• Informacje na temat:

    filet na węgorza

Przepisy na temat: filet na węgorza
  • Śledziowa sałatka kaszubska

    Składniki: - 250g filetów śledziowych matjas a’la węgorz firmy SEKO . (1 opakowanie), - 5 średnich ugotowanych ziemniaków, - 1 średnia cebula, - 2 średnie kiszone ogórki, - 100g rodzynek, - 1 mały pęczek koperku, - 250ml kwaśnej śmietany, - sól, pieprz do smaku. Wykonanie: Filety śledziowe pokroić w grube paski, ugotowane ziemniaki w plastry, a cebulę i ogórki w półkrążki. Rodzynki...

  • Pracochłonna ta zupka. Węgorz sam w sobie jest trudną rybką, ale warto było się pomęczyć.

  • Wypróbowany przepis na "Filet na ryżu"

  • Soczysta, marynowana pierś z kurczaka z serem żółtym, zawinięta boczusiem. Byłam bardzo zadowolona z takiego połączenia.

  • Jesienią trzeba sobie radzić i jak nachodzi mnie ochota na grillowane mięsko... wyciągam patelnię grillową i mam... chociaż namiastkę lata...

  • Pyszne kotleciki z okrawek fileta lub fileta pokrojonego w kosteczkę ekspresowe do wykonania i bardzo pyszne .

  • Dzisiaj również proste, tradycyjne i sprawdzone danie,. Często gdy nie mam pomysłu na obiad to właśnie wracam pamięcią do dzieciństwa i potraw, które moja Mama robiła. Jedną z nich był filet z dorsza w chrupiącej panierce.

  • Czasami brak nam czasu na zrobienie potrawy, proponuję pyszne, soczyste mięso z dodatkiem tymianku i miodu.

  • Czasem żałuję, że nie mam komu gotować. Ale za to mogę podzielić się przepisem z Wami ; )

  • przede wszystkim jest bardzo smaczne

Artykuły na temat: filet na węgorza
  • Ryby mają głos

    ...tygodniowo jeden niewielki filet z łososia (ok. 100 g) lub 300 g śledzi. - Ważne, by w te dni, gdy jemy rybę, zrezygnować z mięsa i wędlin, a także jajek i roślin strączkowych - podkreśla Hanna(...) niewielką ilością śluzu, czerwone skrzela. Dlatego świeżość ryby najłatwiej ocenić wtedy, gdy kupujesz ją w całości. Wolisz filety? Naciśnij mięso palcem - powinno być sprężyste i jędrne (nie może się...

  • Obok różnego rodzaju kiełbas, drób jest tym rodzajem mięsa, które najczęściej pojawia się na naszych grillach. To doskonały wybór! Ale czy wiecie w jaki sposób go przygotować, aby zawsze zachwycał naszych bliskich i znajomych? Oto kilka naszych propozycji. Mięso drobiowe to zawsze dobry wybór na grilla. Trudno jest znaleźć osobę, która byłaby w stanie oprzeć się piersi z kurczaka ściągniętej prosto z rusztu lub skrzydełkom przygotowanych w podobny sposób. Delikatne i chude mięso, które...

  • Ryby mają głos

    ...rybnego. Dzieci kojarzą rybę z tłustymi i bezwartościowymi paluszkami rybnymi. Dorosły Polak o rybie przypomina sobie w Wigilię i latem, podczas spaceru nadmorskim deptakiem. Filet w panierce, do tego stosik frytek i piwo. Problem jednak w tym, że wiele ryb sprzedawanych w nadmorskich budach to ryby chińskie, bo w tej chwili jednym z największych producentów hodowlanego węgorza europejskiego są...

  • Mięso drobiowe jest uznawane za najbardziej dietetyczne. Polecane jest osobom, będącym na diecie oraz tym, którzy właśnie ją zakończyli. Ma mnóstwo wartości odżywczych, a jego obróbka jest szybka i nieskomplikowana. Zobaczcie 5 propozycji na dania z kurczaka, które przygotujecie bez najmniejszego problemu. Mięso z kurczaka bardzo często pojawia się na naszych stołach. Jest niezwykle zdrowe, lekkostrawne i dietetyczne. Można podawać je na wiele sposobów - jako danie główne, dodatek do...

  • Jakie ryby są najzdrowsze. Jak rozpoznać świeżą

    ...budzić wątpliwości. Filety rybne przed zamrożeniem pokrywane są tzw. glazurą zabezpieczającą przed wysychaniem. Za niezbędną uznaje się glazurę stanowiącą 3-5 proc. masy ryby. Tymczasem po rozmrożeniu filety ważą czasem nawet o połowę mniej! To oznacza, że często płacimy za wodę. – Uczciwi producenci i sprzedawcy podają zawartość glazury i od tego uzależniają cenę – mówi Ewa Zygmanowska. – Nie...

  • Świeża ryba? Tylko nad morzem, a najbliżej mamy nad Bałtyk. Czy na pewno jemy świeżą rybę i czy wiemy za co płacimy? Fot. 123RF/Picsel Smażona rybka to punkt obowiązkowy w każdej nadmorskiej miejscowości. W menu halibut, sandacz, łosoś, dorsz, węgorz, flądra i śledź. Ceny na pierwszy rzut oka przystępne, ale gdy przychodzi do płacenia - rachunek przekracza 70 złotych za porcję. No, ale za świeżą rybę, z własnego połowu musimy zapłacić. Tylko czy na pewno jest ona świeża?   Sprzedawcy...

  • Wezwij posiłki

    ...dorosłym zaleca się dawkę 800-1000 IU witaminy D dziennie (tyle zawiera 200-gramowy filet pieczonego łososia, dwa razy mniejszy kawałek węgorza lub puszka śledzi w oleju). Po 16 sięgnij po czerwone...

  • Polacy rocznie jedzą 13 kilogramów ryb, średnia europejska to 22 kilogramy, a rekordziści – Portugalczycy – zjadają aż 56 kilo ryb. Na polskich stołach królują makrele, śledzie i dorsze. A łosoś? Ryba luksusowa… Fot. 123RF/Picsel Łososia jadamy rzadziej - to dobrze czy źle? Zalety łososia to oryginalny smak, wygląd i wartości odżywcze. Łosoś jest rybą tłustą, pożywną, lekko słoną i aromatyczną. Uwagę przykuwa także oryginalny kolor mięsa. A wpływ na nasze zdrowie?   Na co wpływa łosoś? Przede...

  • Tanio, błyskawicznie, ale za to do syta i smacznie? Tak! Jest to możliwe, jeśli do sporządzenia dania wybierzemy uniwersalny produkt, jakim jest makaron. Podczas przygotowania dań z makaronu ograniczeni jesteśmy tylko przez naszą inwencję twórczą. Ten wspaniały włoski wynalazek możemy łączyć właściwie ze wszystkimi składnikami i podawać na wiele różnych sposobów - na ciepło i zimno, z wytrawnymi dodatkami lub całkowicie na słodko oraz, tak jak my Polacy lubimy najbardziej, jako dodatek do...

  • Wspaniałe danie, które śmiało można podać jako przystawkę bądź danie główne. Sprawdź przepis, który zapewni Ci sukces kulinarny! Składniki: 130 g śledzia norweskiego 1 patat ok.120 g Łyżeczka świeżego estragonu Łyżka soku z cytryny 2 ząbki czosnku 2 łyżki orzeszków ziemnych 1 łyżka cukru 1 łyżka octu ryżowego 3 łyżki brązowego cukru Oliwa z oliwek 1 bułka ciabatta Przygotowanie: 1. Filety ze śledzia norweskiego namoczyć. Ocet ryżowy połączyć z brązowym cukrem. W tak przygotowanej...