• Informacje na temat:

    fasolka szparagowa z czosnkiem i orzechami

Przepisy na temat: fasolka szparagowa z czosnkiem i orzechami
Artykuły na temat: fasolka szparagowa z czosnkiem i orzechami
  • Co należy jeść, żeby zwiększyć ilość białka?

    ..., fasolka szparagowa, sok jabłkowy albo rosół, kasza gryczana, jajko sadzone, marchewka, kompot truskawkowy.  Podwieczorek  Sałatka owocowa, jogurt, woda z limonką albo ciasto marchewkowe, zielona herbata.  Kolacja  Łosoś pieczony z sałatą, pomidorami i z sosem winegret, kasza bulgur, sok wyciskany z pomarańczy albo makaron razowy z krewetkami, czosnkiem, natką pietruszki, sokiem z cytryny, woda...

  • Sezon na fasolkę szparagową w pełni! Czemu warto ją podać i z jakich powodów to właśnie kobiety powinny zadbać o jej częstą obecność w menu? Fasolka szparagowa, jak każda fasola, to bogate źródło błonnika. W przeciwieństwie jednak do fasoli jaś, czy innych odmian jest względnie lekkostrawna. Błonnik zaś pęcznieje w organizmie i na dłużej zostawia uczucie sytości. Fasolka szparagowa może więc być doskonałym wsparciem dla diet odchudzających, zwłaszcza że w 100 gramach znajduje się jedynie 32...

  • Dieta, która złagodzi objawy menopauzy

    ...migdałowe, fasolka szparagowa Filet oprósz przyprawami, skrop sokiem z cytryny, owiń w folię i upiecz w piekarniku. Płatki migdałów upraż na suchej patelni. Posyp łososia, zjedz z fasolką szparagową(...) włoskie Upiecz w folii natartą solą i oliwą pierś kurczaka. Cykorię pokrój, wymieszaj z jogurtem i pokruszonymi orzechami. Zjedz z kaszą gryczaną. Środa: Warzywne wstążki Składniki: marchew...

  • Sezon na fasolkę szparagową w pełni! Dlaczego warto włączyć ją do jadłospisu oraz w jaki sposób to zrobić, aby nasze dania były nie tylko zdrowe, ale i smaczne? Fot. 123RF/Picsel Fasolka szparagowa, jak wszystkie rośliny strączkowe, to bogate źródło błonnika. To właśnie za sprawą tej substancji dłużej czujemy się syci i nie mamy ochoty podjadać między posiłkami. Warzywo to może więc być doskonałym wsparciem dla osób odchudzających się, zwłaszcza jeśli weźmiemy pod uwagę fakt, że w 100 gramach...

  • Makrobiotyczna dieta doda energii na wiosnę

    ...w osolonej wodzie i odcedź. Orzechy posiekaj i podpraż na suchej patelni. Z oliwy, soku cytrynowego, miodu, czosnku i soli przyrządź sos winegret. Jeszcze ciepłą fasolkę posyp orzechami i polej sosem(...) z czosnkiem, sokiem i tahini. Pod koniec dodaj wodę, aby hummus zyskał gładką konsystencję. Przypraw do smaku. Polej oliwą, posyp natką. Zasady diety: Co jeść Produkty zbożowe: Pieczywo i makarony...

  • Polski stół może wyglądać naprawdę światowo – na przyjęciach bryluje ryba po grecku, wraz z fasolką po bretońsku i plackami po węgiersku. A to tylko początek tego kosmopolitycznego korowodu. Tylko czy naprawdę jest to takie międzynarodowe towarzystwo? Jeżeli lubicie wyzwania, spróbujcie podczas podróży po Japonii zjeść dobrze znanego wszystkim Polakom śledzia po japońsku. Równie karkołomnym zadaniem może okazać się zamówienie w greckiej tawernie słynnej ryby po grecku. Mimo, iż nazwy tych...

  • Dietetyczne gwiazdy

    ...czosnkiem i solą i ugotuj na parze. Zjedz z fasolką szparagową polaną jogurtem i sokiem z cytryny. ● Skrawki różnego rodzaju ryb morskich i włoszczyznę zalej wodą i ugotuj rybny bulion. Ile omega...

  • Dla większości z nas wszystko co ma łupinkę jest orzechem. Z naukowego punktu widzenia, nie jest to jednak prawdą. Orzechy laskowe, jadalne kasztany czy niejadalne żołędzie są prawdziwymi orzechami, ale - o dziwo - orzeszki ziemne, kokosy, a nawet popularne orzechy włoskie zaliczają się, według biologów, do roślin pestkowych lub strączkowych. Jednak człowiek  wszystko, co posiada skorupkę, nazywa orzechem... Orzechy symbolizują szczęście, dostatek i pomyślność. W czasach starożytnych...

  • Wielki wiosenny detoks

    ...: brukselka, cykoria, fasolka szparagowa, kalafior, kapusta, ogórki, por, sałata, szpinak, seler naciowy. Dla ciebie - zielony miks: Potrzebujesz: brokuł; fetę (50 g); pomidory koktajlowe (4); jogurt...

  • Zima w pełni – temperatury nieubłagalnie spadają, kolory za oknem zmieniają się z żółtych i brązowych w bardziej białe, a my rozpoczynamy śledzenie jesienno-zimowych trendów. Nie tylko tych modowych, ale także żywieniowych. Rozglądamy się po sklepowych półkach, straganach, a na nich między innymi hit zimowego sezonu, obowiązkowe na zimowym, a często także świątecznym stole - orzechy włoskie! Najczęściej w codziennym jadłospisie wykorzystywane jako przekąska, coś do pochrupania podczas...