• Informacje na temat:

    farsz po meksykańsku

Przepisy na temat: farsz po meksykańsku
  • Meksykańska tortilla z cukinią i serem

    ....  4. Rozgrzej piekarnik do 200 st. C. Półkę wyłóż papierem do pieczenia i lekko go natłuść.  5. Rozłóż tortille. Na połowę każdej wyłóż przygotowany farsz. Złóż je na pół, dociśnij i ułóż na półce...

  • Moja wersja naleśników po meksykańsku. Szybko się je robi i wychodzi ich z tej porcji bardzo dużo. Smakują wybornie.

  • Meksykańskie przekąski na karnawał: enchiladas z guacamole

    ...i podgrzać w piekarniku (175 st. C) przez ok. 10-15 minut. Goudę utrzeć. Tortille rozwinąć z folii. Na tortilla nakładać, sałatę trochę farszu mięsnego I tartego sera. Mocno zrolować i odstawić na 30 minut...

  • Pyszna alternatywa nadzienia do naleśników - jeśli lubicie meksykańskie klimaty - zróbcie naleśniki z takim farszem, posypcie serem i zapieczcie - nie pożałujecie :)

  • Tortille

    Sposób przygotowania 1. Fasolkę szparagową pokrój, gotuj do miękkości. Na oleju podsmaż słodką i ostrą paprykę, dodaj posiekaną cebulę i przeciśnięte ząbki czosnku, zeszklij, dodaj mięso, smaż 15 minut, mieszając.  2. Do mięsa dodaj fasolkę, kukurydzę, czerwoną fasolę i starty ser. W farszu rozprowadź koncentrat, przypraw do smaku. Wymieszaj. W tortille włóż farsz, zwiń, ułóż w naczyniu...

  • superowy przepis na meksykańskie naleśniki

  • Taco, czyli meksyk w kuchni

    ...odparujemy wodę z mięsnego farszu, dodajemy harissę (według uznania) oraz doprawiamy solą i pieprzem. Do muszelek taco nakładamy mięso, gaucamole i posypujemy tartym serem i posiekaną kolendrą(...) farsz i posypujemy posiekaną kolendrą.

  • Kuchnia wegetariańska

  • Wykonanie: Jajka, musztardę i śmietanę rozmącić lub zmiksować. Mieszankę rozmrozić. Kurczaka umyć, posmarować olejem, oprószyć solą i pieprzem. Bułkę pokroić w drobną kostkę, dodać do masy jajecznej, połączyć z mieszanką meksykańską. Przyprawić do smaku. Kurczaka napełnić farszem, zszyć lub spiąć kuchennymi szpikulcami i piec ponad 1 godzinę w temp. 200 stopni. Pod koniec pieczenia widelcem...

  • Z Meksykiem pewnie niewiele ma wspólnego, ale w jego środku znajduje się nadzienie z mięsa mielonego, koncentratu pomidorowego i słodkiej kukurydzy.

Artykuły na temat: farsz po meksykańsku
  • Zrazy po meksykańsku

    Sekretem wyjątkowego smaku tych zrazów jest ostry farsz, który przygotowuje się z mięsa i papryki.

  • Wiosna za oknem, w sercu i na talerzu! Tak, zdecydowanie cieszymy się z nadejścia upragnionych, cieplejszych dni. Fot. materiały prasoweW tym czasie jednak wielu osobom może doskwierać tzw. „przesilenie wiosenne", któremu towarzyszy senność, problemy z koncentracją i ogólne osłabienie. Nie pomaga również fakt, że po zimie może brakować nam wielu cennych witamin. W jaki sposób wzmocnić organizm i z uśmiechem na twarzy przywitać wiosnę? Na talerzu musi być zielono i pysznie!Fasolka szparagowa,...

  • Meksykański smakołyk

    Polędwicę wołową opłucz pod bieżącą wodą i osusz. Pokrój w paseczki. Czosnek obierz i drobno posiekaj. Na patelni rozgrzej olej i zrumień na nim mięso oraz czosnek. Dodaj oczyszczony i pokrojony w plasterki szczypiorek, po czym wszystko razem podsmaż.  Farsz dopraw do smaku solą i pieprzem, a następnie zdejmij z ognia i odstaw. Cebule obierz, drobno posiekaj i zeszklij w garnku na rozgrzanym...

  • Nie pij wody, nie odkładaj łyżki na stół, jedz wszystko, co dostaniesz - nakazy obowiązujące podczas wieczerzy wigilijnej, od wieków zapewniały ludziom zdrowie i pomyślność. Fot. 123RF/Picsel Boże Narodzenie kojarzy nam się nie tylko z rodzinną atmosferą i wspólnym spędzaniem czasu, ale przede wszystkim ze wspaniałym jedzeniem. Przysmaki podawane podczas tej wyjątkowej wieczerzy, jadamy zwykle tylko raz w roku. Nie odkładaj łyżki Pokarmy spożywane w czasie wieczerzy wigilijnej mają...

  • Naleśniki po meksykańsku na ostro

    Przygotowanie: Pomidory i cebulę pokroić w kostkę. Kukurydzę odcedzić, szczypiorek posiekać. Olej rozgrzać na patelni, wrzucić cebulę i mielone mięso, usmażyć, dodać pastę pomidorową, podlać wodą, zagotować, doprawić. Dodać pokrojone pomidory i kukurydzę, dusić jeszcze 5 minut. Na naleśniki nakładać po porcji farszu, zwijać w rulony. Ułożyć w szerokim naczyniu do zapiekania, posypać startym...

  • Grillowanie to „polski sport narodowy” - wtopiło się w polski krajobraz tak bardzo, że nie zastanawiamy się, skąd do nas przyszło i kiedy. Tymczasem grill na świeżym powietrzu, będący formą spędzania czasu, okazją do spotkania ze znajomymi czy rodzinnego świętowania, nie ma w Polsce długiej historii. Moda na grillowanie przyszła u nas dopiero wraz z transformacją ustrojową.Jak się zaraz okaże, grill to prawdziwy obieżyświat i bywalec wszystkich kontynentów. Oznacza to dla nas mnóstwo...

  • Pomidory na ciepło

    Przygotowanie: Ścinamy wierzchy pomidorów na 3/4 wysokości i wydrążamy miąższ do miseczki. Na rozgrzanym na patelni oleju podsmażamy pokrojone w kostkę cebulę i papryczkę chili. Dodajemy mięso mielone, smażymy. Uzupełniamy pomidorowym miąższem i dalej smażymy, aż odparuje sok. Na koniec dodajemy odsączone z zalewy kukurydzę i fasolę, doprawiamy pieprzem i solą. Farszem nadziewamy wydrążone...

  • W czasie świąt nie myślimy o tym, jak będzie wyglądać nasza sylwetka po dorocznym obżarstwie. Za to po świętach wizja nadmiarowych kilogramów sprawia, że wszyscy nagle chcą przechodzić na restrykcyjną dietę. A głodówka po świętach to najgorsze, co możemy wybrać. Co w takim razie robić? Jak nie przytyć po świętach? / fot. 123rf.com   Oto kilka rad na spokojny powrót "do normalności" po świętach: - Absolutnie nie wolno się głodzić! Układ trawienny i tak będzie obciążony trawieniem świątecznych...

  • Odkryj najlepsze smaki kuchni Majów i Azteków

    ..., czyli kukurydzianych babeczek podawanych z pikantnym sosem na bazie mleka i chili, a także tych mających w karcie grzybowe empanadas, czyli domowe tortille z farszem grzybowym i meksykańskim serem, które...

  • Kuchnia afrykańska to prawdziwy tygiel smaków i zwyczajów kulinarnych. Na przestrzeni wieków kolejni przybysze osiedlający się na Czarnym Lądzie przywozili ze sobą własne tradycje i produkty spożywcze, które przyrządzane w warunkach lokalnych dały efekt w postaci różnorodnych i egzotycznych potraw. Dziś kuchnie marokańska, tunezyjska czy kenijska cieszą podniebienia podróżników i inspirują kucharzy z całego świata. Fot. 123RF/Picsel Chcąc poznać tajniki kuchni afrykańskiej należy pamiętać, że...