• Informacje na temat:

    filet z kurczaka w parowarze marynata

Przepisy na temat: filet z kurczaka w parowarze marynata
  • Kurczak w ostrej marynacie

    Składniki: 1 podwójny filet z kurczaka Do marynaty: 2 pomarańcze 5-cm kawałek imbiru 2 ząbki czosnku papryczka chili 4 łyżki oleju 1/2 łyżeczki ostrego curry mała szczypta suszonego lubczyku sól, mielony kolorowy pieprz liście sałaty do dekoracji Przygotowanie: Mięso kurczaka opłucz, osusz papierowym ręcznikiem kuchennym, a następnie pokrój w grubą kostkę. Włóż do miseczki...

  • Pierś kurczaka marynowana w marynacie sojowo miodowej z aromatem czosnku i młotkowanego pieprzu, jest lekkostrawna, usmażona bez tłuszczu na patelni grillowej stanowi smaczny obiad lub kolację. Podawać z sałatką.

  • Inna wersja filetów z kurczaka na smaczny obiad.

  • KURCZAK WYCHODZI PYSZNY... A Z GRILLA SKRZYDEŁKA NA TEJ MARYNACIE... GOŚCIE ZAJADAJĄ SIĘ...

  • Smaczny pomysł na "Filet z kurczaka w folii"

  • Bardzo lekkie, dietetyczne danie. W sam raz na obiadokolację.

  • Mięsko z kurczaka zawiera dużo białka i bardzo mało tłuszczu, dlatego jest częstym bywalcem na naszym stole (równie często używam mięska z indyka). Tradycyjnie filety smaży się w panierce w głębokim tłuszczu, ja oczywiście wolę wersję lżejszą- nuggetsową:). Chrupie, pachnie, a tłuszczu nie zawiera wcale:)

  • Soczyste, bardzo smaczne i delikatne mięso drobiowe. W całym daniu , jak to często bywa w kuchni Dalekiego Wschodu, przenikają się smak delikatnej goryczki (grapefruit i kiełki rzodkiewki) ze smakiem słodkości (brzoskwinia). Całość fantastycznie pachnie świeżym imbirem. Polecam!

  • Szybka marynata, dzieciaki i dorośli ją uwielbiają. Wystarczy, że mięso leży w marynacie 20 min.

  • W miarę szybkie danie na obiad wystarczy kilka składników aby wyczarować coś innego,smacznego.

Artykuły na temat: filet z kurczaka w parowarze marynata
  • Obok różnego rodzaju kiełbas, drób jest tym rodzajem mięsa, które najczęściej pojawia się na naszych grillach. To doskonały wybór! Ale czy wiecie w jaki sposób go przygotować, aby zawsze zachwycał naszych bliskich i znajomych? Oto kilka naszych propozycji. Mięso drobiowe to zawsze dobry wybór na grilla. Trudno jest znaleźć osobę, która byłaby w stanie oprzeć się piersi z kurczaka ściągniętej prosto z rusztu lub skrzydełkom przygotowanych w podobny sposób. Delikatne i chude mięso, które...

  • Wszyscy kochamy kurczaka. Ale czy wszyscy wiemy w jaki sposób go przygotować, aby za każdym razem był naprawdę smaczny? Zastosujcie się do naszych rad, a bez trudu wyczarujecie dania, które staną się prawdziwym hitem wśród waszej rodziny i znajomych. Jak wybrać najlepszego kurczaka? Fot. 123RF/Picsel Decydując się na przygotowanie dania z kurczaka należy pamiętać, że nawet najlepszy przepis nie uchroni nas przed kulinarną wpadką, jeśli produkty, których użyjemy, nie będą najwyższej jakości....

  • Mięso drobiowe jest uznawane za najbardziej dietetyczne. Polecane jest osobom, będącym na diecie oraz tym, którzy właśnie ją zakończyli. Ma mnóstwo wartości odżywczych, a jego obróbka jest szybka i nieskomplikowana. Zobaczcie 5 propozycji na dania z kurczaka, które przygotujecie bez najmniejszego problemu. Mięso z kurczaka bardzo często pojawia się na naszych stołach. Jest niezwykle zdrowe, lekkostrawne i dietetyczne. Można podawać je na wiele sposobów - jako danie główne, dodatek do...

  • Mięso z kurczaka można spożywać bez ograniczeń wiekowych. Jest wskazane dla dzieci od 6 miesiąca życia, a także dla osób w podeszłym wieku. Dzięki niskiej zawartości tłuszczu oraz bardzo drobnej budowie włókien, drób można podawać w dietach leczniczych (przy zaburzeniach pracy przewodu pokarmowego) oraz w okresie ciąży czy karmienia piersią. Fot. 123RF Jak wiadomo, mięso z kurczaka jest jednym z najzdrowszych. Jest bogate w proteiny, witaminy i minerały. Czy jednak filet z kurczaka jest...

  • Jak wiadomo, kurczak jest jednym z najzdrowszych rodzajów mięsa. Jest bogate w proteiny, witaminy i minerały, a do tego zawiera niewiele tłuszczu. Zwykle przygotowujemy piersi, jednak warto pamiętać, że także pozostałe części kurczaka są niezwykle smaczne. Fot. 123RF/Picsel Mięso drobiowe jest niezwykle zdrowe i zawiera w sobie bardzo dużo substancji odżywczych. Z tego względu powinniśmy jak najczęściej wykorzystywać je w przygotowywanych przez nas daniach. Jego delikatny smak z pewnością...

  • FRoSTA rozszerza gamę produktów z kurczaka, wprowadzając trzy nowe: Chicken de lux z sosem pesto i sosem czosnkowym oraz Fingersy. Jesienią w sklepach pojawiły się nowe propozycje od FRoSTY. Nowości to odpowiedź firmy na oczekiwania konsumentów, którzy chętnie sięgają po tę kategorię, poszukując produktów bez dodatków. Szczególnym powodzeniem cieszą się Qrczaki FRoSTY, wyśmienite jako przekąski, które można szybko i łatwo przygotować w piekarniku. Teraz w charakterystycznych czerwonych...

  • Marynowanie to doskonały sposób na przygotowanie soczystych i aromatycznych mięs. Jednak czy wiedzieliście, że dodanie do nich jednego składnika może uchronić was przed poważnymi chorobami? Fot. 123RF/Picsel Już niedługo sezon grillowy rozpocznie się na dobre. Prawdopodobnie większość z was, mimo niesprzyjającej aury, zdążyła już odkurzyć ruszty i zjeść pierwszą w tym sezonie, grillowaną kiełbaskę. Z pewnością też nie raz natknęliście się na informacje dotyczące szkodliwości potraw z rożna....

  • Drób jest jednym z tych mięs, które najczęściej gości na naszych stołach. Niestety, przygotowując go bardzo łatwo wpaść w rutynę. Jak uniknąć kuchennej nudy, a jednocześnie zaserwować smaczne danie z drobiem? Pomogą wam w tym przepisy naszych użytkowników! Fot. 123RF/Picsel Mięso drobiowe jest niezwykle zdrowe i zawiera w sobie bardzo dużo substancji odżywczych. Z tego względu powinniśmy jak najczęściej wykorzystywać je w przygotowywanych przez nas daniach. Jego delikatny smak z pewnością...

  • Smaczny i szybki obiad? Siostra Anastazja i siostra Salomea proponują kurczaka w winie z surówką z rukoli i pomidorków. Palce lizać. Filety z kurczaka duszone w czerwonym winie Składniki: 60 dag filetów z kurczaka 2 cebule 2 ząbki czosnku 50 dag pieczarek zamkniętych 1 szklanka wytrawnego wina czerwonego sok z 1 cytryny 1/3 łyżeczki ziół prowansalskich 3-4 łyżki oliwy sól pieprz Wykonanie: Cebule obrać i pokroić w piórka. Czosnek obrać i drobno posiekać. Pieczarki wymyć. Mięso wymyć,...

  • Drób jest jednym z tych mięs, które najczęściej gości na naszych stołach. Niestety, przygotowując go bardzo łatwo wpaść w rutynę. Jak uniknąć kuchennej nudy, a jednocześnie przygotować smaczne danie z drobiem? Pomogą wam w tym przepisy naszych użytkowników! Fot. 123RF/PICSEL Mięso drobiowe jest niezwykle zdrowe i zawiera w sobie bardzo dużo substancji odżywczych. Z tego względu powinniśmy jak najczęściej wykorzystywać je w przygotowywanych przez nas daniach. Jego delikatny smak z pewnością...