• Informacje na temat:

    farsz z mrozonego szpinaku

Przepisy na temat: farsz z mrozonego szpinaku
  • Strudel szpinakowo - serowy

    Ciasto: 500 g mąki pszennej 150 g masła 50 g drożdży 2 jajka 2 żółtka ½ szklanki śmietany kwaśnej 18% 2 łyżki mleka cukier i sól do smaku Farsz: 500 g szpinaku(...) do wyrośnięcia. 2. Farsz: Szpinak rozmrozić i odsączyć z nadmiaru wody. Dodać posiekany czosnek, oraz sól i pieprz do smaku. Dokładnie wymieszać. Ciasto na strudel rozwałkować na ok. 1 cm...

  • Wypróbowany przepis na "Kotlety z mrożonego szpinaku"

  • Kurczak faszerowany szpinakiem

    .... Do kieszeni wkładaj farsz i kostki sera, spinaj wykałaczką. Piersi włóż w rękaw do pieczenia, piecz w temp. 180°C przez 25 minut. Podawaj na sałacie lub świeżym szpinaku z pomidorami.(...)Składniki: 2 piersi z kurczaka 30 dag mrożonego szpinaku 4 ząbki czosnku 1 łyżka masła klarowanego garść orzechów włoskich 10 dag koziego sera pół łyżeczki czerwonej papryki...

  • Zrobił mi się niedawno przepyszny farsz do naleśników/pierogów/jedzenia w formie pasty do kanapek. Można też z niego zrobić małe paszteciki, kotleciki, czy tam innego wpadnie do głowy Na zdjęciu mięsko zostało zawinięte w dietetyczne naleśniki gryczano-razowe

  • Roladki ze szpinakiem

    Składniki: filet z piersi indyka 40 dag świeżego szpinaku lub opakowanie mrożonego szpinaku łyżka śmietany 18 proc. 15 dag sera feta łyżka bułki tartej jajko 3 ząbki czosnku 2 łyżki oleju(...) feta. Wymieszaj, podduś chwilę, wystudź. 3 Uformuj prostokąt z mięsa, ułóż go na papierze do pieczenia. Rozłóż na nim farsz, zwiń ciasno roladę. Piecz w temperaturze 190°C około 1,5 godziny.

  • Idealny do naleśników

  • Tarta szpinakowo-serowa z jajkiem

    ...                                         sól do smaku  Reszta składników 500g szpinaku mrożonego rozdrobnionego           2 łyżki masła(...), wyłożyć na blaszkę i podpiec w piekarniku przez około 10 minut w temperaturze 200°C. Na podpieczone ciasto wyłożyć farsz i wcisnąć w niego ugotowane na twardo jajka. Rozwałkować drugą cześć ciasta...

  • Niezwykle pyszna i "soczysta" ryba. Jedna z ulubionych. Prosto i smacznie.

  • Naleśniki wytrawne

    ...papryka szczypta papryki chilli szczypta soli olej pieprz sól Farsz: 10 dag boczniaków 15 dag pieczarek 2 cebule 20 dag sera pleśniowego blue 3 łyżki śmietany 18(...) Zapiekane ślimaczki ze śliwką i szpinakiem Składniki dla 4 osób: Ciasto: 2 szklanki mleka  szklanka mąki pszennej  2 jajka olej sól Farsz: 12 plastrów boczku 15 dag tartego parmezanu...

  • kolejna propozycja śniadania

Artykuły na temat: farsz z mrozonego szpinaku
  • Farsze do pierogów na szybko

    Ze szpinakiem 500 g mrożonego szpinaku, cebula, 2 ząbki czosnku, 2 łyżki masła, opakowanie sera feta, sól, pieprz, gałka muszkatołowa. Na maśle szklimy posiekaną cebulę i starty czosnek. Wrzucamy odsączony szpinak, chwilę przesmażamy. Studzimy. Dodajemy pokruszoną fetę, doprawiamy gałką, solą i pieprzem. Ruskie 7 ziemniaków, 250 g twarogu, cebula, sól, pieprz. Cebulę drobno siekamy...

  • W liściach, siekany, w serduszkach, z sosem śmietanowym lub serowym - w szerokiej ofercie mrożonych szpinaków FRoSTY każdy znajdzie coś dla siebie. Postaw na zieleń i zaskocz ukochaną osobę wykwintnym szpinakowym daniem! fot. materiały prasowe Bogaty w składniki odżywcze i witaminy szpinak ma wszechstronne zastosowanie w wielu potrawach. Trudno się zatem dziwić, że od lat inspiruje znanych kucharzy i ma wielu oddanych wielbicieli. W kuchni znakomicie sprawdza się szpinak mrożony FRoSTA, który...

  • Naleśniki idealne

    Ta zadziwiająco prosta potrawa - za sprawą rozmaitych farszów - nigdy się nie znudzi.

  • Dla niektórych szpinak jest koszmarem dzieciństwa, dla innych miłym wspomnieniem bajki o Popeye'u, który jadł szpinak prosto z puszki, dzięki czemu zyskiwał ogromną siłę. Czy szpinak jest rzeczywiście tak zdrowy, że wszyscy powinni go jeść? Wręcz przeciwnie! Fot 123RF/Picsel Na początku lat 30. XX wieku amerykańscy naukowcy ogłosili, że szpinak ma bardzo dużą zawartość żelaza w świeżych liściach (aż 35 mg na 100 gramów). Od tej pory przez wiele lat dzieci były zmuszane do jedzenia szpinaku....

  • Wiwat naleśniki!

    Ta zadziwiająco prosta potrawa - za sprawą rozmaitych farszów - nigdy się nie znudzi.

  • Mrożenie pierogów, sprawa niby banalna a wątek ten na forum smakera wywołał lawinę dyskusji, stając się przez kilka miesięcy najpopularniejszym i ciągle dyskutowanym. No bo jak mrozić by były smaczne, nie sklejały się czy nie daj Boże pękały podczas gotowania? Okazuję się, że to nic prostego! Fot. 123RF/Picsel Pierogi są potrawą, która kojarzy mi się z dzieciństwem. Moja mama przygotowywała je z różnego rodzaju farszem. W zależności od pory roku i tego co miała w danym momencie pod ręką. W...

  • Tarta z fetą i szpinakiem

    Składniki na 4-6 porcji: Ciasto: po 10 dag chudego twarogu, masła i mąki tortowej, 1 jajko. Farsz: 1 paczka mrożonego szpinaku, 1 pomidor, 10 dag fety, 1 kubek śmietanki 30 proc., 3 jajka, 1-2 ząbki(...) podpieczoną tartę. Udekorować plastrami pomidorów, obłożyć pokrojoną fetą. Jajka zmiksować ze śmietanką, doprawić, wylać na farsz. Zapiekać (175°C) ok. 30 minut...

  • Zbliża się lato, czyli pora roku, na którą większość z nas czeka z utęsknieniem. Drobne marzenia - takie jak kombinacja przyjemnego wieczoru, tarasu i hamaka z orzeźwiającą i aromatyczną mrożoną herbatą – mogą się spełnić. Fot. 123RF/Picsel Brzoskwiniowe orzeźwienie Szklanka 350 ml - 1 porcjaSkładniki: 1 torebka herbaty Ahmad Tea London Earl Grey 250 ml gorącej wody 60 ml syropu brzoskwiniowego 15 ml świeżego soku z cytryny Świeże liście mięty Plasterek cytryny Kostki lodu...

  • Czerstwe pieczywo? To nie problem

    ...pieczywa. Wstaw na osiem minut do nagrzanego piekarnika. W tym czasie przygotuj farsz, np. z mrożonego szpinaku, czosnku i fety. Roztrzep cztery jajka z 1/4 szklanki śmietany, szczyptą soli i pieprzu...

  • Mrożenie to idealny sposób na przechowywanie jedzenia. Opóźnia ono psucie się warzyw, owoców i mięs, jednocześnie nie pozbawiając ich wartości odżywczych. Czy produkty zamrożone latem można będzie bezpiecznie jeść w zimie? Fot. 123RF/Picsel Lato i to doskonały czas dla wszystkich wielbicieli owoców i warzyw. O tej porze roku mamy ich pod dostatkiem, dzięki czemu możemy cieszyć się nimi każdego dnia. Ale w jaki sposób zachować je na zimę? Wiele osób przygotowuje smakowite przetwory, jednak...