• Informacje na temat:

    fasolka szparagowa słoik

Przepisy na temat: fasolka szparagowa słoik
  • Makaron z fasolką i groszkiem

    Składniki: pół paczki makaronu świderki 40 dag fasolki szparagowej mrożonej pęczek zielonych szparagów ze słoika puszka groszku konserwowego sól pieprz Przygotowanie: 1. Makaron gotuj w osolonym wrzątku zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu. Szparagi osącz z zalewy, pokrój na mniejsze kawałki. Fasolkę ugotuj w naczyniu na parze. Ostudź, pokrój na kawałki. 2. Makaron...

  • Zawsze świeża fasolka. Wspaniała do sałatek i na gorąco.

  • Zamknij lato w słoiku

    ..."Róbmy kiszonki nie tylko z ogórków czy kapusty" - radzi Jakub Steuermark. Kucharz poleca sezonowe warzywa - jak pomidory - i owoce, np. śliwki. Podkreśla, że ważna jest pasteryzacja. "Słoiki wystarczy przelać wrzątkiem"- mówi.

  • fasolka z mojej uprawy ... ;) czegóż chcieć więcej :)

  • Sałatka błyskawiczna - przysłała Mieczysława

    Duży słoik fasolki szparagowej, jajka ugotowane na twardo - 10 sztuk, majonez - 1 słoik, keczup - 0,5 szklanki.

  • Smaczny pomysł na "Fasolka szparagowa do słoików"

  • Ogórki na słodko - superprzekąska

    ...: 1. Ogórki dokładnie umyj, wrzuć do wrzątku i gotuj 5 minut. Przygotuj zalewę: połącz składniki i zagotuj. Odcedzone ogórki rozłóż do wyparzonych słoików, wlej zalewę. Pasteryzuj ok. 15 minut (wieczka słoików powinny się uwypuklić i delikatnie "strzelić"). 2. W podobny sposób możesz przygotować inne warzywa, np. 1 kalafior, 1 cukinia, 3 czerwone papryki, 4 marchewki, 350 g fasolki szparagowej...

  • coś dla Panów:)pikantna przekąska:)na ciepło i na zimno:)))Coś podobnego już dodałam ale ten przepis wykorzystałam pierwszy raz i dzielę się z innymi:))))

  • Kiszonki – z czym smakują najlepiej?

    .... Ponadto kiszona kapusta często pojawia się w daniach kuchni azjatyckiej. Inspirując się koreańskim kimchi możemy naszą rodzimą kapustę doprawić po wyjęciu ze słoika odrobiną chili, przez co posłuży do...

  • Idealna do sałatki! Zalewa pasuje też do cukinii

Artykuły na temat: fasolka szparagowa słoik
  • Fasolka w zalewie

    ...1. Fasolkę umyj, odetnij końce. Wrzuć  na osolony wrzątek i gotuj ok. 4 min.   2. Odsączoną i przestudzoną fasolkę szparagową wkładaj do słoika (ustawiaj strączki pionowo) tak, by zostawić  1 cm wolnego miejsca od wieczka. 3. Do garnka wlej wodę, dodaj sól,  cukier i kwasek cytrynowy. Zagotuj.  4. Fasolkę w słoikach zalej zalewą. Brzeg słoika wytrzyj do sucha, zakręć i zapasteryzuj. Do...

  • Sezon na fasolkę szparagową w pełni! Czemu warto ją podać i z jakich powodów to właśnie kobiety powinny zadbać o jej częstą obecność w menu? Fasolka szparagowa, jak każda fasola, to bogate źródło błonnika. W przeciwieństwie jednak do fasoli jaś, czy innych odmian jest względnie lekkostrawna. Błonnik zaś pęcznieje w organizmie i na dłużej zostawia uczucie sytości. Fasolka szparagowa może więc być doskonałym wsparciem dla diet odchudzających, zwłaszcza że w 100 gramach znajduje się jedynie 32...

  • Spiżarnia pełna skarbów

    Soczyste, aromatyczne i bajecznie tanie warzywa. Grzech nie zrobić z nich kilku słoików przetworów.

  • Sezon na fasolkę szparagową w pełni! Dlaczego warto włączyć ją do jadłospisu oraz w jaki sposób to zrobić, aby nasze dania były nie tylko zdrowe, ale i smaczne? Fot. 123RF/Picsel Fasolka szparagowa, jak wszystkie rośliny strączkowe, to bogate źródło błonnika. To właśnie za sprawą tej substancji dłużej czujemy się syci i nie mamy ochoty podjadać między posiłkami. Warzywo to może więc być doskonałym wsparciem dla osób odchudzających się, zwłaszcza jeśli weźmiemy pod uwagę fakt, że w 100 gramach...

  • Kiszenie czas zacząć

    ...fasolka szparagowa. Aby kiszonki były smaczne, muszą być zrobione z dobrej jakości jędrnych, zdrowych warzyw. Najlepiej kupować je u sprawdzonych sprzedawców. Czyste słoiki Warunkiem udanych przetworów są idealnie czyste słoiki. Nie tylko je umyj, ale także wyparz, aby w kiszonkach nie pojawiła się pleśń. Jeśli używasz weków, sprawdź gumki. Przyjrzyj się też nakrętkom. Uszkodzone wyrzuć i kup nowe...

  • Polski stół może wyglądać naprawdę światowo – na przyjęciach bryluje ryba po grecku, wraz z fasolką po bretońsku i plackami po węgiersku. A to tylko początek tego kosmopolitycznego korowodu. Tylko czy naprawdę jest to takie międzynarodowe towarzystwo? Jeżeli lubicie wyzwania, spróbujcie podczas podróży po Japonii zjeść dobrze znanego wszystkim Polakom śledzia po japońsku. Równie karkołomnym zadaniem może okazać się zamówienie w greckiej tawernie słynnej ryby po grecku. Mimo, iż nazwy tych...

  • .... Chodzę i zbieram, gotuję, przecieram, wekuję. No i jem na surowo. I będę jadła tak długo, aż nie bedę na nie mogła już patrzeć!  Fasolka też obrodziła. Szparagowa i tyczkowa. Była dziś na obiad i fasolkę w pomidorach przygotowałam, będzie na obiad w przyszłym tygodniu. Do słoików powkładałam fasolkę z czosnkiem i kwaskiem cytrynowym.  No mam co robić w tym roku na działce, a żółta porzeczka...

  • Chcąc zachować smak gorących, wielu z nas przygotowuje przetwory i weki. Niestety, czasem zdarza się, że po otwarciu słoika naszym oczom ukaże się pleśń. Co zrobić, aby uniknąć takiej sytuacji? Fot. 123RF/Picsel Szczelne zamknięcie w lodówce lub zamrożenie mogą nie być wystarczające, jeśli chcielibyśmy zachować nasze dżemy, chutney'e i marmolady na więcej niż parę dni (lub tygodni). W takim przypadku pozostaje nam jedynie pasteryzacja gotowych produktów. Jak wybrać słoik? Odpowiedni słoik...

  • Szybka odnowa na diecie zasadowej

    ...i słodkie wypieki ★ czarna kawa, czarna herbata, słodzone napoje owocowe i gazowane, napoje alkoholowe Produkty zasadowe : ★ kasza jaglana, rośliny strączkowe (fasolka szparagowa, groch, fasola(...) talerzykiem, aby nie wystawały ponad wodę. Przykryj ściereczką. Po 4-5 dniach zakwas będzie gotowy. Zlej go do butelek lub słoików i wstaw do lodówki. Będzie dobry przez tydzień. Przygotowanie do wiosny...

  • Wiosna za oknem, w sercu i na talerzu! Tak, zdecydowanie cieszymy się z nadejścia upragnionych, cieplejszych dni. Fot. materiały prasoweW tym czasie jednak wielu osobom może doskwierać tzw. „przesilenie wiosenne", któremu towarzyszy senność, problemy z koncentracją i ogólne osłabienie. Nie pomaga również fakt, że po zimie może brakować nam wielu cennych witamin. W jaki sposób wzmocnić organizm i z uśmiechem na twarzy przywitać wiosnę? Na talerzu musi być zielono i pysznie!Fasolka szparagowa,...