• Informacje na temat:

    filet w porach

Przepisy na temat: filet w porach
  • Multicooker: Dorsz duszony w porach

    Składniki 50 g masła 300 g świeżych filetów z dorsza, pokrojonych w paski 1 duży por - biała część, pokrojony w plasterki 100 ml śmietany 30% sól, pieprz Sposób przygotowania 1. Nacisnąć przycisk MENU i wybrać program STEW. Następnie ustawić czas na 20 minut i nacisnąć przycisk START. 2. Do misy urządzenia włożyć masło poczekać aż się rozpuści, dodać por, posolić...

  • Przepis wart wypróbowania: "Filet pieczony w porach"

  • Kurczakowa fantazja

    Starannie wybierz 6 pojedynczych filetów z kurczaka.

  • Kremowy sos z porów z maślanym kurczakiem

  • Noworoczny obiad pachnący cytrusami

    Filet z indyka w pomarańczach Sposób przygotowania 1. Mięso zalej sokiem pomarańczowym, przykryj i wstaw do lodówki na 2 godziny. Kilkakrotnie je obróć.  2. Rozgrzej piekarnik do 175 st. C. Na patelni rozgrzej olej. Mięso wyjmij z soku, osusz i obsmaż ze wszystkich stron. Przełóż je do żaroodpornej formy, zalej gorącym bulionem i piecz 45 minut. Nie przykrywaj, tylko polewaj od czasu do...

  • Proste, szybkie, zdrowe, pyszne

  • Zupa z filetów rybnych.

  • Mięso jest mięciutkie, tymianek nadaje daniu fajny aromat a śmietanka jest dopełnieniem całości. Kurczaka możemy podać z gotowanymi ziemniakami, puree ziemniaczanym, z marchewki – wszystko według naszych smaków :)

  • Składniki na 4 osoby : 1 filet podwójny z kurczaka, 4 marchewki, 2 pietruszki, cebulka, por, seler, 3 torebki ryżu, przyprawy.

  • Żeberka w porach pyszny treściwy obiadek! Pory i żeberka pycha!

Artykuły na temat: filet w porach
  • Tortilla dla koneserów

    Przygotowanie Filet z kurczaka umyj, osusz na papierowym ręczniku i pokrój w niewielką kostkę.  Następnie posyp przyprawą do kurczaka i zrumień na grillu.  Tortille posmaruj kozim serem i ułóż kawałki kurczaka oraz krążki cebuli.  Następnie dodaj po dwie łyżki fasoli i kukurydzy. Całość złóż i ułóż na rozgrzanym grillu i zapiecz.  Czytaj dalej:  Zobacz także: 

  • Herbata to jeden z najpopularniejszych napojów świata. Znają i piją ją niemal wszyscy, a wielu z nas nie wyobraża sobie bez niej dnia. W jakich porach powinniśmy pić ten napój, aby czerpać z niego to, co najlepsze? Fot. 123RF/Picsel Na świecie jest wiele rodzajów herbat. W zależności od rodzaju, mogą poprawiać nastrój, wpływać na trawienie i pobudzać nas do działania. Jedną z najbardziej popularnych odmian jest herbata zielona, która doskonale wpływa na trawienie, oczyszcza organizm i...

  • Zupa z łososiem

    Przygotowanie: 1. Rozgrzej w garnku olej. Obierz seler, marchew i pietruszkę. Oczyść por (do zupy będzie potrzebna tylko biała część). Umyj i pokrój warzywa w krążki lub słupki. Podsmaż krótko na oleju, a następnie zalej gorącym bulionem. 2. Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę, dodaj do zupy. Wszystko gotuj na niedużym ogniu przez 10-15 minut.  3. Odkrój skórę z fileta, sprawdź, czy w rybie nie...

  • Nie wyobrażamy sobie dnia bez porannej kawy. Czy jednak nie pijemy jej nieco bezmyślnie, bez wiedzy o jej działaniu ? Kiedy kawa naprawdę pomoże nam się obudzić, a kiedy jej działanie nie ma wpływu na nasz organizm, a wręcz jest szkodliwe ? Fot. 123RF/Picsel Według badań, pierwszą kawę najlepiej jest pić między 9.30 a 11.30. Najbardziej optymalną porą jest 10.30. Wybranie właśnie tych godzin jest związane z dobową dawką kortyzolu, czyli hormonu stresu. Jego poziom jest najwyższy właśnie po...

  • Wiwat, szparagi

    ...fileta z piersi kurczaka, 1 łyżka oleju, 12,5 dag gęstej kwaśnej śmietany, 5 dag salami, 1 jajko, 1 żółtko, 3 łyżki śmietany kremówki, 3 gałązki estragonu. Płaty francuskiego ciasta rozmrozić(...) kawałki. Pomidorki przepołowić. Filet z kurczaka oczyścić, pokroić w paski. Na patelni rozgrzać olej. Zrumienić na nim mięso, oprószyć solą i pieprzem. Zdjąć z patelni. Na patelnię włożyć szparagi. Smażyć...

  • „Trzy pory dnia. Kulinarne fascynacje Krzysztofa Tyszkiewicza” to zbiór sentymentalnych opowieści i rozmów Beaty i Krzysztofa Tyszkiewiczów, których tematem przewodnim są ich ulubione potrawy i smaki. Książka ukaże się 6 listopada nakładem Wydawnictwa G+J Książki.   Książka Krzysztofa Tyszkiewicza nosi tytuł „Trzy pory dnia", ponieważ jedzenie to czynność, którą ludzie wykonują co najmniej trzy razy dziennie przez całe życie. Autor przedstawia swoje ulubione dania, a z każdym z nich łączy...

  • Cellulit nie lubi lata

    ...dag fileta z indyka lub cielęciny duszonego z małą cukinią, cebulą i świeżymi ziołami, 2 łyżki brązowego ryżu lub kaszy gryczanej. Kolacja: Cała grahamka; jedna połowa z twarogiem, rzodkiewką...

  • Por w polskiej kuchni wykorzystywany jest niemal wyłącznie jako składnik włoszczyzny. Na stoły raczej nie trafia, a kojarzy się z rozgotowanymi w zupie zielono-białym pędami. Por ma jednak znacznie więcej zastosowań i ze względu na jego smak oraz wartości odżywcze warto go docenić. Fot. 123RF/Picsel Por to warzywo czosnkowate i jak wszystkie z tej rodziny - m.in. czosnek i cebula - jest bardzo zdrowy. Jest on bogatym źródłem istotnej dla odporność witaminy C. Por zawiera także wzmacniającą...

  • Roladki rybne z szalwia, raz jeszcze!

    ...delikatna w srodku, nazywam ja perfekcyjna...   Wczoraj wzielam 3 filety z dorsza, wybralam z nich peseta osci i przecielam je wzdluz na pol. Lekko posolilam. Na kazdym filecie ulozylam...

  • 11 listopada to nie tylko Narodowe Święto Niepodległości. W Wielkopolsce w tym samym dniu obchodzi się także Świętego Marcina. Tradycyjnie piecze się tam pyszne rogale z ciasta półfrancuskiego, nadziewane białym (!) makiem. Są prawdziwą bombą kaloryczną, ale ten dzień nie może się bez nich obejść! 11 listopada to Dzień Świętego Marcina / fot. p.Wiśniewska Jak wygląda Dzień Świętego Marcina w Poznaniu? Ten dzień wygląda podobnie jak Tłusty Czwartek. W gazetach pojawiają się rankingi...

Wideo na temat: filet w porach
  • Domowy obiad jak z restauracji

    Ekskluzywne dania restauracyjne i niskie ceny? To, że jedno nie wyklucza drugiego, udowodnił w "Dzień Dobry TVN" Piotr Kucharski. Przygotował on pizzę Margheritę, domowy makaron z sosem kurkowym, dorsza na makaronie z pora z kremem krewetkowym, filet z kaczki z brukselką, jeżynami i piklowaną szalotką oraz owoce pod sosem zabajone. Za te wszystkie smakowitości przygotowane w domu zapłacimy