• Informacje na temat:

    filet w mikrofalówce

Przepisy na temat: filet w mikrofalówce
  • Dorsz z warzywami

    Składniki na 2 porcje: - 50 g wędzonego boczku, - 1 cebula, - 250 g. brokułów, - puszka kukurydzy (425 g), - sól, pieprz, - 400 g filetów z dorsza, - 2 łyżki soku z cytryny, - tłuszcz do formy, - plasterki cytryny i listki melisy do dekoracji Przygotowanie: Boczek pokroić w drobną kostkę. Cebulę obrać, pokroić na cząstki. Formę do gotowania w mikrofalówce natrzeć tłuszczem. Boczek...

  • Czasem żałuję, że nie mam komu gotować. Ale za to mogę podzielić się przepisem z Wami ; )

  • Obiad w pół godziny

    ...zalać ziemniaki na patelni. Smażyć mieszając, aż całość się zetnie. Posypać zieleniną. Czas przygotowania 30 minut Propozycja 2. Pierś z warzywami Składniki na 2 porcje: - 2 pojedyncze filety(...), - 100 g filetu z kurczaka, - 50 g makaronu wstążki, - sól, pieprz, curry, - łyżeczka oleju słonecznikowego, - 50 ml bulionu warzywnego, - 3 łyżki jogurtu naturalnego, - 1 łyżeczka mąki...

  • Pyszne kotleciki z okrawek fileta lub fileta pokrojonego w kosteczkę ekspresowe do wykonania i bardzo pyszne .

  • Ekspresowa słodka przekąska.

  • Soczysta, marynowana pierś z kurczaka z serem żółtym, zawinięta boczusiem. Byłam bardzo zadowolona z takiego połączenia.

  • dietetyczne, zgodne z zasadami zdrowego odżywiania, szybkie, proste, sycące

  • bo w mikrofalówce też się dobrze piecze, serio

  • Kiedy dopada nas głód na coś słodkiego, nie chce się nam iśc do sklepu, piec całej blachy ciasta i przede wszystkim czekać aż to ciasto się upiecze, bo chcemy cos słodkiego teraz zaraz, takie ciacho jest idealne :-) Proste składniki, szybko sie przygotowuje, a jeszcze szybciej "piecze" :-). Wiem wiem, z mikrofalówki, niezdrowe ... ale raz nie zawsze :-)

  • Pyszne ciasto w 5 minut

Artykuły na temat: filet w mikrofalówce
  • ​Bento: Kotlety z papryką i kukurydzą

    Siekane kotlety drobiowe z warzywami to smaczna alternatywa dla smażonych w całości filetów. Z pewnością przypadną do gustu także najmłodszym. Do bento proponuję zapakować je razem z surówką z kiszonej kapusty i marchewki. Jest prosta w przygotowaniu, smaczna i przede wszystkim zdrowa - radzi Malwina Bareła, autorka bloga Filozofia Smaku i książki "Lunchbox na każdy dzień. Przepisy inspirowane...

  • Mikrofalówki stosujemy głównie ze względu na jej wygodę i szybkość przygotowywania posiłków. Warto jednak wiedzieć, że nie każdy produkt nadaje się do podgrzewania w ten sposób. Wiele osób nie może wyobrazić sobie życia bez mikrofalówki. Dzięki niej bez trudu odgrzejemy obiad w pracy, roztopimy czekoladę do dekorowania deserów lub nawet upieczemy ciasto. W końcu współczesne mikrofalówki z powodzeniem mogą konkurować nawet z nowoczesnymi piekarnikami. Warto jednak pamiętać, że nie każdy...

  • Tortilla po diabelsku

    Składniki na 4 porcje: 4 placki tortilla, 20 dag fileta z kurczaka, 4 liście sałaty, papryka, po pół puszki kukurydzy i czerwonej fasoli, cebula, ząbek czosnku, łyżka ostrej papryki, łyżka(...). Uwaga! Tortille można też podgrzać w mikrofalówce.

  • Kuchenka mikrofalowa wcale nie musi służyć jedynie jako szybki „podgrzewacz” gotowych, mocno przetworzonych (a co za tym idzie – niezdrowych) produktów. Za pomocą mikrofal można także gotować i piec! W mikrofalówce można przyrządzić zdrowy obiad, a nawet upiec ciasto! / fot. 123rf.com Dania z mikrofali wcale nie są niezdrowe! Czasem nawet są lepsze niż dania „tradycyjne" z patelni czy piekarnika. Jak to możliwe? Do potraw z mikrofalówki nie trzeba dodawać tłuszczu, nie trzeba też korzystać z...

  • Stosujemy ją na co dzień ze względu na jej wygodę i szybkość. Pozwala nam na podgrzanie całego obiadu w dosłownie kilka minut. Czy narażamy się w ten sposób na niebezpieczeństwo? Czy pozbawiamy podgrzewane potrawy składników odżywczych? Czy korzystanie z mikrofalówki ma wpływ na nasze zdrowie? / fot. 123rf.com   Mikrofalówka wykorzystuje działanie fal elektromagnetycznych na cząsteczki wody znajdujące się w potrawach. Kiedy cząsteczki zaczynają drgać, temperatura dania rośnie. Obudowa...

  • Musicie przyznać, że deser Kuby wygląda imponująco. Ciasto przełożone masą śmietanową i polane czekoladą bez wątpienia posmakuje wszystkim. Ciasto 1 szklanka mąki pszennej1/3 szklanki mąki ziemniaczanej1/3 szklanki gorzkiego kakao2 łyżeczki proszku do pieczenia8 dużych jajszczypta soli1 szklanka drobnego cukru½ szklanki oleju rzepakowego Konfitura z owoców leśnych½ kg owoców leśnych: maliny, jeżyny, jagody150 g cukrukilka listków mięty Masa 850 ml śmietany 30%2 łyżki soku z cytryny2 łyżki...

  • Planując urządzenie kuchni, nie można zapomnieć o kuchence mikrofalowej, która staje się nieodłącznym elementem wyposażenia. Sprzyja temu fakt, że nowoczesne mikrofalówki, które oferuje firma Samsung, umożliwiają błyskawiczne przygotowanie zdrowego jedzenia. Wśród propozycji Samsunga znaleźć można m.in. dwie kuchenki z grillem: MUSE MIRROR GW76NMT-X i OGUN GE89M. Modele te mają taką samą cenę, ale różnią się stylem, rozmiarem, rodzajem wykończenia i funkcjami - tak, aby każdy mógł wybrać...

  • Za nami kolejna edycja festiwalu Fine Dining Week. Mamy nadzieję, że nie przegapiliście szansy na wypróbowanie specjalnego menu w najlepszych restauracjach w kraju. Nasza redakcja odwiedziła krakowską restaurację Albertina. Festiwal Fine Dining Week jest wyjątkową okazją na poznanie w gronie najbliższych świata bezkompromisowej jakości, eksperckiej tradycji i nowoczesnej odwagi w kreowaniu trendów. Restauracje uczestniczące w Festiwalu nagradzane są m.in. rekomendacjami Michelin (Sztućcami...

  • Lodówka jest urządzeniem niezbędnym we współczesnej kuchni. Nie wszystko jednak powinno w niej lądować… Co powinniśmy wyrzucić z lodówki raz na zawsze? Fot. 123RF.COM/PICSEL 1. Pomidor Zobacz też: 10 zaskakujących faktów o pomidorach >> Pomidory same w sobie uwielbiają ciepło. Im cieplej, tym dla nich lepiej, rosną wtedy bujnie i stają się intensywnie czerwone. Po zerwaniu zmienia się to tylko trochę. Pomidory najlepiej przechowywać w temperaturze pokojowej, ale nie bezpośrednio na słońcu....

  • Piąty półfinał konkursu BlogerChef gościł 10-11 maja br. przewodniczący jury Mirek Drewniak w swoim królestwie – eleganckiej restauracji „Dworek” w Bielsku-Białej. Blogerzy przygotowywali dania w stylu azjatyckim zarówno w sobotę, podczas konkursowych eliminacji, jak i w piątek podczas warsztatów kulinarnych.   Znamy już komplet finalistówDo grona finalistów konkursu BlogerChef dołączyła Małgosia Jaszczyk, autorka bloga tapasdecolo-res.blogspot.com oraz deseru kokosowego z mango, pistacjami i...