• Informacje na temat:

    fasolka po bretońsku żelazo

Przepisy na temat: fasolka po bretońsku żelazo
Artykuły na temat: fasolka po bretońsku żelazo
  • 7 produktów bogatych w wapń, które mogą zastąpić mleko

    ...i właśnie wapnia (160 mg/100 g). Porcja fasolki po bretońsku dostarczy nam go prawie tyle samo, co szklanka mleka.

  • Polski stół może wyglądać naprawdę światowo – na przyjęciach bryluje ryba po grecku, wraz z fasolką po bretońsku i plackami po węgiersku. A to tylko początek tego kosmopolitycznego korowodu. Tylko czy naprawdę jest to takie międzynarodowe towarzystwo? Jeżeli lubicie wyzwania, spróbujcie podczas podróży po Japonii zjeść dobrze znanego wszystkim Polakom śledzia po japońsku. Równie karkołomnym zadaniem może okazać się zamówienie w greckiej tawernie słynnej ryby po grecku. Mimo, iż nazwy tych...

  • 7 produktów bogatych w wapń, które mogą zastąpić mleko

    ..., cynku i właśnie wapnia (160 mg/100 g). Porcja fasolki po bretońsku dostarczy nam go prawie tyle samo, co szklanka mleka. Pamiętaj : Wapń odpowiada nie tylko za stan naszych kości, lecz także za zdrowy...

  • Sezon na fasolkę szparagową w pełni! Czemu warto ją podać i z jakich powodów to właśnie kobiety powinny zadbać o jej częstą obecność w menu? Fasolka szparagowa, jak każda fasola, to bogate źródło błonnika. W przeciwieństwie jednak do fasoli jaś, czy innych odmian jest względnie lekkostrawna. Błonnik zaś pęcznieje w organizmie i na dłużej zostawia uczucie sytości. Fasolka szparagowa może więc być doskonałym wsparciem dla diet odchudzających, zwłaszcza że w 100 gramach znajduje się jedynie 32...

  • Co nam teraz w jedzeniu najbardziej szkodzi

    ..., fasolka po bretońsku) często jest w nich poprawiający konsystencję karagen (E407). ● jogurty - te o smaku owoców mają często w składzie sztuczne substancje smakowe, zapachowe, barwnik. Zarówno owocowe...

  • Wiosna za oknem, w sercu i na talerzu! Tak, zdecydowanie cieszymy się z nadejścia upragnionych, cieplejszych dni. Fot. materiały prasoweW tym czasie jednak wielu osobom może doskwierać tzw. „przesilenie wiosenne", któremu towarzyszy senność, problemy z koncentracją i ogólne osłabienie. Nie pomaga również fakt, że po zimie może brakować nam wielu cennych witamin. W jaki sposób wzmocnić organizm i z uśmiechem na twarzy przywitać wiosnę? Na talerzu musi być zielono i pysznie!Fasolka szparagowa,...

  • Witaminy niezbędne na przednówku

    ..., wieprzowina, wątroba, nabiał, serwatka, jogurt i kefir. Wystarczy zjeść dziennie: talerz płatków owsianych, jogurt, dwa ziemniaki, porcję mięsa lub fasolki po bretońsku. Witamina D Jak działa...

  • Sezon na fasolkę szparagową w pełni! Dlaczego warto włączyć ją do jadłospisu oraz w jaki sposób to zrobić, aby nasze dania były nie tylko zdrowe, ale i smaczne? Fot. 123RF/Picsel Fasolka szparagowa, jak wszystkie rośliny strączkowe, to bogate źródło błonnika. To właśnie za sprawą tej substancji dłużej czujemy się syci i nie mamy ochoty podjadać między posiłkami. Warzywo to może więc być doskonałym wsparciem dla osób odchudzających się, zwłaszcza jeśli weźmiemy pod uwagę fakt, że w 100 gramach...

  • Zdrowy jadłospis po 1. urodzinach

    ...menu dziecka wkracza mnóstwo nowych produktów. Oczywiście na talerzu malucha nie ma jeszcze miejsca na potrawy ciężkostrawne, jak schabowy, fasolka po bretońsku czy bigos, ani dania z dodatkiem(...) i wątrobę. Specjaliści zalecają więc dzieciom tzw. mleko dla juniora, które zapewnia odpowiednie ilości tłuszczu i białka, a także wapń i witaminę D (niezbędne do rozwoju kości i zębów), żelazo (zapobiega...

  • Spożycie ziemniaków w naszym kraju niezmiennie utrzymuje się na wysokim poziomie. Warto wiedzieć, że wykorzystać możemy nie tylko ich bulwy, ale nawet wodę w której je gotowaliśmy! W ostatnim czasie ziemniaki nie cieszyły się najlepszą opinią - zarzucano im, iż są niezwykle tuczące, niezdrowe i mają zgubny wpływ na naszą sylwetkę. Tymczasem prawda jest całkiem inna: warzywo to możemy spożywać nawet w czasie diety, a zawarte w nim witaminy i składniki odżywcze mogą tylko pozytywnie wpłynąć na...