• Informacje na temat:

    fasolka szparagowa z bułką jak podgrzać

Przepisy na temat: fasolka szparagowa z bułką jak podgrzać
  • Fasolka szparagowa to jedno z moich ulubionych warzyw. Kiedy tylko pojawia się na straganach, staje się jednym z cześciej pojawiających się dodatków do obiadów na moim stole. Przepis jest klasyczny, ale jak sami wiecie w klasyce tkwi cała siła ;)

  • Polecam jest bardzo smaczna.

  • Zawsze świeża fasolka. Wspaniała do sałatek i na gorąco.

  • Do tej pory na ogół przygotowywałam fasolkę z bułką tartą. Oczywiście jest ona niezaprzeczalnie pyszna, jednak czasami potrzebujemy małej odmiany, szukamy nowych smaków, połączeń. Tak też było tym razem. Z pomocą przyszedł mi przepis Fafiatko na fasolkę z sosem vinegrette. Postanowiłam więc jak najszybciej przygotować ją według wypatrzonego przepisu. Okazało się, że fasolka w tej wersji jest bardzo smaczna. Próbowałam jej na ciepło i na zimno. Po dłuższym zastanowieniu mnie chyba bardziej...

  • Moja wersja fasolki na maśle. Słodka wersja z wiórkami i cukrem kokosowym, do tego trochę startych prażonych pestek dyni.

  • Postanowiliśmy troszkę bardziej ożywić klasykę fasolki z bułką tartą, czosnkiem i masełkiem.

  • Fasolka w takim wydaniu to ciekawa, zaskakująca alternatywa dla tradycyjnej wersji z podsmażoną bułką tartą. To prosty i szybki sposób, aby przyrządzić oryginalne, lekkie danie, które świetnie sprawdzi się jako lunch do pracy, kolacja lub przystawka.

  • Jak zwykle, gdy sezon trwa, to jemy z lekkim zapasem na zimę ;) Tym razem w wersji orientalnej, w aromatycznej przyprawie pięć smaków od Rafex.

  • jak fasolka to tylko przez siebie wyhodowana :)

  • fasolka z mojej uprawy ... ;) czegóż chcieć więcej :)

Artykuły na temat: fasolka szparagowa z bułką jak podgrzać
  • Modne, ale czy na pewno zdrowe?

    ...sojowego, a nadwaga zniknie. To tak nie działa, dlatego zanim przejdziemy na dietę, warto wiedzieć, jakie konsekwencje zdrowotne może ona dla nas mieć. Paleo - najważniejsze jest mięso Punktem(...) i ziół. Szakszuka: Dwa mięsiste pomidory obierz ze skórki, pokrój w ćwiartki, usuń z nich sok i pestki. Rozgnieć widelcem, aby dusić je jak najkrócej. Podduś je na 2 łyżkach oliwy, wbij trzy jajka. Smaż...

  • Sezon na fasolkę szparagową w pełni! Czemu warto ją podać i z jakich powodów to właśnie kobiety powinny zadbać o jej częstą obecność w menu? Fasolka szparagowa, jak każda fasola, to bogate źródło błonnika. W przeciwieństwie jednak do fasoli jaś, czy innych odmian jest względnie lekkostrawna. Błonnik zaś pęcznieje w organizmie i na dłużej zostawia uczucie sytości. Fasolka szparagowa może więc być doskonałym wsparciem dla diet odchudzających, zwłaszcza że w 100 gramach znajduje się jedynie 32...

  • Wątróbka na trzy sposoby

    ...fasolkę szparagową. Podgrzać ją. Potrawę doprawić pieprzem i solą. Można podawać z ryżem. Obróbka podrobów Jak przyrządzać? Do gotowania najlepiej nadają się flaki i ozory. Smaży się podroby...

  • Sezon na fasolkę szparagową w pełni! Dlaczego warto włączyć ją do jadłospisu oraz w jaki sposób to zrobić, aby nasze dania były nie tylko zdrowe, ale i smaczne? Fot. 123RF/Picsel Fasolka szparagowa, jak wszystkie rośliny strączkowe, to bogate źródło błonnika. To właśnie za sprawą tej substancji dłużej czujemy się syci i nie mamy ochoty podjadać między posiłkami. Warzywo to może więc być doskonałym wsparciem dla osób odchudzających się, zwłaszcza jeśli weźmiemy pod uwagę fakt, że w 100 gramach...

  • 5 najmodniejszych diet na wiosnę

    ...są bowiem dość restrykcyjne. Dziennie nie dostarcza się organizmowi w ten sposób więcej niż 1000 kcal. Dieta garstkowa nie jest również przeznaczona dla kobiet w ciąży oraz karmiących piersią. Jak(...) wysokobiałkowa". Dla kogo: Dla osób, które lubią smacznie i dobrze zjeść. Chcą szybko schudnąć, pozbywając się tłuszczu (nie mięśni!). Ale jeśli masz jakieś problemy zdrowotne, np. z wątrobą...

  • Polski stół może wyglądać naprawdę światowo – na przyjęciach bryluje ryba po grecku, wraz z fasolką po bretońsku i plackami po węgiersku. A to tylko początek tego kosmopolitycznego korowodu. Tylko czy naprawdę jest to takie międzynarodowe towarzystwo? Jeżeli lubicie wyzwania, spróbujcie podczas podróży po Japonii zjeść dobrze znanego wszystkim Polakom śledzia po japońsku. Równie karkołomnym zadaniem może okazać się zamówienie w greckiej tawernie słynnej ryby po grecku. Mimo, iż nazwy tych...

  • 5 najmodniejszych diet na wiosnę

    ...w folii lub na grillu. Fasolka szparagowa, skropiona oliwą z oliwek. Szklanka wody niegazowanej (np. z cytryną). Podwieczorek: Kromka pumpernikla z plastrem pieczonego schabu. Sok pomarańczowy(...) są bowiem dość restrykcyjne. Dziennie nie dostarcza się organizmowi w ten sposób więcej niż 1000 kcal. Dieta garstkowa nie jest również przeznaczona dla kobiet w ciąży oraz karmiących piersią. Jak...

  • Matura to pierwszy tak poważny egzamin w życiu młodego człowieka. Niestety nawet wiele miesięcy pilnej nauki nie uchroni nikogo przed stresem. A przecież to właśnie stres jest największym wrogiem każdego maturzysty. Jak sobie z nim radzić? Fot. 123RF/Picsel Odpowiednia dieta może tutaj dużo pomóc.   Przede wszystkim magnez. To właśnie ten pierwiastek pomaga nam uporać się ze stresem. Dodatkowo dostarcza niezbędnej porcji energii i poprawia funkcjonowanie mózgu. Magnez znajdziemy nie tylko w...

  • Mięso mielone jest częstym składnikiem naszych dań, ponieważ można wyczarować z niego niesamowite potrawy. Ich smak zależy od jakości mięsa, a w tym przypadku producenci nie zawsze postępują uczciwie. Fot. 123RF/Picsel Dla wielu kucharzy, mięso mielone jest sprawdzonym "planem awaryjnym", po który sięga się zawsze, gdy brakuje pomysłu na obiad. Jednak, aby przygotowana przez nas potrawa była smaczna, potrzebujemy dobrej jakości składników. Tymczasem okazuje się, że kupienie mięsa mielonego,...

  • Uwielbiasz smażone dania, ale martwisz się, że są zbyt tłuste i niezdrowe? Nie musisz z nich rezygnować, tylko przygotowuj je tak, by nie traciły cennych wartości odżywczych. Doświadczeni kucharze namawiają wszystkich entuzjastów gotowania, by podczas codziennego przygotowywania posiłków korzystali z kilku sprawdzonych trików, dzięki którym ograniczysz wytwarzanie się szkodliwych dla ludzkiego organizmu związków chemicznych oraz sprawisz, że gotowane przez ciebie potrawy zachowają maksimum...