• Informacje na temat:

    farsz z pasztetu z wątróbki

Przepisy na temat: farsz z pasztetu z wątróbki
  • Kurczak nadziewany po wiejsku

    Składniki: 5 g suszonych prawdziwków Czerstwa bułka 3 cebule Pół pęczka pietruszki 40 g wątróbki drobiowej 15 g masła Sól, pieprz 250 g mięsa mielonego 1 jajko 1 łyżeczka koncentratu(...) i wymieszać z mięsem mielonym, jajkiem, wątróbką, grzybami, pietruszką, koncentratem pomidorowym. Doprawić solą i pieprzem. Masę dobrze wyrobić. Kurczaka natrzeć solą od wewnątrz, farsz włożyć do...

  • bardzo łatwy w przygotowaniu, więc warto go przygotować samemu

  • Wielkanocne potrawy dwóch wersjach cenowych

    ..., podduś ok. 15 min, po czym dodaj wątróbki oraz ugotowaną wieprzowinę ze szkl. wywaru. Gotuj 5 min. Schłodź, zmiel 3 razy. Dopraw, wbij jajka, wyrób masę. Formę do pasztetu natłuść, wysyp ją bułką tartą(...)Dania z jajek I. Kolorowe jajka z różnymi farszami Za 25 zł: Składniki:  ●14 jajek ●sól ●pieprz ●7 łyżek majonezu; farsz 1: ●2 ogórki kiszone ●1/2 papryki ●2-3 cebulki maryn. ●koperek; farsz...

  • Wszystkie smaki Salzburga

    ...górali - głównie potrawy bazujące na mące i kartoflach. Popularne są różnego rodzaju kluski i knedle takie jak Pinzgauer Nocken (kluski ziemniaczane z farszem), ale też potrawy znane w innych okolicach(...) w "Sternbräu" (Griesgasse 23, www.sternbraeu.com). Można tu zjeść zupę z knedlem z wątróbki, salzburską pieczeń piwną, Pinzgauer Kaspressknödelsuppe oraz słynny Salzburger Nockerl podawany w porcjach na...

  • Przepis na farsz do krokietów od patrzyłam od mojej koleżanki Kasi, z początku myślałam że robi krokiety z grzybami, ale jak zobaczyłam że dodaje pasztet to mnie troszeczkę zaintrygowała. Kasia widząc moją minę powiedziała do mnie, poczekaj aż spróbujesz a zobaczysz że są dobre. Ja więc spróbowałam i powiem wam że są nie dobre, ale pyszne.

  • Smaczny pomysł na "Wątróbki faszerowane"

  • Przepis dostałam od sąsiadki, placki trafiły w gusta smakowe wszystkim domownikom.

  • Pyszny ,dietetyczny i aromatyczny.Serdecznie polecam:)

  • Wypróbowany przepis na "Rolada z indyka z farszem z wątróbki"

Artykuły na temat: farsz z pasztetu z wątróbki
  • Cała prawda o mięsie

    Uważasz, że drób jest dla dziecka lepszy niż cielęcina, a szynka zdrowsza od sklepowego pasztetu? Przekonaj się, czy masz rację!

  • Wielkanoc to nie tylko pyszne mazurki, babki, jajka i wędliny, to także znakomite, aksamitne pasztety. Jak je przygotować? Oto sprawdzone przepisy naszych użytkowników. Fot. 123RF/Picsel Świąteczne stoły Polaków uginają się pod ciężarem jajek, bab, mazurków, domowych wędlin i pasztetów. Jednak te ostatnie, dosyć niesłuszne, uznawane są za nudną potrawę, która nie może nas niczym zaskoczyć. Pozwólcie jednak, aby nasi użytkownicy wyprowadzili was z błędu. Pasztet przygotowywany z okazji świąt...

  • Wielkanocne przysmaki z Mazowsza

    ...skorupek. Posiekaj natkę, żółtka i białka. Wymieszaj z grzybami i cebulą, dopraw, połącz z natką. Farszem napełnij skorupki. Bułkę wsyp na talerz. Lekko dociśnij do niej połówki jajek, aby przylgnęła do farszu. Jajka usmaż na złoto farszem do dołu na rozgrzanym oleju. Udekoruj. Domowy pasztet mazowiecki Składniki: po 1 kg wieprzowiny i wołowiny, 1/2 kg boczku, 3 cebule, 1/2 dł. bułki, 5 dag...

  • W okresie Wielkanocy nie sposób nie postawić na stole tradycyjnych polskich potraw: ćwikły, sałatki (zwykle jarzynowej, którą przecież uwielbiają Polacy), faszerowanych jaj, pasztetu, starannie udekorowanego mazurka czy pieczonej białej kiełbasy. A także zup, w których zwykle się ona pojawia – czyli barszczu białego i żurku. Tarta z białą kiełbasą to nowoczesna wersja klasycznego dania/materiały promocyjne Białą kiełbasę można przecież podać w innym, nieco unowocześnionym i niekoniecznie...

  • ...i długo mieszać, wówczas lukier zrobi się całkiem biały i szybko zasycha. A potem ozdabiałam różnymi, kupionymi ozdobami - na przykład posypką.   Następnie farsz do uszek. 2 kg pieczarek, umyć(...) wielokrotnie odsmażać. Farsz do pierogów z kapusty: 600 g kapusty kiszonej 2 cebule 1 łyżka soli pieprz cukier do smaku kilka suszony wcześniej wymoczonych grzybów szczypta vegety do smaku...

  • Czym byłyby święta wielkanocne bez jajek? W tym czasie to właśnie one, obok chrzanu i tradycyjnej wędzonki, niepodzielnie królują na naszych stołach. W jaki sposób je przygotować, aby było smacznie i wyjątkowo? Wypróbujcie nasze przepisy! W okresie Wielkanocy jajka smakują tak, jak nigdy i z pewnością nie może ich zabraknąć na świątecznym stole. To doskonała okazja, aby odświeżyć tradycyjne przepisy, którymi szczyciły się jeszcze nasze babcie. Jednak nie warto poprzestawać tylko na tym....

  • Wszystkie smaki Salzburga

    ...górali - głównie potrawy bazujące na mące i kartoflach. Popularne są różnego rodzaju kluski i knedle takie jak Pinzgauer Nocken (kluski ziemniaczane z farszem), ale też potrawy znane w innych okolicach(...) w "Sternbräu" (Griesgasse 23, www.sternbraeu.com). Można tu zjeść zupę z knedlem z wątróbki, salzburską pieczeń piwną, Pinzgauer Kaspressknödelsuppe oraz słynny Salzburger Nockerl podawany w porcjach na...

  • Wielkanoc to nie tylko pyszne mazurki, babki, jajka i wędliny, to także znakomite, aksamitne pasztety. Jak je przygotować? Pobierz darmową książkę! Świąteczne stoły Polaków uginają się pod ciężarem jajek, bab, mazurków, domowych wędlin i pasztetów. To właśnie tym ostatnim zdecydowaliśmy się poświęcić naszego najnowszego e-booka. Jeżeli myśleliście, że pasztet to nudna potrawa, która niczym nie może zaskoczyć, ta książka wyprowadzi Was z błędu. Specjalnie dla czytelników Smakera zebraliśmy w...

  • Koniecznie wypróbujcie ten przepis. Bagietki są z wierzchu chrupiące, a w środku miękkie. Dodatek śliwki, nadaje im specyficzny aromat i podkreśla smak pieczywa. Fot. Materiały partnera Ciasto ciemne300 g mąki pszennej typ 500100 g mąki orkiszowej z pełnego przemiału 60 g susek sechlońskich20g słodu jęczmiennego ciemnego barwiącego8 g drobnej soli morskiej4 g drożdży SAF instant300 g wody Wymieszać mąkę pszenną i orkiszową. Słód rozmieszać z wodą za pomocą rózgi. Dodać drożdże. Wsypać obie...

  • Ostrygi, pudding ryżowy, bezy z bitą śmietaną - to nie potrawy do zaserwowania podczas romantycznej kolacji, ale tradycyjne w różnych krajach świata dania świąteczne. Fot. 123RF/Picsel We Włoszech dzień Bożego Narodzenia stanowi okazję do świętowania, wręczania sobie prezentów i wspólnego biesiadowania przy stole zastawionym mięsem, warzywami, szynką, makaronowymi pierożkami tortellini czy mięsną lasagne'ą. Jako deser serwuje się babki drożdżowe wypiekane ze specjalnej, zmielonej na pył mąki...