• Informacje na temat:

    fasolka szparagowa zupy

Przepisy na temat: fasolka szparagowa zupy
  • Z fasolką szparagową

    ..., pieprz i sól. Gotuj 20 minut. 3. Do gotującej się zupy wrzuć makaron, fasolkę szparagową, posiekane suszone pomidory. Gotuj 20 minut. Włoszczyznę wyjmij. Dodaj do zupy posiekaną natkę pietruszki...

  • Zawsze świeża fasolka. Wspaniała do sałatek i na gorąco.

  • Z fasolką i łososiem

    .... Dodaj fasolkę, przypraw do smaku solą i pieprzem, gotuj jeszcze przez 20 minut. 2. Łososia pokrój na cząstki, smaż na rozgrzanym maśle klarowanym około 3 minuty z każdej strony. Włóż do zupy, gotuj...

  • Pyszna na obiad

  • Botwinka z fasolką

    .... 2 Buraki obierz, pokrój w kostkę, dodaj do zupy. Do wywaru dodaj namoczoną fasolę, kalafiora podzielonego na różyczki, fasolkę szparagową przekrojoną na pół i posiekaną botwinę. Dopraw solą i pieprzem. Dodaj łyżeczkę oleju i łyżeczkę masła. Gotuj na małym ogniu pół godziny, aż warzywa będą miękkie. Żeberka wyjmij z zupy, oddziel mięso od kości, włóż znów do zupy, zamieszaj. Zupę podawaj...

  • fasolka z mojej uprawy ... ;) czegóż chcieć więcej :)

  • Gęsta zupa z włoszczyzną i fasolą

    ...około pół godziny. Dodaj wędzone żeberka. 2. Po 40 minutach gotowania dodaj do zupy fasolkę szparagową, pokrojoną czerwoną paprykę, pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotuj chwilę. Fasolkę z puszki odcedź, przelej wodą, dodaj do zupy. Przypraw majerankiem, solą, pieprzem. Możesz dodać łyżeczkę masła. Całość gotuj jeszcze 15 minut. 3. Z zupy wyjmij żeberka, obierz je z mięsa. Mięso włóż do miseczek...

  • Fasolka szparagowa to jedno z moich ulubionych warzyw. Kiedy tylko pojawia się na straganach, staje się jednym z cześciej pojawiających się dodatków do obiadów na moim stole. Przepis jest klasyczny, ale jak sami wiecie w klasyce tkwi cała siła ;)

  • Zupa z kurczakiem

    ...garnka, zalej 1,5 l wody, gotuj 30 minut. Fasolkę przekrój na pół, dodaj do wywaru, gotuj 30 minut. 2 Pierś kurczaka wyjmij z zupy, pokrój ją w kostkę, wrzuć z powrotem do wywaru. Dodaj odsączoną puszkę kukurydzy, chwilę gotuj. Zahartuj śmietanę odrobiną wywaru, dodaj do zupy, podawaj z grzankami.

  • Wypróbowany przepis na "Fasolka szparagowa z kalafiorem"

Artykuły na temat: fasolka szparagowa zupy
  • Zupa z fasolki szparagowej

    Do zupy można też dodać szklankę zielonego groszku. A kto woli zupę gęściejszą, może wrzucić kilka pokrojonych młodych ziemniaków.

  • Sezon na fasolkę szparagową w pełni! Czemu warto ją podać i z jakich powodów to właśnie kobiety powinny zadbać o jej częstą obecność w menu? Fasolka szparagowa, jak każda fasola, to bogate źródło błonnika. W przeciwieństwie jednak do fasoli jaś, czy innych odmian jest względnie lekkostrawna. Błonnik zaś pęcznieje w organizmie i na dłużej zostawia uczucie sytości. Fasolka szparagowa może więc być doskonałym wsparciem dla diet odchudzających, zwłaszcza że w 100 gramach znajduje się jedynie 32...

  • Pyszna fasolka

    Zielona i żółta fasolka szparagowa właśnie teraz jest najtańsza i najpyszniejsza. Możesz przygotować ją tak, jak robiły to nasze mamy i babcie - ugotować do miękkości a na wierzchu polać podsmażoną na maśle bułką tartą. Ale warto też wykorzystać fasolkę w znacznie nowocześniejszych daniach.  Fasolka à la szparagi w szynce Składniki: 0,5 kg zielonej fasolki szparagowej, 20 dag plastrów szynki...

  • Sezon na fasolkę szparagową w pełni! Dlaczego warto włączyć ją do jadłospisu oraz w jaki sposób to zrobić, aby nasze dania były nie tylko zdrowe, ale i smaczne? Fot. 123RF/Picsel Fasolka szparagowa, jak wszystkie rośliny strączkowe, to bogate źródło błonnika. To właśnie za sprawą tej substancji dłużej czujemy się syci i nie mamy ochoty podjadać między posiłkami. Warzywo to może więc być doskonałym wsparciem dla osób odchudzających się, zwłaszcza jeśli weźmiemy pod uwagę fakt, że w 100 gramach...

  • Zupa szparagowa

    ...średnim ogniu 15-20 min aż warzywa zmiękną. Następnie dodaj pokrojone szparagi oraz groszek cukrowy lub fasolkę szparagową. Gotuj jeszcze 10-15 min. Do zupy wlej śmietankę, podgrzej, ale nie...

  • Tradycja nakazuje, by na wigilijnym stole pojawiły się wszystkie płody ziemi - dary pól, lasów, ogrodów, rzek i stawów. Zupy wigilijne są bardzo różnorodne - inne nie tylko w zależności od regionu, ale i tradycji rodzinnej. Fot. 123RF/Picsel Pośród tradycyjnych, wigilijnych potraw nie może zabraknąć aromatycznej zupy. W niektórych domach jest to czerwony barszcz, w innych grzybowa, a w jeszcze innych treściwa zupa rybna. Pierwsza z nich powinna zostać przygotowana na bazie domowego zakwasu,...

  • Zupa z fasolką i wołowiną

    Przygotowanie: Obierz cebulę, imbir i czosnek. Cebulę i imbir pokrój na drobno, a czosnek przeciśnij przez praskę. W garnku rozgrzej olej i podsmaż kawałki wołowiny. Dodaj cebulę, imbir, czosnek i duś, aż mięso będzie miękkie. Wsyp curry i wlej bulion. Zagotuj. Marchew umyj, drobno pokrój i dołóż do zupy. Gotuj powoli przez 15 minut. Ciecierzycę odcedź na sitku i wrzuć do garnka razem...

  • Na historię zupy pomidorowej składają się dzieje samej zupy oraz losy pomidorów. Dziś ciężko w to uwierzyć, ale sympatyczne, czerwone warzywa, na które czekamy całą długą zimę, uznawano kiedyś za... truciznę! Fot. 123RF/Picsel Popularność pomidorowej nie powinna nikogo dziwić. Jest to danie bardzo stare, rodzime niemal dla każdej kuchni i prawdopodobnie rozpoczynające historię kulinariów. Sycąca, względnie tania, prosta do zrobienia i potrafiąca nakarmić wiele osób. A czy ktoś nie lubi...

  • Lekkie zupy warzywne

    Doprawiaj je świeżymi ziołami i nie bój się nowych smaków!

  • Polski stół może wyglądać naprawdę światowo – na przyjęciach bryluje ryba po grecku, wraz z fasolką po bretońsku i plackami po węgiersku. A to tylko początek tego kosmopolitycznego korowodu. Tylko czy naprawdę jest to takie międzynarodowe towarzystwo? Jeżeli lubicie wyzwania, spróbujcie podczas podróży po Japonii zjeść dobrze znanego wszystkim Polakom śledzia po japońsku. Równie karkołomnym zadaniem może okazać się zamówienie w greckiej tawernie słynnej ryby po grecku. Mimo, iż nazwy tych...