• Informacje na temat:

    faszerowana chlebem

Przepisy na temat: faszerowana chlebem
  • Włoska kapusta faszerowana kasztanami i serem mimolette

    Na jesienny, sezonowy obiad przygotujmy coś bardziej wykwintnego, np. kapustę faszerowaną kasztanami. Trudno dostępne? Wcale nie, kasztany kupisz w każdym supermarkecie, nawet takie już ugotowane.

  • proste i pycha! no i robi wrażenie;)

  • Faszerowane pomidory po prowansalsku

    Faszerowane pomidory po prowansalsku to idealny przepis na przygotowanie pysznej przekąski dla prawdziwych smakoszy - tak przygotowane pomidory zachwycą wszystkich.

  • co zrobić z czerstwym chlebem? oto pomysł.

  • Pstrąg faszerowany

    Przepis dla dwojga.

  • Przepis wart wypróbowania: "Faszerowana dynia"

  • Wegetariańskie przekąski na grilla

    Polskie grillowanie kojarzy nam się głównie z mięsem – na ruszt najchętniej wrzucamy kiełbasę, karkówkę czy kaszankę. Stąd też grill u znajomych kończy się dla wielu wegetarian podjadaniem chleba. Jak urozmaicić zakres smakołyków serwowanych z grilla, tak by dogodzić także fanom diety bezmięsnej?

  • Wypróbowany przepis na "Kurczak nadziewany chlebem"

  • Grillowe wariacje – pomysły na mniej oczywiste dania

    ...do głównych dań. Czy zastanawialiście się, jak smakowałyby potrawy grillowe z ich udziałem? W końcu kiełbasa biała, kaszanka i boczek nie muszą być podawane wyłącznie z chlebem, a kabanosy możecie(...). Cukinia faszerowana kaszanką Sposób przygotowania Cukinię umyj, przekrój wzdłuż. Wydrąż środek i posól. Cebulę pokrój drobno a kaszankę na mniejsze części. Na patelni rozgrzej oliwę i podsmaż cebulę...

  • Sprawdzony przepis na "Gazpacho z chlebem"

Artykuły na temat: faszerowana chlebem
  • Faszerowana papryka

    ...na suchej patelni, posypać papryki z wierzchu. Podawać z wiejskim chlebem i masłem.  Zobacz także:

  • W „Bake Off – Ale Ciacho!” emocje zaczynają sięgać zenitu. Już dzisiaj rozegra się zacięta walka o udział w finałowym odcinku. Kto wyjdzie z tego starcia obronną ręką? Fot. materiały partnera W ubiegłym tygodniu uczestnicy programu zmierzyli się z dwoma, bardzo podchwytliwymi przepisami. Pierwszy z nich zaprezentował Krzysztof Ilnicki. Był to tort, który piecze się bez dodatku mąki, śmietanki czy też masła. Pomyślicie, że to wypiek niemożliwy. W podobny sposób zareagowali zawodnicy „Bake Off...

  • Papryka faszerowana serem

    .... Szynkę pokroić w cienkie paski. 5. Nadziane połówki papryki obłożyć szynką, posypać szczypiorkiem i marchewką. Udekorować liśćmi selera, podawać z chlebem. Zobacz również:

  • Gdy nadchodzi jesień, nabieramy ochoty na sycące i rozgrzewające dania. W tym wypadku nic nie sprawdzi się tak dobrze, jak sezonowe, faszerowane warzywa. Oto kilka przepisów, które musicie koniecznie wypróbować. Fot. 123RF Najczęściej faszerujemy papryki i cukinie, jednak warto przygotować w ten sposób także inne warzywa. Początek jesieni daje nam w tej kwestii ogromny wybór, a jedynym ograniczeniem staje się wyłącznie nasza wyobraźnia. Zachęcamy was również do eksperymentowania z...

  • Faszerowane łódeczki

    Kromki chleba moczymy w mleku, odcedzamy. Umytą natkę pietruszki i bazylię drobno siekamy. Cukinie przekrawamy wzdłuż na pół, wydobywamy miąższ, który przekładamy do miski. Plastry szynki kroimy w kostkę.  Twarożek miksujemy z 4-5 łyżkami oleju, jajem, odciśniętym chlebem i miąższem z cukinii na gładką masę. Doprawiamy pieprzem, solą, dodajemy pokrojoną szynkę i 3/4 natki i bazylii, mieszamy...

  • Chleb ma wszechstronne zalety. Leczy, przynosi szczęście, chroni przed wróżkami, a nawet sprawia, że ludzie uświadamiają sobie własne błędy. Fot. 123RF/Picsel W większości kultur chleb był symbolem podstawowych potrzeb człowieka - w Indiach mówi się, że podstawą życia człowieka są "roti, kapra aur makan", czyli chleb, ubranie i mieszkanie, w modlitwie "Ojcze nasz" prosimy o chleb, symbolizujący pokarm niezbędny do życia. W londyńskiej gwarze Cockney, słowo "bread" czyli chleb, oznacza?...

  • Cukinia faszerowana

    W ten sam sposób cukinię można przygotować z różnymi farszami: mięsem mielonym z dodatkiem pomidorów lub pieczarek, warzywami, serem, ryżem czy kaszą.

  • Wielu osobom chleb nigdy się nie znudzi. Niektórym trudno wyobrazić sobie śniadanie bez kanapek z różnymi dodatkami. Niestety, niektóre sklepy oferują nam jedynie produkty chlebopodobne. Sprawdź, jak na niewiedzy klientów, zarabiają producenci. Fot. 123RF/Picsel Podrabianie chleba jest prawie tak stare, jak historia tego produktu. Mimo, że zmieniają się sposoby fałszowania pieczywa, to główne powody tego procederu pozostają niezmienne. Chcemy mieć wszystko jak najszybciej i jak najniższym...

  • Faszerowana pierś indyka

    Wystarczy sto minut, aby przygotować wyjątkowy obiad.

  • Macie już dość ciągle tych samych wypieków, dostarczanych przez wielkie zakłady piekarnicze? Chcecie mieć pewność, że wasz chleb zawiera wyłącznie zdrowe składniki? Nic prostszego jak zacząć piec samemu. Cóż bowiem przyjemniejszego niż zapach świeżej bułeczki czy chrupiący chleb, którym witamy rozpoczynający się dzień! Z piekarnika, czy wypiekacza, na zakwasie lub drożdżach, bagietka lub chleb z orzechami - książka ta sprawi, że staniecie się profesjonalistami. Biały chleb - przepisy z mąką...