• Informacje na temat:

    filet drobiowy zapiekany z brokułami i serem

Przepisy na temat: filet drobiowy zapiekany z brokułami i serem
  • 7 najlepszych potraw z marchewki

    ...przekładać wędzonym łososiem i ziołowym twarożkiem. Curry marchewkowo-drobiowe Składniki: 250 g brokułów Sól 500 g marchewki 200 g filetu z kurczaka 1 papryczka chili Kawałek imbiru(...) różyczki i blanszować w osolonym wrzątku przez 3 minuty. Marchewkę obrać, pokroić w romby, a filet z kurczaka na 2 cm kostkę. Chili wypestkować i drobno posiekać. Kawałek imbiru (wielkości orzecha...

  • Soczyste, aromatyczne mięso drobiowe z dodatkiem pomidorów, mozzarelli i pieczarek... klasyka. Danie w sam raz dla wszystkich dbających o linię, ale oczywiście nie tylko dla nich. Osoby, które nie liczą kalorii również będą zachwycone takim obiadkiem. Polecam.

  • Niskokaloryczne potrawy świąteczne

    ...kcal Sałatka z zapiekanym serem feta Składniki na 4 porcje: - po 1 żółtej i czerwonej papryce, - 1 cukinia, - 300 g marchewki, - 250 g pieczarek, - pęczek tymianku, - 3 łyżki oleju(...)Filet z sandacza z warzywami i ryżem Składniki: - 400 g zielonej fasolki, - 350 g marchewki, - 160 g ryżu z dodatkiem dzikiego ryżu, - sól, - 8 filetów z sandacza, - sok z jednej cytryny...

  • Faszerowany żółtym serem filet drobiowy podany z ostrymi papryczkami cherry i chlebem.

  • Zapiekany indyk z brokułami i pieczarkami. Podany z ryżem stanowi treściwe, smaczne i energetyczne danie. W sam raz na jesienny chłodek.

  • Filet drobiowy pieczony w rekawie, do tego zapiekana cukinia, wszystko polane lekkim sosem czosnkowym...

  • Bardzo smaczne, apetycznie wyglada i szybkie do przygotowania

  • Smaczny pomysł na "Winny filet drobiowy"

  • Wypróbowany przepis na "Filet zapiekany z kapustą"

Artykuły na temat: filet drobiowy zapiekany z brokułami i serem
  • Dieta idealna dla twojej figury

    ...sałatę, potem pomidor, na końcu kiełki. OBIAD: Ryba i produkty zbożowe plus warzywa - Filet z chudej ryby morskiej (np. dorsza, mintaja) posyp ziołami (np. estragonem, natką pietruszki), skrop sokiem...

  • Zdrowie, zdrowie i jeszcze raz, zdrowie - to drugie imię tych wyjątkowych warzyw. Brokuły to skarbnica witamin i składników mineralnych. Świetnie sprawdzą się jako dodatek do różnego rodzaju sałatek. Fot. 123RF/Picsel Brokuł to bliski krewny kapusty, który zdaje się być od niej zdecydowanie bardziej zdrowszy i prostszy w przygotowaniu. Warzywo to stało się w naszym kraju niezwykle popularne, głównie ze względu na delikatny smak oraz niezwykłe właściwości odżywcze. Dla osób z nadciśnieniem...

  • Niskokaloryczne potrawy świąteczne

    ...kcal Sałatka z zapiekanym serem feta Składniki na 4 porcje: - po 1 żółtej i czerwonej papryce, - 1 cukinia, - 300 g marchewki, - 250 g pieczarek, - pęczek tymianku, - 3 łyżki oleju(...)Filet z sandacza z warzywami i ryżem Składniki: - 400 g zielonej fasolki, - 350 g marchewki, - 160 g ryżu z dodatkiem dzikiego ryżu, - sól, - 8 filetów z sandacza, - sok z jednej cytryny...

  • Wrzody, nadciśnienie, cukrzyca, otyłość, a nawet nowotwory - przed tymi wszystkimi schorzeniami może uchronić nas jedno, niepozorne warzywo, które na szczęście w naszym kraju staje się coraz bardziej popularne. Fot. 123RF/Picsel Smaczne i zdrowe brokuły przywędrowały do nas z rejonu Morza Śródziemnego. Mieszkańcy tamtych krajów doceniają je od tysięcy lat, jednak Polacy poznali je dopiero w XVIII wieku. Początkowo były tylko egzotyczną nowinką, z rzadka goszczącą na naszych stołach, jednak...

  • Sycące potrawy nie tylko dla smyka

    ...łosoś, halibut, sola - ale przyrządzaj lekkostrawnie. Aby zrobić lekkiego zapiekanego łososia, umyj filet, przypraw go sokiem z cytryny i łyżeczką oliwy. Zawiń w folię do pieczenia. Możesz zapiec samą(...) 2-3-latkowi posmakują pewnie grzanki z żółtym serem (nie używaj go dużo i nie przypiekaj za mocno, bo wtedy będzie ciężkostrawny). Starszym domownikom warto zaserwować tosty wypełnione szynką...

  • Gwarantujemy, że ten przepis zagości u was na stałe. Składniki na ciasto4 g drożdżyok. 120-150 g mleka w zależności od chłonności mąki 300 g mąki typu 5002 szt. żółtek6 g drobnej soli morskiejświeży lubczykpieprz w ziarnach gałka muszkatołowa w całości60 g miękkiego masła30 g tłuszczu gęsiego (smalec bez skwarek) smalec gęsi do smarowania formybułka tarta do wysypania formy Drożdże moczyć przez 10 minut w 50 g mleka.Przesiać mąkę i dodać żółtka oraz mleko z drożdżami.Pozostałe mleko dodawać...

  • Chrzan to nieodłączny dodatek tradycyjnych dań wielkanocnych, mięs, domowych wędlin czy sałatek. Jego prawdziwą moc warto odkryć również w bardzo oryginalnej odsłonie. Fot. materiały prasowe Zupa chrzanowa z kremowym serkiem śmietankowym Hochland to wyjątkowa, świąteczna inspiracja - idealna, by skorzystać z niej już w te Święta!Aksamitna kremowa zupa chrzanowa z jajkami i chrupiącymi grzankami to znakomita alternatywna dla tradycyjnego żurku lub propozycja pierwszego dania podczas...

  • Pieczone pierogi z nadzieniem słonym lub słodkim to znakomita propozycja na przekąskę, która możesz przygotować samodzielnie. Jakich produktów będziesz potrzebować? Sprawdź na liście składników. Ciasto (na ok. 24 sztuki) 900g mąki typ 65014g soli morskiej2 jaja2 łyżeczki białego octu winnego 100g tłuszczu gęsiego, kaczego lub smalcu 420g zimnej wody Do smarowania 2 jaja + 2 łyżki wody Wykonanie: Połączyć wszystkie składniki ciasta i wyrabiać ręcznie przez 3 minuty. Dać ciastu odpocząć przez 5...

  • Kołocz to regionalny śląski wypiek. Od staropolskiego kołacza odróżnia go prostokątny kształt oraz posypka. Zobacz, jak łatwo przygotować to drożdżowe ciasto w domu. Ciasto drożdżowe115 g mleka 12 g świeżych drożdży335 g mąki typ 50050 g masła 80 g jaj10 g żółtka35 g cukru1,35 g drobnej soli morskiejświeżo starta skórka z 1 pomarańczy białko do smarowania ciastabułka tarta do obsypania ciasta przed nałożeniem nadzienia Zrobić zaczyn drożdżowy z mleka, drożdży i łyżki mąki. Odstawić na 10-15...

  • Gotuj jak szef kuchni! Znany polski szef kuchni Robert Sowa przedstawia restauracyjne przepisy, które możemy przygotować w zaciszu własnej kuchni. Naucz się przyrządzać: • Pieczoną polędwicę wołową w skorupce ziołowej z białą fasolą • Pierś indyczą w panco z sałatką włoską • Crumble z orzechów włoskich z truskawkami, tymiankiem • Zapiekane naleśniki z kurczakiem, serem pleśniowym i szpinakiem • Papardele z sosem serowym z brokułami...