• Informacje na temat:

    filet rybny w galarecie

Przepisy na temat: filet rybny w galarecie
  • Klasyczny karp w galarecie

    Składniki dla 4 osób: 1 kg filetów z karpia cebula 1 l wywaru warzywnego 6 łyżek białego octu winnego 2 liście laurowe 3 ziela angielskie 4 łyżeczki żelatyny 4 jajka 2 białka jajek sok z cytryny sól pieprz 1. Filety z karpia umyj, pokrój w cząstki, cebulę w plastry. Bulion, liście laurowe, ocet, cebulę, ziele angielskie, sól i pieprz gotuj 3 minuty, włóż kawałki karpia i gotuj...

  • Delikatny smak pstrąga w galarecie. Uwielbiam go.

  • Sprawdzony przepis na "Filet w galarecie żurawinowej"

  • Kiedy znudziła nam się ryba po grecku lub zwykła smażona, proponuję na sposób słodki z brzoskwiniami i kwaśny z papryką.

  • Doskonaly i bardzo prosty paszetet rybny, nie tylko na wigilijny stól. Smakuje zawsze, natomiast optycznie prezentuje sie lepiej, jesli zastosujemy dwie ryby o róznych kolorach. U mnie raki rzeczne sa bardzo popularne i dostepne w kazdym sklepie rybnym, ale mozna równiez zastosowac krewetki, albo nawet z nich zrezygnowac. Mozna równiez zastosowac inne foremki i ukladac warstwy wedlug uznania - w tym wypadku fantazja nie zna granic.

  • Danie bardzo szybkie w przygotowaniu.

  • Bardzo smaczny, z kawałkami papryki słodkiej i ostrej, paprykarz z morszczukiem. Bardzo polecam :)

  • Smaczny pasztet do chleba.

  • Propozycja na inny sposób przyrządzenia ryby.

Artykuły na temat: filet rybny w galarecie
  • Pasztet idealny

    ..., filet z indyka) gotuj do miękkości. Jeśli chcesz dodać wątróbki (to udoskonali smak pasztetu), gotuj je krótko. Mięso zmiel trzykrotnie z surowym boczkiem, a oprócz bułki tartej dodaj grzyby, cebulę...

  • Karp to jedna z najpopularniejszych ryb na świątecznym stole. Jednak nie warto ograniczać się wyłącznie do niego. Podpowiadamy, jakie jeszcze dania rybne możecie zaserwować bliskim w czasie świąt. Fot. 123RF/Picsel Mimo że karp obecny jest na polskich stołach od wieków to, uwaga, nie jest typową rybą wigilijną.Owszem, możemy mówić o świątecznej tradycji karpia, ale będzie to tradycja PRL-owskiej Centrali Rybnej. Karp na każdym polskim stole to obyczaj ustanowiony w smutnym roku 1948. Hilary...

  • Najoryginalniejsze potrawy wigilijne

    ...się także szczupak faszerowany filetami śledziowymi moczonym w śmietanie pieczywem z dodatkiem cebuli, panga faszerowana cebulami z dodatkiem ketchupu i pomidorowego koncentratu lub dorsz z pieczarkami i pomidorami zapiekany w winie. Odważne gospodynie mogą także zaskoczyć domowników krewetkami w galarecie podanymi zamiast karpia, albo mięsiwami serwowanymi zamiast ryby. O ile kiedyś...

  • Większość z nas kojarzy galaretę z nóżek wieprzowych głównie z imieninami u cioci, jednak czy wiedzieliście, że ta potrawa może również pozytywnie wpływać na nasze zdrowie? Fot. 123RF/Picsel Galareta z nóżek wieprzowych - jedni ją uwielbiają, z kolei inni krzywią się na samą myśl o takim posiłku. Nieodzowny element prywatek i jedna z najpopularniejszych zagryzek. Zastanawialiście się może kiedyś nad tym w jaki sposób wpływa na nasze zdrowie? To naprawdę zaskakujące! Wbrew pozorom, zimne nóżki...

  • ...w piekarniku (nigdy nie pomyslalam ze to mozliwe! nawet nie wiem czemu), galareta do karpia niestety wyszla metna, bo chcialam sie pospieszyc i nie zaczekalam az wywar wystygnie... beszamel do filetow rybnych sie zwazyl w piekarniku.. ech, pierwsza Wigilia organizowana dla moich mezczyzn i kleska, ale jak powiedzialam uratowana przez syna bo i tak nie bylo kiedy jej zjesc. Natomiast cala reszta...

  • Wiele osób obawia się, że kolacja wigilijna zaprzepaści efekty miesięcy ćwiczeń i diety, a w dodatku nie będzie zbyt dobra dla zdrowia. Można jednak tego uniknąć, decydując się na przyrządzenie kolacji wigilijnej w wersji light za pomocą kilku trików. Istnieją triki zmniejszające kaloryczność tradycyjnych potraw wigilijnych. / 123rf.com Wigilijne ryby dla odchudzających się Jak wiadomo, na wigilijnym stole serwuje się duże ilości ryb. Niektóre z nich są same w sobie tłuste, a jeszcze...

  • Specjalne diety na kobiece dolegliwości

    .... Obiad: Makaron razowy - 8 łyżek gotowanego, filet z dorsza pieczonego w folii, ragout warzywne z cukini, pomidora, papryki, z łyżką oleju z wiesiołka. Podwieczorek: Koktajl z mleka sojowego ze szklanką jagód (np. mrożone). Kolacja: Grahamka, pstrąg w galarecie. Sałatka z pomidora i cebuli, z łyżeczką oleju lnianego. Przykładowy jadłospis 2:Śniadanie: Mieszanka płatków owsianych...

  • Za nami kolejna edycja festiwalu Fine Dining Week. Mamy nadzieję, że nie przegapiliście szansy na wypróbowanie specjalnego menu w najlepszych restauracjach w kraju. Nasza redakcja odwiedziła krakowską restaurację Albertina. Festiwal Fine Dining Week jest wyjątkową okazją na poznanie w gronie najbliższych świata bezkompromisowej jakości, eksperckiej tradycji i nowoczesnej odwagi w kreowaniu trendów. Restauracje uczestniczące w Festiwalu nagradzane są m.in. rekomendacjami Michelin (Sztućcami...

  • Smacznych świąt

    ...nagrzanym do 180° C na złoty kolor 15-20 min. 6. Barszcz przed podaniem podgrzej, podawaj z uszkami. Przygotowanie (bez czasu oczekiwania): 100 minut Sałatka śledziowa Składniki na 6 porcji: 8 filetów(...) koperek do dekoracji Przygotowanie: 1. Filety śledziowe namocz (w mleku lub wodzie), osusz i pokrój w kostkę. Jabłka obierz, zetrzyj na tarce o dużych oczkach i skrop sokiem z cytryny, przypraw...

  • Polscy producenci żywności posiadają coraz większą świadomość w kwestii możliwości wykorzystywania godła „Doceń polskie”. Widzą, że laury programu to nie tylko prestiż posiadania znaku jakości ale także wymierne korzyści dla nich. Fot. materiały prasowe Korzyści są ogromne i wpływają na nasz wizerunek. Mamy się czym pochwalić, zostaliśmy docenieni przez grono niezależnych ekspertów. Posiadanie takiego znaku wpływa pozytywnie na odbiór nagrodzonego produktu ponieważ jest potwierdzeniem jego...