• Informacje na temat:

    faszerowane jajko z piekarnika

Przepisy na temat: faszerowane jajko z piekarnika
  • Pomidory faszerowane mięsem

    Składniki: 6 dużych pomidorów 1 mała cebulka 1 mała cukinia 1 łyżka masła 40 dag mieszanego mięsa mielonego 1 jajko 20 dag grubo posiekanych orzechów włoskich 1 łyżeczka(...) mięsa. Wbij jajko. Dołóż orzechy. Masę przypraw musztardą oraz solą, pieprzem i ziołową przyprawą do mielonego mięsa. Wyrób. Jeśli masa będzie zbyt rzadka, dosyp trochę bułki tartej albo startego...

  • Ziemniaki z boczkiem, cebulką , czosnkiem i żółtym serem.

  • Faszerowana papryka

    Składniki: 50 dag mielonej karkówki 2 duże kolorowe papryki 1 cebula 1 jajko 4 łyżki posiekanych oliwek (najlepiej zielonych) 4 łyżki startego parmezanu 1 czubata łyżeczka musztardy(...) rozgrzanym oleju. Dodaj mielone mięso. Smaż razem przez 10 minut, cały czas mieszając. Zdejmij z ognia. Masę lekko przestudź. 2. Do mięsnej masy dodaj posiekane oliwki. Potem wbij jajko i dołóż musztardę...

  • W zeszłym roku piekłam odchudzone pączki z piekarnika a w tym roku postanowiłam zrobić z tego samego przepisu donaty,mniej kaloryczne ,nie trzeba się bać,że wejdą w boczki ;-)

  • Faszerowana papryka

    .... 3. Doprawioną masą nafaszeruj papryki. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 180 stopni i piecz przez 15 minut. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju, podsmaż pozostałą cebulę. Dodaj posiekane pomidory...

  • rozkosz dla podniebienia........

  • Kurczak faszerowany po polsku

    ...nitką. Nogi zwiąż. Tuszkę ułóż w brytfance. Dołóż połówki cytryny. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 200 st. Piecz 1 godzinę.Konfiturę podgrzej, przetrzyj, posmaruj nią tuszkę 15 minut przed wyjęciem z piekarnika. Udekoruj szałwią.

  • Soczyste filety z piersi kurczaka pysznie smakują otoczone chrupiącą panierką. Dzięki pieczeniu nuggetsy są mniej kaloryczne niż smażone.

  • Faszerowane ziemniaki

    Składniki: 10 dużych ziemniaków 2 marchewki starte na tarce 2 jajka ugotowane na twardo Pół szklanki wiórków serowych Kilka łyżeczek majonezu Sól, pieprz Przygotowanie: Ziemniaki umyj, owiń folią aluminiową i wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 st. C. Piecz ok. 40 min, aż ziemniaki będą miękkie. Jajka pokrój w drobną kostkę, połącz ze startą marchewką, serem...

  • Zrobiłam takie kiedyś na Wielkanoc, teraz są nieodłącznym elementem każdej imprezy czy to rodzinnej czy w gronie przyjaciół i zawsze znikają ze stołu w pierwszej kolejności!

Artykuły na temat: faszerowane jajko z piekarnika
  • Cukinia faszerowana

    .... Cukinie napełnić nadzieniem, przełożyć do żaroodpornego naczynia wysmarowanego tłuszczem, skropić olejem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temp. 180°C. Piec ok. 25 min, wyjąć, posypać ziołami...

  • Na naszych wielkanocnych stołach niepodzielnie rządzą jaja. Użytkownicy Smakera mają wiele pomysłów na to, jak w bardzo kreatywny sposób zaserwować je na świątecznym stole. Fot. 123RF/Picsel Większość z nas nie wyobraża sobie wielkanocnego stołu bez potraw i przystawek przygotowanych na bazie jaj. Wśród nich szczególną popularnością cieszą się faszerowane jajka, które idealnie sprawdzą się w roli świątecznej przekąski. Co bardzo ważne, ich przygotowanie zajmuje kilka chwil, a wymyślenie...

  • Papryka faszerowana kaszą kuskus

    ...i usuń ze środka gniazda nasienne. Przygotowanym farszem nadziej papryki do połowy i dokładnie dociśnij łyżką. Na wierzch wlej kilka łyżek sosu czosnkowego wymieszanego ze śmietaną. Wbij jajko. Papryki przykryj kapeluszami i ułóż w żaroodpornym naczyniu. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz w temp. 190°C przez 30 minut. Przed podaniem, posyp posiekaną natką pietruszki.

  • Na naszych wielkanocnych stołach niepodzielnie rządzą jaja. Użytkownicy Smakera mają wiele pomysłów na to, jak w bardzo kreatywny sposób zaserwować je na świątecznym stole. Fot. 123RF/Picsel Większość z nas nie wyobraża sobie wielkanocnego stołu bez potraw i przystawek przygotowanych na bazie jaj. Wśród nich szczególną popularnością cieszą się faszerowane jajka, które idealnie sprawdzą się w roli świątecznej przekąski. Co bardzo ważne, ich przygotowanie zajmuje kilka chwil, a wymyślenie...

  • Pora na pomidora

    Faszerowane pomidory Przygotowanie: Przygotuj farsz: do mielonego mięsa dodaj drobno posiekaną cebulę, kajzerkę namoczoną w mleku oraz roztrzepane...

  • Jajko towarzyszyło ludzkości od najdawniejszych czasów. Symbolizowało początek, zarodek Wszechświata, chaos, Słońce, Ziemie, płodność, nieśmiertelność, powrót wiosny. Wiele kultur wytworzyło swój własny mit lub legendę związaną z jajkiem jako początkiem świata lub jakiem jako symbolem odrodzenia. Fot. 123RF/Picsel Jajko stanowiło również element dekoracyjny. Współcześnie ozdobione jaja święcimy w sobotę wielkanocną w kościołach, a w niedzielny poranek w wielu regionach Polski obdarowujemy...

  • ...1 duży kabaczek; 300-400 g piersi kurczaka; 1 mała bułka; mleko; 1 duża cebula; 1 jajko; zielona pietruszka; pieprz; sól; olej lub oliwa.

  • Gdy nadchodzi jesień, nabieramy ochoty na sycące i rozgrzewające dania. W tym wypadku nic nie sprawdzi się tak dobrze, jak sezonowe, faszerowane warzywa. Oto kilka przepisów, które musicie koniecznie wypróbować. Fot. 123RF Najczęściej faszerujemy papryki i cukinie, jednak warto przygotować w ten sposób także inne warzywa. Początek jesieni daje nam w tej kwestii ogromny wybór, a jedynym ograniczeniem staje się wyłącznie nasza wyobraźnia. Zachęcamy was również do eksperymentowania z...

  • Wyborna papryka

    .... Wstaw je do żaroodpornego naczynia. Skrop pozostałym stopionym masłem i zalej bulionem. Naczynie wstaw do piekarnika nagrzanego do 180° C na 30-40 min. Faszerowane warzywa podawaj na ciepło z gęstą(...)Warzywa faszerowane Składniki na 4 porcje: 7 dużych cebul, 3 różnokolorowe papryki,  3 małe cukinie, 6 średnich pomidorów, 25 dag ryżu, 12 dag masła, 80 dag mielonego mięsa, 7 dag koncentratu...

  • Z Pawłem Małeckim, jednym z najbardziej znanych polskich cukierników, rozmawiamy o słodkościach, rekordach Guinessa i kulinarnych inspiracjach. Przekonajcie się, czy czekolada może się znudzić. Czy czuje pan, że cukiernictwo to raczej domena pań? Paweł Małecki: Jeżeli ktoś ma pasję, to płeć nie ma tu znaczenia. Wybitnym cukiernikiem może być zarówno kobieta, jak i mężczyzna. W Polsce mamy bardzo dobrych cukierników. Badania faktycznie wskazują, że amatorsko wypiekami i słodkościami częściej...