• Informacje na temat:

    farsz z wątróbki do indyka

Przepisy na temat: farsz z wątróbki do indyka
  • Podroby z kurczaka i indyka

    Drobiowe żołądki, wątróbki czy serduszka to przysmaki, które dobrze znamy od wielu lat.

  • Smaczny pomysł na "Wątróbki faszerowane"

  • Wielkanocne potrawy dwóch wersjach cenowych

    Dania z jajek I. Kolorowe jajka z różnymi farszami Za 25 zł: Składniki:  ●14 jajek ●sól ●pieprz ●7 łyżek majonezu; farsz 1: ●2 ogórki kiszone ●1/2 papryki ●2-3 cebulki maryn. ●koperek; farsz 2: ●3 rzodkiewki ●1/2 ogórka ●4 pomidorki koktajl. ●szczypiorek; farsz 3: ●plaster wędz. łososia ●cytryna ●oliwki ●koperek; farsz 4: ●1/3 szkl. kukurydzy z puszki ●ogórek kiszony ●1/2 papryki...

  • Wypróbowany przepis na "Rolada z indyka z farszem z wątróbki"

  • Zrobił mi się niedawno przepyszny farsz do naleśników/pierogów/jedzenia w formie pasty do kanapek. Można też z niego zrobić małe paszteciki, kotleciki, czy tam innego wpadnie do głowy Na zdjęciu mięsko zostało zawinięte w dietetyczne naleśniki gryczano-razowe

  • Sprawdzony przepis na "Indyk z nadzieniem z wątróbki"

  • Przepis dostałam od sąsiadki, placki trafiły w gusta smakowe wszystkim domownikom.

  • tania przystawka z fajnym wyglądem

  • Dzisiaj propozycja mięsna, a dokładniej mięsno-warzywna. W roli głównej kurczaczek, cebulki, pomidory i papryki. Moje sprawdzone połączenie. Doskonale nada się jako farsz do pierogów czy naleśników.

  • Danie serwowane w warszawskiej restauracji "Honoratka" przy ul. Miodowej. Tam podpatrzone i własnoręcznie przygotowane. Proste i...smaczne po prostu ;-)

Artykuły na temat: farsz z wątróbki do indyka
  • ....   I jeszcze na koniec pasztet. 1 kg mięsa z indyka, najlepiej z udźca 1 marchewka, 1 pietruszka 1/2 kg wątróbki drobiowej 2 duże cebule kurkuma, sól, pieprz, vegeta, maga, tymianek, zielona(...) i długo mieszać, wówczas lukier zrobi się całkiem biały i szybko zasycha. A potem ozdabiałam różnymi, kupionymi ozdobami - na przykład posypką.   Następnie farsz do uszek. 2 kg pieczarek, umyć...

  • Wydaje ci się, że polska kuchnia nie ma przed tobą tajemnic? Przekonaj się, czy znajomość produktów spożywczych, jest dla ciebie prosta niczym „A,B,C...”. Okazją ku temu jest zbliżający się Dzień Polskiej Żywności, który obchodzić będziemy 25 sierpnia. Zapoznaj się z alfabetycznym zestawieniem polskich produktów. A jak Auflauf Czy komukolwiek ta niemiecko brzmiąca nazwa coś mówi? Podpowiadamy - to znana wszystkim zapiekanka - danie jednogarnkowe z makaronów, mięs, serów oraz jarzyn, które...

  • Cała prawda o mięsie

    ..., cielęcinę. Zawiera ono małe ilości tłuszczu i jest delikatne w smaku, dlatego odpowiada potrzebom najmłodszych. Mięso z kurczaka i indyka stanowi bogate źródło białka, nienasyconych kwasów(...) talerzu w postaci zakamuflowanej. Kawałki mięsa możesz zmiksować i dodać do zupy jarzynowej lub dowolnego sosu, zrobić mięsno-warzywny (z przewagą warzyw) farsz do naleśników lub pasztecików. Jeśli te...

  • Na wigilijnym stole nie może zabraknąć uszek. Przygotowanie ich tak, aby były naprawdę dobre, to prawdziwa sztuka. Kilka trików, dzięki którym przygotujecie idealne ciasto i farsz, zdradza Dominika Wójciak. Uszka na INTERIA.TV. Składniki na ok. 60 uszek:Farsz: 4 - 6 kapeluszy suszonych prawdziwków 2 listki laurowe 3 kulki ziela angielskiego 1 duża cebula 2 łyżki masła sól świeżo mielony czarny pieprz Ciasto: 300 g mąki pszennej ½ łyżeczki soli 25 g rozpuszczonego masła lub oleju ok. 150...

  • Przede wszystkim, mięso z kurczaka ma niewiele kalorii i jest lekkostrawne, dlatego poleca się je w szczególności osobom będącym na diecie. Najwięcej tłuszczu znajduje się w skórce, dlatego lepiej pozbyć się jej przed pieczeniem lub podsmażaniem. Kurczak to również bogate źródło białka, podstawowego budulca wszystkich narządów wewnętrznych i aktywatora wielu procesów zachodzących w naszym ciele. Po drób powinny sięgnąć osoby, które walczą ze zbyt wysokim cholesterolem, nadciśnieniem tętniczym...

  • Ostrygi, pudding ryżowy, bezy z bitą śmietaną - to nie potrawy do zaserwowania podczas romantycznej kolacji, ale tradycyjne w różnych krajach świata dania świąteczne. Fot. 123RF/Picsel We Włoszech dzień Bożego Narodzenia stanowi okazję do świętowania, wręczania sobie prezentów i wspólnego biesiadowania przy stole zastawionym mięsem, warzywami, szynką, makaronowymi pierożkami tortellini czy mięsną lasagne'ą. Jako deser serwuje się babki drożdżowe wypiekane ze specjalnej, zmielonej na pył mąki...

  • Charles Daigneault to finalista Master Chefa. Mimo iż nie zdobył głównej nagrody, prowadzi swój własny program telewizyjny "Domówka", w którym pomaga Polakom w organizacji domowych przyjęć. Nam zdradza swoje kulinarne sekrety! Charles przyjechał do Polski z Kanady. Co myśli o polskiej kuchni? 1. Moja ulubiona potrawa to... homar wyciągnięty prosto z oceanu w Gaspezji. Gotowany na plaży w garnku z wodą i algami. Już niczym nie doprawiany. Jedzenie homara jest trudne, trzeba go przecinać,...

  • Deskę serów, pasztet z wątróbki czy coś na słodko? Co podać do gruzińskiego wina? Idąc za tradycją gruzińskiej kuchni warto postawić na Chaczapuri, najbardziej popularne gruzińskie danie. Danie nie jest trudne w przygotowaniu, jest placek z ciasta drożdżowego, zazwyczaj nadziewany serem. Jego wariacje zależą od regionu. W najbardziej klasycznej i najprostszej wersji chaczapuri ma jedynie nadzienie serowe i odrobinę sera na wierchu, posypanego przed upieczeniem. Bardziej bogata wersja placka...

  • Okres wigilijny to gorączkowy czas, do którego trzeba się w odpowiedni sposób przygotować, aby ze wszystkim zdążyć przed pierwszą gwiazdką. Warto rozplanować sobie, co kiedy ugotujemy. Dzięki temu nie będziemy zmuszeni robić kilku rzeczy na raz. Kiedy przygotowywać potrawy, żeby wyrobić się ze wszystkim w Wigilię? / fot. 123rf.com   Niektóre potrawy wigilijne można przygotować dużo wcześniej i je zamrozić. Warto przyjrzeć się bliżej takim daniom i zobaczyć jak je przechować w odpowiedni...

  • Śniadanie do szkoły nie musi być nudne, ale nie musi też być wyszukane, wymagające znacznych nakładów pracy i pieniędzy. Wystarczy zastanowić się chwilę, co można zrobić, by było i smacznie, i ciekawie. Fot. 123RF/Picsel Są dzieci, które ze smakiem zjadają wszystko co naszykują rodzicie. Są też dzieci, które śniadania w domu nie zjedzą, a drugie przyniosą z powrotem do domu i będą chować w tornistrze. Tych drugich warto uczyć zdrowego i regularnego odżywiania, te pierwsze z radością...