tylko przygotowuj je tak, by nie traciły cennych wartości odżywczych. Doświadczeni kucharze namawiają wszystkich entuzjastów gotowania, by podczas codziennego przygotowywania posiłków korzystali z kilku sprawdzonych trików, dzięki którym ograniczysz wytwarzanie się szkodliwych dla ludzkiego organizmu związków chemicznych oraz sprawisz, że gotowane przez ciebie potrawy zachowają maksimum...

Wideo na temat: filet z łososia smażenie
  • Łosoś w cieście – szybki przepis

    Jak w ciekawy sposób przygotować łososia? Mięso z tej ryby coraz częściej gości na naszych stołach - nic dziwnego, jest pyszne i przede wszystkim szalenie zdrowe! Jednak przyrządzanie go w klasycznej, smażonej czy pieczonej wersji może szybko się znudzić. Świetną alternatywą jest przygotowanie z fileta z łososia wyjątkowego nadzienia do warkocza z ciasta francuskiego. Jeden trik, który zmienia

  • Łosoś w cieście – szybki przepis

    Jak w ciekawy sposób przygotować łososia? Mięso z tej ryby coraz częściej gości na naszych stołach - nic dziwnego, jest pyszne i przede wszystkim szalenie zdrowe! Jednak przyrządzanie go w klasycznej, smażonej czy pieczonej wersji może szybko się znudzić. Świetną alternatywą jest przygotowanie z fileta z łososia wyjątkowego nadzienia do warkocza z ciasta francuskiego. Jeden trik, który zmienia