• Informacje na temat:

    filet z indyka faszerowany pomidory

Przepisy na temat: filet z indyka faszerowany pomidory
  • Soczyste sznycle na trzy nowe sposoby

    .... Gotowe sznycle podawaj z przygotowaną wcześniej sałatką oraz ziemniakami. W błyszczącej morelowej glazurze Składniki: 60 dag filetu z indyka 50 dag pomidorów 2 cebule 2 ząbki czosnku(...) włóż do garnka z posoloną wodą. Poczekaj, aż woda zawrze, po czym zmniejsz płomień i gotuj jeszcze 2 minuty. Odcedź, przelej na sitku zimną wodą i dobrze osącz. 2. Suszone pomidory osącz, zalewę...

  • Pyszne, delikatne mięsko ze słodkim nadzieniem, sprawdza się zarówno jako propozycja obiadowa, jak i na zimno.....

  • Co na świąteczny obiad?

    Składniki: - 1,5 -1,7 kg fileta z piersi indyka, - 4 łyżki bułki tartej, 1 pojemniczek rzeżuchy, - 1 jajko, - 1 torebka mrożonej marchewki z groszkiem, - 1 puszka kukurydzy, 40 dag twarożku(...), osusz, pokrój w skośne plastry. Pomidory sparz, zdejmij skórkę, pokrój na ćwiartki, usuń gniazda nasienne, a miąższ potnij w drobniutką kosteczkę. Polędwiczki posól, oprósz mąką. Usmaż na maśle na...

  • Przepis wart wypróbowania: "Faszerowany filet z indyka"

  • szybkie bez stania przy kuchni ;)

  • Wypróbowany przepis na "Faszerowany udziec indyka"

  • Przepis wart wypróbowania: "Filet z indyka faszerowany serem feta, migdałami i żurawiną"

  • Wypróbowany przepis na "Filet z indyka nadziewany serem"

  • Przepis wart wypróbowania: "Filet z indyka w rozmarynie"

  • Jesienią trzeba sobie radzić i jak nachodzi mnie ochota na grillowane mięsko... wyciągam patelnię grillową i mam... chociaż namiastkę lata...

Artykuły na temat: filet z indyka faszerowany pomidory
  • Modne, ale czy na pewno zdrowe?

    ..., podroby, jajka oraz pestki i orzechy. Druga połowa talerza to warzywa. Wybieramy jednak tylko te o niskiej zawartości węglowodanów, czyli np. zielone warzywa liściaste, ogórki, pomidory, surową paprykę(...). Jadłospis na 1 dzień Śniadanie: Plastry gotowanego na parze udźca z indyka, obsypanego suszonymi ziołami, sałatka z pomidorów i świeżej papryki z młodą cebulką. Drugie śniadanie: Pasta z jajek na...

  • Nie od dziś wiadomo, że polskie pomidory smakują najlepiej. Zwłaszcza jeśli samodzielnie wyhodowaliśmy je na działce lub w przydomowym ogródku. Warto jednak wiedzieć, że bardzo często popełniamy błąd, który zupełnie pozbawia je aromatu i wielu właściwości. Fot.123RF Przez długi czas, pomidory traktowano jedynie jako smaczny dodatek do wielu dań. Mało kto przypuszczał, iż mogą mieć rewelacyjny wpływ na funkcjonowanie naszego organizmu. Gdy naukowcy zainteresowali się ich właściwościami, bardzo...

  • Przyspieszamy metabolizm

    ...z 5 posiłków, ćwiczyć stosownie do fazy, jeść mięso bez azotanów. Zamiast kupować wędliny w sklepie, sama ugotuj polędwicę lub upiecz filet z indyka. 3. WIELKOŚĆ PORCJI zależy od tego, ile ważysz, oraz(...), gotowana pierś z kurczaka, brokuły, przekąska - gruszka, kolacja - zupa z indyka (bez skóry), białej fasoli i jarmużu. Przynajmniej jednego dnia podczas tej fazy wykonujemy ćwiczenia cardio (bieganie...

  • Pyszne, soczyste pomidory gruntowe, to jeden z tych letnich smaków, na które wszyscy czekamy z niecierpliwością. Niestety, podczas zakupów bardzo łatwo o pomyłkę, przez którą wrócimy do domu nie z polskimi, a importowanymi warzywami. Jak je rozpoznać? Fot. 123RF/Picsel Przez długi czas, pomidory traktowano jedynie jako smaczny dodatek do wielu dań. Mało kto przypuszczał, iż mogą mieć rewelacyjny wpływ na funkcjonowanie naszego organizmu. Gdy naukowcy zainteresowali się ich właściwościami,...

  • Najoryginalniejsze potrawy wigilijne

    ...się także szczupak faszerowany filetami śledziowymi moczonym w śmietanie pieczywem z dodatkiem cebuli, panga faszerowana cebulami z dodatkiem ketchupu i pomidorowego koncentratu lub dorsz(...) pasztet z gęsi, wędzony łosoś oraz indyk faszerowany kasztanami. Dla każdego coś dobrego... Na koniec coś dla łasuchów i amatorów słodkości, czyli pomysły na oryginalne wigilijne ciasta...

  • Gdy nadchodzi jesień, nabieramy ochoty na sycące i rozgrzewające dania. W tym wypadku nic nie sprawdzi się tak dobrze, jak sezonowe, faszerowane warzywa. Oto kilka przepisów, które musicie koniecznie wypróbować. Fot. 123RF Najczęściej faszerujemy papryki i cukinie, jednak warto przygotować w ten sposób także inne warzywa. Początek jesieni daje nam w tej kwestii ogromny wybór, a jedynym ograniczeniem staje się wyłącznie nasza wyobraźnia. Zachęcamy was również do eksperymentowania z...

  • Zimowe grzybobranie

    ...6 porcji: 1 1/2 kg fileta z piersi indyka, sól, pieprz, 3 łyżeczki soku z cytryny, szałwia suszona, pęczek natki pietruszki, mała cebula, 30 dag pieczarek, 15 dag żółtego sera, jajko, 2 łyżki bułki tartej(...). Usmażone pieczarki układaj na papierowym ręczniku, by osączyć je z tłuszczu. 2. Pomidory z zalewą wlej do wysokiego naczynia, zmiksuj blenderem. Cebulę obierz, opłucz i przesmaż kilka minut na oleju...

  • Nie od dziś wiadomo, że polskie pomidory smakują najlepiej. Tylko w jaki sposób rozpoznać te, które rzeczywiście urosły w naszym kraju? Fot. 123RF/Picsel Argumentów, przemawiających za zakupem krajowych warzyw, jest naprawdę sporo. Walory smakowe to tylko jeden z nich. Warto również uświadomić sobie, że importowane pomidory musiały przebyć naprawdę długą drogę, zanim trafiły na półki naszych sklepów. Część z nich dojrzewała dopiero w transporcie, a z krzaczka zostały zerwane jeszcze...

  • Choć w supermarketach widzimy je cały rok, teraz trwa sezon na pyszne, polskie pomidory. Jakie mają właściwości odżywcze? Co z nich przygotujemy? Fot. 123RF/Picsel Ciężko sobie wyobrazić makaron czy pizzę bez aromatycznego sosu pomidorowego. Zupa pomidorowa, sok pomidorowy, sałatki, nawet kanapka - pomidor jest częstym gościem w naszej kuchni. Ceniony nie tylko za swój smak, ale również za wygląd. Piękne, okrągłe, dojrzałe, mieniące się różnymi odcieniami czerwonej barwy. Nie tylko są ucztą...

  • Na naszych wielkanocnych stołach niepodzielnie rządzą jaja. Użytkownicy Smakera mają wiele pomysłów na to, jak w bardzo kreatywny sposób zaserwować je na świątecznym stole. Fot. 123RF/Picsel Większość z nas nie wyobraża sobie wielkanocnego stołu bez potraw i przystawek przygotowanych na bazie jaj. Wśród nich szczególną popularnością cieszą się faszerowane jajka, które idealnie sprawdzą się w roli świątecznej przekąski. Co bardzo ważne, ich przygotowanie zajmuje kilka chwil, a wymyślenie...