• Informacje na temat:

    fartuszki pin up

Przepisy na temat: fartuszki pin up
  • Słodki, oparty na rumie koktajl zawierający sok ananasowy. Typowym przybraniem jest ananas i kandyzowana wisienka.

  • Połączenie kokosu,ananasa i kremu maślanego jest pyszne,jest to jedno z moich ulubionych ciast.

  • pina colada z malibu

  • Wypróbowany przepis na "Pina colada"

  • Tort z masą serowo kokosową, musem ananasowym, i alkoholem. Idealny na różne okazja, ale również jako dodatek do popołudniowej kawy :)

  • Super drink

  • Łatwy

  • Piña colada to słodki karaibski koktajl alkoholowy. Ma tropikalny smak, który zdecydowanie kojarzy się ze słońcem, plażą i latem. Aksamitny, wilgotny i kremowy sernik o charakterystycznym smaku Piña Colady - już po pierwszym kęsie przeniesie Was na tropikalną wyspę.

  • Moje ulubione smaki.

  • Delikatny, kremowy sernik z ananasem, mleczkiem kokosowym i likierem kokosowym. Sernik po upieczeniu jest równiutki, nie ma popękanego wierzchu i bardzo dobrze się kroi. Spód wykonany z herbatników i wiórków kokosowych.

Artykuły na temat: fartuszki pin up
  • Chłopcy już gaworzą

    ...zakupionych wysokich fotelików - wygodnych, bardzo funkcjonalnych i łatwych do wyczyszczenia. Kolejna innowacja to śliniaczko-fartuszki z grubej folii, które zakładamy chłopcom do posiłków - łatwiej je(...) jakiejś ważnej misji - np. wyprawy po wyjątkowo pożądaną zabawkę - zaczyna sam siebie dopingować, mówiąc po cichutku "a te, a te" czy "a da, a da". Niania pinie poszukiwana Niki dawno już postanowiła...

  • Znamy już czwartą finalistkę konkursu BlogerChef! Została nią Marysia Banach, która zauroczyła jury przede wszystkim doskonałym stekiem i czekoladowo-wiśniowym deserem.W kwietniu, areną kulinarnych potyczek był Poziom 511*** Design Hotel & SPA, nowoczesny obiekt położony w najwyższym punkcie Jury Krakowsko-Częstochowskiej (511 m n.p.m.).   Zatriumfowała Wielkopolska i średniowysmażony stek   Zwyciężczynią czwartej odsłony konkursu BlogerChef została Poznanianka - Maria Banach, autorka bloga...

  • Najciekawsze przepisy kulinarne oraz pomysły na udany wieczór bohaterów programu Ugotowani! Nie są powszechnie znani, ale na pewno gotują najlepiej w Polsce. Agata prezentuje oryginalny smak kuchni fusion. Halina zabierze cię w podróż w czasie, podczas której poznasz tajniki tradycyjnej kuchni szlacheckiej. Rafał zachwyci tajskimi kokosowymi krewetkami z kurczakiem w zieleni. Łosoś Krzysztofa w połączeniu z włoskim pesto wprowadzi smakowity aromat toskańskiej fiesty. Kochająca styl pin up...

  • Lato przywitało nas falą upałów i żarem lejącym się z nieba. Marka Braun, wspólnie z Markiem Posłusznym - mistrzem świata barmanów w kategorii flair - podpowiadają, w jaki sposób ochłodzić się w ciepłe dni. GREEN GARDEN 5 plasterków ogórka 1 gałązka rozmarynu 15 ml soku z cytryny 10-15 ml syropu ogórkowego Top up: woda gazowana (opcja alkoholowa z ginem) Szkło: typu highball Dekoracja: plaster ogórka oraz rozmaryn Lód: kruszony Sposób przygotowania: w wysokim szkle za pomocą muddlera...

  • Jeśli myśleliście, że bez mąki, śmietanki i masła nie da się przygotować wyśmienitego tortu, byliście w błędzie. Oto przepis mistrza cukiernictwa Krzysztofa Ilnickiego. Dacquoise: 50g pestek dyni100g mielonych migdałów 100g mielonych orzechów laskowych25g maizena (skrobi kukurydzianej)125g cukru pudru A200g białka2g sól175g cukru pudru B Metoda: Uprażyć pestki i drobno posiekać. Połączyć z mielonymi orzechami, maizeną i cukrem A. Osobno ubić resztę surowców. Połączyć bezę z suchymi...

  • Na wigilijnym stole muszą znaleźć się zawsze co najmniej dwa gatunki ryb: karp i śledź. Wiele osób karpia traktuje jako przykry obowiązek - bo przecież tradycja! - a śledzik... Śledzika raczej lubimy. Czy ma nam do zaoferowania coś więcej niż tylko wspaniały smak? Okazuje się, że tak! Fot. 123RF.COM/PICSEL Śledzie Na wigilijnym stole muszą znaleźć się zawsze co najmniej dwa gatunki ryb: karp i śledź. Wiele osób karpia traktuje jako przykry obowiązek - bo przecież tradycja! - a śledzik......

  • Basta! Pomyślał Kevin Aiston, kiedy usłyszał od kolejnego Polaka: Przecież Wielka Brytania nie ma żadnej przyzwoitej kuchni. Postanowił rozprawić z wszelkimi stereotypami w swojej najnowszej książce „Kevin sam … w kuchni. Nie tylko Fish & Chips”. Na pierwszy ogień wziął English breakfast, które złą sławę ma nie tylko w Polsce: „Podobną opinię ma na świecie polski kotlet schabowy. Z ziemniakami z wody polanymi okrasą, pospanymi koperkiem. Tak naprawdę jest pyszny! Zawsze, kiedy jadę pociągiem...

  • Przesympatyczna, zabawna i zawsze uśmiechnięta. Niewysoka, ale za to bardzo charyzmatyczna z głową pełną kulinarnych pomysłów. Rachel Khoo. Brytyjka, która w wieku dwudziestu paru lat, nie znając języka francuskiego przeprowadziła się do Paryża, by spełniać swoje kulinarne marzenia o studiowaniu w szkole - w której uczyła się dobrze znana wszystkim Julia Child - Le Cordon Bleu. Tam zdobyła dyplom cukiernika. Mieliśmy niepowtarzalną okazję uczestniczyć w warsztatach kulinarnych organizowanych...

  • Makaron Edek z wielkim zainteresowaniem ogląda zmagania olimpijczyków w Londynie. Jednak jak wiadomo Olimpijskie emocje to nie wszystko, bowiem sportowiec to też człowiek i jeść musi. Zastanawialiście się może jakie smaki będą rządzić w wiosce olimpijskiej! My wiemy jedno- makaronu nie zabraknie! Dzięki swoim właściwościom energetycznym jest ulubieńcem większości sportowców! Dla miłośników makaronu i sportu (bo jak wiadomo ta miłość idzie w parze) Makaron Edek ogłasza nowy konkurs -...

  • Została nim Maria Banach, poznanianka, autorka bloga „Gruszka z fartuszka”. Zdjęcie: Blogger Chef   Blogerka-laureatka kulinarnego konkursu zachwyciła jurorów przede wszystkim smażoną piersią z kaczki podaną z sosem z aronii i czerwonego wina. - Pierwsze zadanie poszło w miarę gładko, a pozytywne oceny jury uniosły mnie jakieś 10 cm nad ziemię - przyznała Marysia.   Wielki Finał BlogerChef'a za nami W miniony weekend, 22-23 czerwca br., zwykle zaciszny i urokliwy kompleks...