• Informacje na temat:

    faszerowane piersi z piekarnika

Przepisy na temat: faszerowane piersi z piekarnika
  • Pomidory faszerowane dynią

    Z piersią z kurczaka.

  • Sprawdzony przepis na "Faszerowane piersi"

  • Indycza pierś faszerowana pieczarkami

    Składniki: 1 i 1/4 kg fileta z piersi indyka, sól l pieprz, sok z cytryny, szałwia suszona, pęczek natki pietruszki, łyżka miodu, łyżeczka słodkiej mielonej papryki, 20 dag pieczarek, 15 dag żółtego sera, jajko, 2 łyżki bułki tartej, olej, suszona jarzębina do mięs, sałata, natka pietruszki i skórka z cytryny do dekoracji.

  • Ziemniaki z boczkiem, cebulką , czosnkiem i żółtym serem.

  • Rolada faszerowana

    Składniki: - 1,5 -1,7 kg fileta z piersi indyka, - 4 łyżki bułki tartej, - 1 pojemniczek rzeżuchy, - 1 jajko, - 1 torebka mrożonej marchewki z groszkiem, - 1 puszka kukurydzy, - 40 dag(...), przemieszać. Nadzienie rozsmarować na mięsie. Uformować roladę, związać nićmi. Przełożyć do brytfanki, posmarować oliwą. Podlać 250 ml wody. 4. Brytfankę wstawić do rozgrzanego piekarnika, mięso piec 75-90

  • Sprawdzony przepis na "Faszerowane piersi kurczaka"

  • Siła prostoty. Gęś na św. Marcina

    ...„Na świętego Marcina najlepsza gęsina, patrz na piersi, patrz na kości, jaka zima nam zagości” - pierwsza część tego starego porzekadła jest nam doskonale znana, mniejszą popularnością cieszy się natomiast sama gęsina. Przypadające 11 listopada wspomnienie biskupa z Tours to pretekst, by przyjrzeć się bliżej temu mięsu i poznać jego smak. Listopad to idealny czas na gęsinę!

  • Bardzo fajne danie obiadowe lub jako przekąska.

  • Co na świąteczny obiad?

    .... Podgrzej, ale już nie gotuj. Placki włóż do gorącego piekarnika z termoobiegiem. Podgrzewaj 3-4 minuty w temperaturze 200 st. C. Podawaj jako dodatek do medalionów. Doskonałym dodatkiem do tak(...) polędwiczek. Udekoruj zieleniną. Czas przygotowania 35 minut Polecamy: żurek Indyk w sosie żurawinowym Składniki na 4 porcje: - 80 dag piersi z indyka, - cebula, 1 jajko, - 30 dag...

  • ja do tego dania wykorzystałam różne rodzaje mięsa, ponieważ u mnie w domu każdy lubi inne mięso

Artykuły na temat: faszerowane piersi z piekarnika
  • ...1 duży kabaczek; 300-400 g piersi kurczaka; 1 mała bułka; mleko; 1 duża cebula; 1 jajko; zielona pietruszka; pieprz; sól; olej lub oliwa.

  • Gdy nadchodzi jesień, nabieramy ochoty na sycące i rozgrzewające dania. W tym wypadku nic nie sprawdzi się tak dobrze, jak sezonowe, faszerowane warzywa. Oto kilka przepisów, które musicie koniecznie wypróbować. Fot. 123RF Najczęściej faszerujemy papryki i cukinie, jednak warto przygotować w ten sposób także inne warzywa. Początek jesieni daje nam w tej kwestii ogromny wybór, a jedynym ograniczeniem staje się wyłącznie nasza wyobraźnia. Zachęcamy was również do eksperymentowania z...

  • Ziemniaki nie muszą być tuczące. Pomysły na zdrowe dania

    ...z najtłustszych dań z ziemniaka, jakie możemy zaserwować, dlatego warto zrezygnować ze smażenia na głębokim tłuszczu i wstawić je do piekarnika. Składniki: · 1 kg ziemniaków · 1 łyżeczka cukru(...) (możesz użyć do tego czystego spryskiwacza do kwiatów) i przypraw według uznania. Nastaw piekarnik na 220 stopni, ułóż frytki równomiernie na papierze do pieczenia i wstaw do piekarnika na 15-20 minut. Po...

  • Na naszych wielkanocnych stołach niepodzielnie rządzą jaja. Użytkownicy Smakera mają wiele pomysłów na to, jak w bardzo kreatywny sposób zaserwować je na świątecznym stole. Fot. 123RF/Picsel Większość z nas nie wyobraża sobie wielkanocnego stołu bez potraw i przystawek przygotowanych na bazie jaj. Wśród nich szczególną popularnością cieszą się faszerowane jajka, które idealnie sprawdzą się w roli świątecznej przekąski. Co bardzo ważne, ich przygotowanie zajmuje kilka chwil, a wymyślenie...

  • Rozmaitości z indyka

    Gulasz indyczy Składniki na 4 porcje : 2 cukinie,15 dag pomidorków koktajlowych, 60 dag filetu z piersi indyka, 2 łyżeczki margaryny,1 limonka, sól, 250 ml śmietany kremówki, pieprz(...) i przy-prawić do smaku solą i pieprzem. Gotowe danie posypać kolendrą. Udekorować kwiatkami nasturcji. Podawać z żytnimi bułeczkami. Sznycle faszerowane żółtym serem Składniki na 4 porcje: 75 dag...

  • Z Pawłem Małeckim, jednym z najbardziej znanych polskich cukierników, rozmawiamy o słodkościach, rekordach Guinessa i kulinarnych inspiracjach. Przekonajcie się, czy czekolada może się znudzić. Czy czuje pan, że cukiernictwo to raczej domena pań? Paweł Małecki: Jeżeli ktoś ma pasję, to płeć nie ma tu znaczenia. Wybitnym cukiernikiem może być zarówno kobieta, jak i mężczyzna. W Polsce mamy bardzo dobrych cukierników. Badania faktycznie wskazują, że amatorsko wypiekami i słodkościami częściej...

  • Będzie pysznie

    .... Jajka faszerowane (dla 4 osób) 10 jajek, pęczek drobnego szczypiorku, pół szklanki bułki tartej, łyżka majonezu, garść obranych orzechów włoskich, sól, pieprz, klarowane masło do smażenia. Jajka ugotuj(...) przepiórcze rozbijaj pojedynczo na patelni i smaż, aż białko się zetnie (żółtko powinno być płynne). Bliny podawaj z jajkami sadzonymi, odrobiną kawioru, kwaśnej śmietany, udekoruj rzeżuchą. Piersi kaczki...

  • Jak wiadomo, kurczak jest jednym z najzdrowszych rodzajów mięsa. Jest bogate w proteiny, witaminy i minerały, a do tego bardzo prosto je przygotować. Niestety, naukowcy mają dla nas porcję niepokojących doniesień. Fot. 123RF/Picsel Drób bardzo często gości na naszych stołach - bez względu czy gotujemy tradycyjne, polskie dania czy też może sięgamy po propozycje z kuchni azjatyckiej lub amerykańskiej. W każdej z tych tradycji kulinarnych bez większego problemu odnajdziemy przepisy z...

  • Kaczka na kilka sposobów

    ...wymieszanym z koncentratem pomidorowym i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180°C. Piec 60 minut, podlewając bulionem. 10 pomysłów na szybki obiad Martha Stewart: 2 sekrety smażonego kurczaka Proste potrawy z mięsa mielonego 12 największych błędów, jakie możesz popełnić podczas pieczenia ciasta Kaczka orzechowa Składniki na 4 porcje: 4 piersi kaczki, 250 ml...

  • Przejedzenie w Święta? Nie, dziękuję! W tym roku zamiast tradycyjnych, ciężkostrawnych potraw, sięgnij po nowoczesne kulinarne aranżacje. Gwiazdą stołu niech zostanie Kurczak Zagrodowy z Podlasia. W Boże Narodzenie stoły uginają się od potraw. Ryby, makowce, uszka, kapusta z grzybami, pierniki, pieczenie - od ilości potraw, zapachów i kolorów może zakręcić się w głowie i ...brzuchu. Ile to razy po kolejnym świątecznym posiłku pojawiła się niestrawność, która odbierała radość rodzinnego...