• Informacje na temat:

    fasolka szparagowa makaron kiełbasa

Przepisy na temat: fasolka szparagowa makaron kiełbasa
Artykuły na temat: fasolka szparagowa makaron kiełbasa
  • Spätzle czyli makaron nieco inaczej

    Na dzisiejsza kolacje... Späztle to alzacki, niemiecki ale tez austriacki rodzaj makaronu typu grubiutkie "lane kluski"... z tym mi sie kojarzy. Pierwszy...

  • Sezon na fasolkę szparagową w pełni! Czemu warto ją podać i czemu właśnie to kobiety powinny zadbać o jej częstą obecność w menu? Fasolka szparagowa, jak każda fasola, to bogate źródło błonnika. W przeciwieństwie jednak do fasoli jaś, czy innych odmian jest względnie lekkostrawna. Błonnik zaś pęcznieje w organizmie i na dłużej zostawia uczucie sytości. Fasolka szparagowa może więc być doskonałym wsparciem dla diet odchudzających, zwłaszcza że w 100 gramach znajduje się jedynie 32 kcal! Co...

  • Penne a raczej Maccharoni Piselli i menu na nadchodzący tydzień

    ...  Poniedziałek – omlet z duszonymi porami   Wtorek – ratatouilles będzie i na środę   Czwartek – gnocchi z karczochami z oliwy i suszonymi pomidorami   Piątek – fasolka szparagowa z kozim twarożkiem(...) podwieczorek mamy czereśnie, a na kolację zrobimy to co na zdjęciu bo robiłam ten makaron już kilka tygodni temu, zdjęcia są z czerwca ale wrzucić na blog… czasu nie miałam! Do tego będzie melon na...

  • Sezon na fasolkę szparagową w pełni! Dlaczego warto włączyć ją do jadłospisu oraz w jaki sposób to zrobić, aby nasze dania były nie tylko zdrowe, ale i smaczne? Fot. 123RF/Picsel Fasolka szparagowa, jak wszystkie rośliny strączkowe, to bogate źródło błonnika. To właśnie za sprawą tej substancji dłużej czujemy się syci i nie mamy ochoty podjadać między posiłkami. Warzywo to może więc być doskonałym wsparciem dla osób odchudzających się, zwłaszcza jeśli weźmiemy pod uwagę fakt, że w 100 gramach...

  • Nasze czytelniczki przetestowały Multicookery

    ...użytkuję. Pieczenie mięs, bigos, grzyby i wszelkie potrawy z udziałem ryżu i makaronu od tej pory będą zarezerwowane dla tego urządzenia. Mus jabłkowy i powidła śliwkowe szybciej i w większej ilości(...) makaronu jak również pieczenia a nawet przygotowania domowego jogurtu oraz owocowych przetworów pozwala zaskakiwać rodzinę i przyjaciół różnorodnością i smakiem przygotowywanych przez Ciebie  potraw, za...

  • Osoby będące na diecie bardzo często wykluczają makaron z menu, a to poważny błąd. Wbrew pozorom, to nie makaron odpowiada za nadprogramowe kilogramy, a nieprzemyślane dodatki, które znacząco podwyższają kaloryczność potrawy. Fot. www.barillastudio.it Właściwości makaronu w pełni zgadzają się z zaleceniami żywieniowymi specjalistów. To doskonałe źródło energii, w skład którego wchodzą białko i węglowodany. Regularne i w odpowiedniej ilości spożycie makaronu pozytywnie wpływa na pracę nerek...

  • Zupy dobre na wszystko

    ...przecedzić i podawać dziecku do picia kilka razy w ciągu dnia. Jeśli dodasz do niego ugotowany oddzielnie makaron lub ryż, stanie się bardziej kaloryczny (oba produkty zawierają węglowodany). Będzie jeszcze...

  • Woda i mąka – tyle wystarczy do przygotowania makaronu. Dlaczego więc uważa się go za jeden z najbardziej kalorycznych produktów? Fot. www.barillastudio.it Przecież to świetna dawka energii, która może nie tylko pomóc zrzucić zbędne kilogramy, ale także pozytywnie wpłynąć na nasze zdrowie. Co ciekawe - poprawia też nastrój. Makaron, prawidłowo przyrządzony, wcale nie musi być kaloryczny. Jest wręcz wskazany dla naszego organizmu. Jednak czy będzie on wrogiem czy sprzymierzeńcem w walce o...

  • Danie z tego... co zostanie

    ...chrupko pokrojony w kosteczkę boczek i łyżkę posiekanej papryki konserwowej lub czarnych oliwek. Sałatka z tuńczykiem Składniki: • 4 jajka • 2 szklanki ugotowanego grubego makaronu (np. świderki(...) do dekoracji, resztę posiekaj, dodaj do sosu. Tuńczyka i kapary osącz z zalewy. Makaron wymieszaj z rozdrobnionym tuńczykiem, połówkami pomidorków (lub dużym pokrojonym w kostkę), brokułami, oliwkami...

  • Czy jedząc makaron zastanawiałeś się kiedyś, kto go wymyślił? Co wspólnego z tym przysmakiem ma Benitto Mussolini i gdzie powstała największa lasagne na świecie? Fot. 123 RF Włosi, dzięki opanowanym do perfekcji recepturom na makaron, są największym jego producentem. W ciągu roku wytwarzają około 3 milionów ton makaronu z czego połowa przeznaczona jest na eksport. Podobno na świecie istnieje aż 600 rodzajów makaronów - Włosi zastrzegli sobie prawa do 100 form i rodzajów tego przysmaku....