• Informacje na temat:

    filet z indyka farsz

Przepisy na temat: filet z indyka farsz
  • Filet indyka z farszem

    Sposób przygotowania 1. W mięsie wytnij kieszeń,natrzyj je solą i pieprzem.Cebulę obierz, posiekaj, zeszklij na maśle. Pomidory potnij. Bazylię posiekaj. Twaróg utrzyj z żółtkiem. Dodaj cebulę, pomidory i bazylię. Przypraw pieprzem. Kieszonkę w mięsie napełnij farszem. Zepnij otwory. Pieczeń posmaruj olejem. Ułóż w brytfance. Cytrynę pokrój w plasterki. Obłóż nimi mięso. Piecz 1 godz. w 200

  • Wypróbowany przepis na "Filet z indyka z ziołami"

  • Rolada z indyka

    Sposób przygotowania Szpinak przebierz, opłucz, osącz na sitku. Cebulę oraz czosnek obierz, posiekaj, zeszklij na rozgrzanej oliwie. Dołóż liście szpinaku. Smaż 3-4 minuty. Przypraw na pikantnie solą, pieprzem oraz gałką. Filet z indyka umyj, osusz. Rozetnij na duży płat. Mię- so lekko rozbij. Oprósz z obu stron solą, chili i pieprzem. Pomidory potnij na kawałki. Na mięsie rozsmaruj farsz...

  • Zrobił mi się niedawno przepyszny farsz do naleśników/pierogów/jedzenia w formie pasty do kanapek. Można też z niego zrobić małe paszteciki, kotleciki, czy tam innego wpadnie do głowy Na zdjęciu mięsko zostało zawinięte w dietetyczne naleśniki gryczano-razowe

  • ...100g suszonych śliwek bez pestek, posiekany świeży majeranek, 100 g płatków migdałowych, szczypta cynamonu, 750 g filetów z indyka, sól, pieprz, dwie cebule, łyżka margaryny, łyżka koncentratu pomidorowego, por, 500 g marchwi, 200 ml śmietany, łyżka marynowanego pieprzu.

  • Jesienią trzeba sobie radzić i jak nachodzi mnie ochota na grillowane mięsko... wyciągam patelnię grillową i mam... chociaż namiastkę lata...

  • Indycza pierś faszerowana pieczarkami

    Składniki: 1 i 1/4 kg fileta z piersi indyka, sól l pieprz, sok z cytryny, szałwia suszona, pęczek natki pietruszki, łyżka miodu, łyżeczka słodkiej mielonej papryki, 20 dag pieczarek, 15 dag żółtego sera, jajko, 2 łyżki bułki tartej, olej, suszona jarzębina do mięs, sałata, natka pietruszki i skórka z cytryny do dekoracji.

  • Smaczny pomysł na "Filet z indyka na sposób włoski"

  • Mięsne rolady z warzywami

    Filet z indyka nadziewany szpinakiem Sposób przygotowania 1. Szpinak rozmroź na sitku i poczekaj, aż ocieknie. Cebulę oraz czosnek obierz, posiekaj, zeszklij na rozgrzanej oliwie. Dołóż liście szpinaku. Smaż 3-4 minuty. Przypraw na pikantnie solą, pieprzem i gałką. Filet z indyka umyj, osusz. Rozetnij na duży płat. Mięso lekko rozbij. Oprósz z obu stron solą, chili i pieprzem. Suszone...

  • Przepis wart wypróbowania: "Faszerowany filet z indyka"

Artykuły na temat: filet z indyka farsz
  • Jaja faszerowane indykiem

    Zamiast dymki można do farszu dodać rzeżuchę (ale bez podsmażania). Jej ostry smak dobrze łączy się z wędliną.

  • Wspaniałe danie, które śmiało można podać jako przystawkę bądź danie główne. Sprawdź przepis, który zapewni Ci sukces kulinarny! Składniki: 130 g śledzia norweskiego 1 patat ok.120 g Łyżeczka świeżego estragonu Łyżka soku z cytryny 2 ząbki czosnku 2 łyżki orzeszków ziemnych 1 łyżka cukru 1 łyżka octu ryżowego 3 łyżki brązowego cukru Oliwa z oliwek 1 bułka ciabatta Przygotowanie: 1. Filety ze śledzia norweskiego namoczyć. Ocet ryżowy połączyć z brązowym cukrem. W tak przygotowanej...

  • Potrawka z indyka w stylu włoskim

    Składniki na 4 porcje: 60 dag filetu z piersi indyka, 3 dymki,, 30 dag ryżu, sól, 1 pęczek trybuli, 3 gałązki natki pietruszki, 20 dag pieczarek, 3 łyżki oleju, pieprz, 1-2 łyżeczki curry(...). Foremki posmarować odrobiną tłuszczu ze smażenia pieczarek. Nałożyć farsz pieczarkowo-ryżowy. Ugnieść łyżką. Wybić na talerze. Podawać z potrawką z indyka. Gotowe danie udekorować cytryną...

  • Wyłoniliśmy pięciu laureatów, do których powędrują książki Sophii Loren. Zobaczcie, jakimi potrawami chcieli zaskoczyć gwiazdę Hollywood! Ogromnie dziękujemy za wszystkie zgłoszenia. Jesteśmy pod wrażeniem Waszej kreatywności, z pięciu prostych składników wyczarowaliście iście wykwintne dania. Nagrody postanowiliśmy przyznać: Panu Michałowi "W Awokado wydrążyć środek tak aby powstała łódeczka i miejsce na farsz. Łososia rozcinamy i wkładamy do środka cytrynę po czym przyprawiamy z wierchu...

  • Pieróg ze szpinakiem i serami

    ...1. Umytą paprykę przekrawamy na pół i po usunięciu pestek kroimy ją w kostkę. Obraną cebulę grubo siekamy. Filet z indyka myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem, kroimy na małe kawałki. Szpinak(...) pokrojonego indyka i smażymy, aż mięso się podrumieni. Następnie dodajemy szpinak, paprykę, doprawiamy pieprzem, solą, przykrywamy i gotujemy 4-5 minut. Na koniec mieszamy z ricottą z jajkiem oraz...

  • Przejedzenie w Święta? Nie, dziękuję! W tym roku zamiast tradycyjnych, ciężkostrawnych potraw, sięgnij po nowoczesne kulinarne aranżacje. Gwiazdą stołu niech zostanie Kurczak Zagrodowy z Podlasia. W Boże Narodzenie stoły uginają się od potraw. Ryby, makowce, uszka, kapusta z grzybami, pierniki, pieczenie - od ilości potraw, zapachów i kolorów może zakręcić się w głowie i ...brzuchu. Ile to razy po kolejnym świątecznym posiłku pojawiła się niestrawność, która odbierała radość rodzinnego...

  • ...wymieszaj ze sobą wszystkie składniki tak, aby powstała jednolita masa, która nie będzie zbyt mokra. Jeśli tak, dodaj ponownie troszkę ziół. Filet z indyka przekrój po długości, posmaruj farszem, zawiń(...)Przepis Dla 6 osób Czas przygotowania: 30 min Czas leżakowania: 10 min Metoda grillowania: bezpośrednia Składniki - 1 duży filet z indyka, ok. 900 g - 12 plasterków bekonu 6 plasterków szynki...

  • Zobaczcie, jak przyrządzić tradycyjne indyjskie placki naan, samosę i masalę! fot. sieć restauracji "Ganesh" Tradycyjne placki naan (przepis na 6 porcji) Składniki: 1 kg mąki pszennej200 ml mleka200 ml wody1 łyżka oleju1 jajko2 łyżki cukru1 łyżka soli Sposób przygotowania Wszystkie składniki łączymy ze sobą i wyrabiamy dłońmi, aż do uzyskania miękkiego, jednolitego ciasta. Całość dzielimy na 6 równych porcji i na blacie oprószonym mąką formujemy w okrągłe placki. Następnie pieczemy w...

  • Obiad dobrze przemyślany

    Czysta zupa z twarogowymi kluseczkami, pieczona pierś indyka i małe przekąski. Po takim lekkim obiedzie powinno jeszcze zostać miejsce na deser.

  • Przygotowane według przepisu Beaty Śniechowskiej będą ciekawą alternatywą dla tradycyjnych, gotowanych pierogów. Równie dobrze smakują na ciepło i na zimno. Składniki: Ciasto: Ok. 180 g masła w temperaturze pokojowej 600 g mąki pszennej + dodatkowo do podsypywania 3 jajka 150 g śmietany 18% 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Farsz: 300 g posiekanej, kiszonej kapusty 100 g suszonych grzybów (borowiki, podgrzybki) 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 3 liście laurowe 5 ziaren ziela angielskiego Do...