• Informacje na temat:

    farsze do rolad

Przepisy na temat: farsze do rolad
  • Rolada z farszem

    ..., parmezanem i bułką. Masą po - smaruj mięso po posolonej stronie. Ułóż wzdłuż gałązkę rozmarynu i zwiń w ścisłą roladę. Owiń boczkiem i obwiąż nitką.  3 .Warzywa oczyść, opłucz, pokrój i ułóż w brytfance. Skrop je oliwą. Ułóż roladę, przykryj i piecz w 180 st. C przez 1 godzinę. Odkryj, piecz jesz - cze 15 minut. Podawaj na ciepło lub na zimno, z pieczonymi warzywami.

  • Sprawdzony przepis na "Wigilijne farsze do pierogów"

  • Rolada nadziewana

    ...i pieprzem. Farsz rozsmaruj na mięsie, zwiń. Roladę zepnij wykałaczkami.W brytfance rozgrzej resztę masła, szybko obsmaż na nim roladę. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 190°C. Piecz 90 minut. Na 20 minut przed końcem pieczenia wierzch rolady posmaruj miodem wymieszanym ze słodką papryką.

  • Rolady śląskie /zrazy zawijane/ to "święta" potrawa dla Ślązaków, obowiązkowa w każdą niedzielę. Ja troszkę ją odmieniłam dodając do farszu mięso z indyka. Farszu zrobiłam trochę więcej bo był mi potrzebny do następnej potrawy - Ziemniaki z farszem na wierzchu. Tu podam ilość potrzebną do rolad.

  • Rolada z indyka

    ...szpinakowy. Rozłóż suszone pomidory. Posyp połową tartego parmezanu. Ciasno zwiń. Obwiąż nitką albo zepnij wykałaczkami, aby rolada nie rozpadła się podczas pieczenia. Roladę posmaruj olejem. Włóż do brytfanki. Piecz przez godzinę w 190 st. C (góra i dół). Pozostały parmezan wymieszaj z orzechami. Ułóż na wierzchu rolady ok. 15 minut przed końcem pieczenia.

  • Wypróbowany przepis na "Rolada z cukiniowym farszem"

  • Rolada z grzybami

    ..., natkę i bułkę tartą. Mięso rozłóż, posmaruj farszem, zwiń.  3. 2 łyżki oleju wymieszaj z mieloną papryką. Posmaruj mięso, owiń je sznurkiem, obsmaż, włóż do brytfanki. Piecz ok. 1 godziny w 180 st. C.

  • Przepis wart wypróbowania: "Rolada schabowa z farszem serowym"

  • Pierś indycza z ziołowym farszem

    ...całość solą oraz pieprzem. Zagęść bułką tartą. Przygotowany farsz mięsno-ziołowy rozłóż na płacie mięsa. Zwiń roladę, obwiąż ją ciasno bawełnianym sznurkiem. Natrzyj starannie mieloną słodką papryką. Przesmaż na kilku łyżkach oleju.  4. Przesmażoną roladę włóż do rękawa do pieczenia, umieść w naczyniu żaroodpornym. Piecz 60 min w 180 st. Rozetnij rękaw. Dopiekaj jeszcze 20-30 minut.

  • Przepis wart wypróbowania: "Rolada z farszem szpinakowym"

Artykuły na temat: farsze do rolad
  • Rolada cielęca

    ...roladę. Wyłóż warzywa, wlej bulion i wstaw do gorącego piekarnika. Piecz w temp. 180°C przez 70 minut.

  • Jeśli nie masz pomysłu co przygotować dla swojej rodziny na niedzielny deser, wypróbuj pomysłowe propozycje naszych użytkowników, na lekkie i puszyste rolady. Fot. 123RF/Picsel Biszkoptowe wypieki wbrew pozorom nie należą do najprostszych. Aby upiec puszysty i równy biszkopt, musimy zaopatrzyć się w dobrej jakości produkty. Ważne jest, aby jajka były świeże, tylko wtedy białka będą mieć zwartą konsystencję i ubiją się bez problemu. Dodatkowo, jajka powinny być wyciągnięte z lodówki dopiero...

  • Pieczeń rzymska z farszem z porów

    .... Posmarować go 1/3 farszu z porów i, pomagając sobie folią, zwinąć w roladę. Obsypać ją prażoną cebulką i ułożyć w posmarowanej tłuszczem brytfance. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 175°C. Piec ok. 60 minut. Krótko przed końcem pieczenia roladę można przykryć folią aluminiową, by wierzch się nie przypalił. Pieczeń pokroić w plastry. Pozostałe pory podgrzać. Podawać jako dodatek do pieczeni.

  • Okres wigilijny to gorączkowy czas, do którego trzeba się w odpowiedni sposób przygotować, aby ze wszystkim zdążyć przed pierwszą gwiazdką. Warto rozplanować sobie, co kiedy ugotujemy. Dzięki temu nie będziemy zmuszeni robić kilku rzeczy na raz. Kiedy przygotowywać potrawy, żeby wyrobić się ze wszystkim w Wigilię? / fot. 123rf.com   Niektóre potrawy wigilijne można przygotować dużo wcześniej i je zamrozić. Warto przyjrzeć się bliżej takim daniom i zobaczyć jak je przechować w odpowiedni...

  • Rolada omletowa z łososiem

    Łososiową roladę możemy podać jako przystawkę albo na śniadanie.

  • Na wigilijnym stole nie może zabraknąć uszek. Przygotowanie ich tak, aby były naprawdę dobre, to prawdziwa sztuka. Kilka trików, dzięki którym przygotujecie idealne ciasto i farsz, zdradza Dominika Wójciak. Uszka na INTERIA.TV. Składniki na ok. 60 uszek:Farsz: 4 - 6 kapeluszy suszonych prawdziwków 2 listki laurowe 3 kulki ziela angielskiego 1 duża cebula 2 łyżki masła sól świeżo mielony czarny pieprz Ciasto: 300 g mąki pszennej ½ łyżeczki soli 25 g rozpuszczonego masła lub oleju ok. 150...

  • Rolada serowa

    Włożyć ser do wrzątku. Musi poleżeć w nim 1/2 godz. Następnie wyjąć go, rozwałkować. Podsmażyć pokrojone pieczarki, dodać serki topione, trzymać na małym...

  • Charles Daigneault to finalista Master Chefa. Mimo iż nie zdobył głównej nagrody, prowadzi swój własny program telewizyjny "Domówka", w którym pomaga Polakom w organizacji domowych przyjęć. Nam zdradza swoje kulinarne sekrety! Charles przyjechał do Polski z Kanady. Co myśli o polskiej kuchni? 1. Moja ulubiona potrawa to... homar wyciągnięty prosto z oceanu w Gaspezji. Gotowany na plaży w garnku z wodą i algami. Już niczym nie doprawiany. Jedzenie homara jest trudne, trzeba go przecinać,...

  • Schabowy inaczej

    W chrupiącej panierce czy jako soczysta rolada – to tylko niektóre z rozmaitych propozycji na rodzinny obiad z wieprzowiną w roli głównej. Sprawdź, jak jeszcze możesz zaszaleć ze schabowym!

  • Wydaje ci się, że polska kuchnia nie ma przed tobą tajemnic? Przekonaj się, czy znajomość produktów spożywczych, jest dla ciebie prosta niczym „A,B,C...”. Okazją ku temu jest zbliżający się Dzień Polskiej Żywności, który obchodzić będziemy 25 sierpnia. Zapoznaj się z alfabetycznym zestawieniem polskich produktów. A jak Auflauf Czy komukolwiek ta niemiecko brzmiąca nazwa coś mówi? Podpowiadamy - to znana wszystkim zapiekanka - danie jednogarnkowe z makaronów, mięs, serów oraz jarzyn, które...