• Informacje na temat:

    fasolka szparagowa przepisy z bułką tartą

Przepisy na temat: fasolka szparagowa przepisy z bułką tartą
  • Przyjął się jednak obyczaj podawania ich z tartą bułką i do dzisiaj zarówno we Francji, jak i we Włoszech jest on określany jako polski: a la Polonaise. Podaje się w ten sposób za granicą: pory, kalafiory, szparagi i kapustę włoską ugotowane w lekko posolonej i osłodzonej do smaku wodzie. Po ugotowaniu do miękkości i odcedzeniu, warzywa polewa się na półmisku drobno utartą bułką, podrumienioną na...

  • Polecam jest bardzo smaczna.

  • Na lepszy nastrój

    ...oliwie. Posól, podlej winem i zostaw na ogniu do odparowania. Połącz w misce śmietanę, jajka, starty ser i czosnek roztarty z solą. Wysmaruj masłem naczynie żaroodporne i posyp je tartą bułką. Ułóż(...). Magda Gessler Słynna restauratorka, gwiazda programów "Kuchenne rewolucje" i "MasterChef" co dwa tygodnie przedstawia na łamach SHOW swoje najlepsze przepisy. Show 3/2013

  • Fasolka szparagowa to jedno z moich ulubionych warzyw. Kiedy tylko pojawia się na straganach, staje się jednym z cześciej pojawiających się dodatków do obiadów na moim stole. Przepis jest klasyczny, ale jak sami wiecie w klasyce tkwi cała siła ;)

  • Przepis z serii wspomnienie lata. Pyszna polska fasolka, podana w tradycyjny sposób. Pasuje do mięska, ryby, można też zajadać się nią solo.

  • Postanowiliśmy troszkę bardziej ożywić klasykę fasolki z bułką tartą, czosnkiem i masełkiem.

  • Nie potrafimy wyobrazić sobie sezonu bez tego rarytasu.

  • Fasolka w takim wydaniu to ciekawa, zaskakująca alternatywa dla tradycyjnej wersji z podsmażoną bułką tartą. To prosty i szybki sposób, aby przyrządzić oryginalne, lekkie danie, które świetnie sprawdzi się jako lunch do pracy, kolacja lub przystawka.

  • Do tej pory na ogół przygotowywałam fasolkę z bułką tartą. Oczywiście jest ona niezaprzeczalnie pyszna, jednak czasami potrzebujemy małej odmiany, szukamy nowych smaków, połączeń. Tak też było tym razem. Z pomocą przyszedł mi przepis Fafiatko na fasolkę z sosem vinegrette. Postanowiłam więc jak najszybciej przygotować ją według wypatrzonego przepisu. Okazało się, że fasolka w tej wersji jest bardzo smaczna. Próbowałam jej na ciepło i na zimno. Po dłuższym zastanowieniu mnie chyba bardziej...

  • Fasolka szparagowa z marchewką ,masełkiem i bułką tartą , Pyszny dodatek do obiadu lub jako samodzielna przekąska, smakuje rewelacyjnie

Artykuły na temat: fasolka szparagowa przepisy z bułką tartą
  • Zasady diety wiosenno-letniej

    ..., ogórki, papryka, cebula, pieczarki, brokuły, kalafiory, jarmuż, kapusta pekińska, kapusta biała, ogórki kiszone, fasolka szparagowa, bób, soczewica, soja, cukinia, kabaczek, bakłażan, brukselka, pory(...), tylko że od dziś zmieniamy swoje nawyki, jemy lepiej, smaczniej! Mamy nowe przepisy i z nich od teraz korzystamy! Potrawy będą szybkie do przygotowania, smaczne i zdrowe, ale na pewno nie nudne. Lato to...

  • Sezon na fasolkę szparagową w pełni! Czemu warto ją podać i z jakich powodów to właśnie kobiety powinny zadbać o jej częstą obecność w menu? Fasolka szparagowa, jak każda fasola, to bogate źródło błonnika. W przeciwieństwie jednak do fasoli jaś, czy innych odmian jest względnie lekkostrawna. Błonnik zaś pęcznieje w organizmie i na dłużej zostawia uczucie sytości. Fasolka szparagowa może więc być doskonałym wsparciem dla diet odchudzających, zwłaszcza że w 100 gramach znajduje się jedynie 32...

  • Danie z tego... co zostanie

    Oto przepisy, dzięki którym w kuchni nic się nie zmarnuje. Zupa porowo-serowa Składniki: • 80 dag porów • 10 dag sera żółtego (może być zeschnięty) • 20 dag śmietankowego serka topionego • 750(...) ziemniaki i bułkę tartą. Wymieszaj na jednolitą masę. Wrzuć pieprz marynowany i groszek. Ubij pianę z dwóch białek, dodaj do masy ziemniaczanej i delikatnie, ale dokładnie wymieszaj. Twaróg zmiksuj...

  • Sezon na fasolkę szparagową w pełni! Dlaczego warto włączyć ją do jadłospisu oraz w jaki sposób to zrobić, aby nasze dania były nie tylko zdrowe, ale i smaczne? Fot. 123RF/Picsel Fasolka szparagowa, jak wszystkie rośliny strączkowe, to bogate źródło błonnika. To właśnie za sprawą tej substancji dłużej czujemy się syci i nie mamy ochoty podjadać między posiłkami. Warzywo to może więc być doskonałym wsparciem dla osób odchudzających się, zwłaszcza jeśli weźmiemy pod uwagę fakt, że w 100 gramach...

  • Fasolkę szparagową najczęściej serwujemy po prostu z dodatkiem bułki tartej i masła. Aby w pełni wykorzystać sezon na to warzywo, warto również zrobić z niej wyjątkowe przetwory. Fot. 123RF/Picsel Już 10 tysięcy lat temu uprawiano fasolę na terenach dzisiejszego Peru. To właśnie z Ameryki Południowej pochodzą smaczne strączki, które zawojowały cały świat. Dziś plantacje fasoli znajdują się w 150 krajach, a coroczne zbiory sięgają 19 mln ton. Współcześnie znamy ponad 400 odmian tej rośliny,...

  • Polski stół może wyglądać naprawdę światowo – na przyjęciach bryluje ryba po grecku, wraz z fasolką po bretońsku i plackami po węgiersku. A to tylko początek tego kosmopolitycznego korowodu. Tylko czy naprawdę jest to takie międzynarodowe towarzystwo? Jeżeli lubicie wyzwania, spróbujcie podczas podróży po Japonii zjeść dobrze znanego wszystkim Polakom śledzia po japońsku. Równie karkołomnym zadaniem może okazać się zamówienie w greckiej tawernie słynnej ryby po grecku. Mimo, iż nazwy tych...

  • Pierwszy, prawdziwie wakacyjny miesiąc już za nami. Jednak użytkownicy Smakera nie zwalniają tempa ani na chwilę, nieustannie serwując nam ciekawe i bardzo inspirujące przepisy. Sprawdźcie, które z nich zyskały największą popularność w ubiegłym miesiącu. W czerwcu najczęściej poszukiwaliście przepisów na lekkie desery z sezonowymi owocami. W lipcu ta tendencja widocznie się odwróciła, gdyż podsumowanie ubiegłego miesiąca obfituje w ciekawe pomysły na sałatki, dania obiadowe i piknikowe...

  • Pyszne drożdżowe ciasto z mirabelkową konfiturą, to znakomite słodko-kwaśne połączenie smaków. Nadzienie migdałowe300 g zmielonych migdałów300 g cukru trzcinowego1 łyżeczka ekstraktu migdałowego300 g masłaskórka starta z jednej pomarańczy Kruszonka100 g masła w temperaturze pokojowej6 czubatych łyżek cukru trzcinowego13 czubatych łyżek mąki Ciasto drożdżowe20 g świeżych drożdży1 łyżka cukru¼ szklanki mleka550 g mąki pszennej80 g cukru100 g zmielonych migdałów1 szklanka letniego mleka 3...

  • Nietypowy przepis na jabłecznik. Spróbujcie, gwarantujemy, że stanie się waszym ulubionym ciastem. Kruche ciasto450 g mąki pszennej250 g masła2 żółtka90 g cukru pudru Masa jabłkowa2½ kg jabłek (najlepiej papierówek)odrobina wody (do podlania, jeśli owoce będą przywierać)2-4 łyżki cukru kryształu (do smaku)1 łyżeczka cynamonu 2-4 łyżki bułki tartej (do smaku) Podaniebułka tarta do posypania ciasta2 białkacukier puder do posypania ciasta Kruche ciastoMąkę przesiać do dużej miski, dodać...

  • Końcówka roku to czas podsumowań. Nie inaczej jest w naszej redakcji i w związku z tym prezentujemy wam przepisy, które w mijającym roku zyskały największą popularność wśród użytkowników Interii i Smakera. Fot. 123RF/Picsel W tym roku zamieściliście w Smakerze ponad siedem tysięcy wyjątkowo smacznych i inspirujących przepisów. Wśród nich znalazły się zarówno tradycyjne receptury, jak i te  zachęcające do kulinarnych eksperymentów. Sprawdziliśmy, które z nich oglądaliście najczęściej. Oto 16...