• Informacje na temat:

    farsz miesny z mielonego

Przepisy na temat: farsz miesny z mielonego
  • Cannelloni z mięsnym farszem

    Składniki: 8 rurek cannelloni 1 cebula 2 ząbki czosnku  2 łyżki oliwy  40 dag mieszanego mielonego mięsa 100 ml bulionu drobiowego 200 ml gęstego przecieru pomidorowego  30 dag sera mozzarella suszona bazylia i rozmaryn  sól  pieprz  tłuszcz do posmarowania formy Przygotowanie: 1. Cebulę oraz czosnek obierz, grubo posiekaj, zeszklij na rozgrzanej oliwie...

  • Zrobił mi się niedawno przepyszny farsz do naleśników/pierogów/jedzenia w formie pasty do kanapek. Można też z niego zrobić małe paszteciki, kotleciki, czy tam innego wpadnie do głowy Na zdjęciu mięsko zostało zawinięte w dietetyczne naleśniki gryczano-razowe

  • Smakowite zapiekanki z mięsem mielonym

    ..., sokiem cytrynowym, szczyptą soli i pieprzu. Duś na średnim ogniu, aż sos odparuje i zgęstnieje. Odstaw do ostudzenia, by nabrał smaku.  3. Mięsny farsz nałóż do rurek cannelloni. Naczynie żaroodporne...

  • Dzisiaj propozycja mięsna, a dokładniej mięsno-warzywna. W roli głównej kurczaczek, cebulki, pomidory i papryki. Moje sprawdzone połączenie. Doskonale nada się jako farsz do pierogów czy naleśników.

  • Naleśniki z mięsnym farszem

    Składniki na ciasto : po 3/4 szklanki: mąki, przecieru pomidorowego i mleka, 2 jajka, szczypta proszku do pieczenia. Składniki na farsz: duża cebula, 2-3 pomidory, pół kg mielonego schabu, olej(...) niewielkiej ilości oleju. Farsz: Pomidory umyj, osusz, pokrój w kostkę. Dodaj do mięsa, podduś. Przypraw do smaku. Farsz ułóż na naleśnikach, złóż na pół. Ułóż na wyłożonej papierem do pieczenia blasze...

  • Wspaniałe połączenie smaków, delikatny placek porowy z orientalnym akcentem, z niesamowicie aromatycznym mięsem.

  • Nowe przepisy na mielone

    Rumiane kuleczki z fetą i papryką Składniki: 60 dag mieszanego mielonego mięsa 1 jajko 4 cebule 2 łyżki bułki tartej 1 kg większych ziemniaków 1-2 łyżki grubej soli 5 łyżek oleju(...). Farsz przemieszaj. Z mięsnej masy uformuj 8 placuszków. Na każdym połóż farsz. Zlep i uformuj kulki. Na patelni rozgrzej pozostały olej. Włóż kotleciki i smaż je przez 4 minuty. Zdejmij z patelni...

  • Przepis dla fanów mącznych potraw, jak również mięsnych.

  • Faszerowane udka

    Skład farszu możesz modyfikować, dodając do niego np. marchewkę lub pietruszkę.

  • To takie szybkie danie przypominające gołąbki.

Artykuły na temat: farsz miesny z mielonego
  • Cudeńka z mielonego

    .... Ciasto przełóż na blat, krótko wyrób, by było elastyczne. Rozwałkuj na cienki placek. Foremką lub szklaneczką wytnij kółka. Na środku każdego wyłóż farsz, zlep zaciskając brzegi ciasta i formując(...), rozłóż farsz. Zwiń formując strudel. Przełóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, wierzch posmaruj pozostałym roztopionym masłem. Piecz ok. 30 min w temp. 180°C. Zobacz także:

  • Mięso mielone gości zwykle na naszych talerzach pod postacią nieśmiertelnych kotletów. A gdyby tak pożegnać kulinarną nudę i wykorzystać ten produkt w nieco inny sposób? Oto nasze propozycje. Fot. 123RF/Picsel Mięso mielone, podobnie jak ciasto francuskie, ma niemal nieograniczoną liczbę zastosowań w kuchni. Z jego pomocą przygotujecie nie tylko klasyczne kotlety, ale również ciekawe zupy, sycące sosy, zapiekanki oraz wiele zaskakujących przekąsek, które doskonale sprawdzą się na przyjęciach....

  • Mięso mielone w bakłażanie

    ...i pieprzem. Wbij jajo i wszystko dokładnie wymieszaj. Na każdym plastrze bakłażana rozsmaruj 2 łyżki farszu i zwiń w rulon. Dno naczynia żaroodpornego wysmaruj olejem. Ułóż roladki i zapiekaj przez 40

  • Uwielbiasz prostą, polską kuchnię, ale czasem chciałabyś wprowadzić powiew nowości do znanych od lat receptur? Masz dość tradycyjnych mielonych? Poznaj przepis, który, odmieni smak tej klasycznej potrawy. Ten przepis jest prosty i tani. W dodatku posmakuje zarówno miłośnikom „babcinych" obiadów, jak i koneserom bardziej „współczesnych" smaków. Kotlety mielone na INTERIA.TV.   Składniki: 500 g mięsa mielonego 1 duża cebula kawałek pora 1 jajko 1 bułka mleko do namoczenia bułki 1 łyżeczka...

  • ​Kapusta faszerowana z mięsem mielonym

    ...i odciśniętą bułkę oraz jajko. Cebulę jak najdrobniej posiekać i przesmażyć na niewielkiej ilości masła. Dodać do masy mięsnej. Gotowy farsz wkładać między liście, które po obgotowaniu będą elastyczne(...) jest wyjątkowo mała, należy po nałożeniu farszu obwiązać ją nicią, aby zachować lepszy kształt. Zalać 0,5 szklanki wody, dodać łyżkę masła i pod przykryciem zapiekać w piekarniku ok. godziny (180ºC...

  • Kotlety mielone to kulinarny szlagier, który w żaden sposób nie może nas zaskoczyć? Nic z tych rzeczy! Dzięki przepisom naszych użytkowników przekonasz się, że można zaserwować je w bardzo ciekawy sposób. Fot. 123RF/Picsel Dla wielu kucharzy, mięso mielone jest sprawdzonym "planem awaryjnym", po który sięga się zawsze, gdy brakuje pomysłu na obiad. Mogłoby się wydawać, że w tym temacie nie da się wymyślić już nic nowego. Na szczęście nasi użytkownicy udowodnią wam, że mielone wcale nie muszą...

  • Pieczone mielone

    Z mięsa mielonego można wyczarować wiele ciekawych dań. Wypróbuj kilka naszych pieczeni, które możesz podawać w wersji na zimno i na gorąco.

  • Kupując mięso warto pamiętać o kilku zasadach, aby jeść zdrowo i bezpiecznie. Wdrożenie kilku ważnych punktów pozwoli wam na bezstresowe zakupy oraz pozwoli uniknąć rozczarowania i niechcianych reklamacji albo problemów zdrowotnych. 1. Tacki i podkładki Dobrze znacie te marketowe opakowania, w sprzedawane jest mięso, prawda? Tacki owinięte folią mają jeszcze jeden element, najbardziej szkodliwy dla zdrowia, a mianowicie maty absorbujące wilgoć z mięsa. Wypełnione poliakrylanem sodu (to...

  • Z mielonego mięsa

    ...podaniem zapiekankę udekorować listkami szałwii i selera naciowego. Rolada z cukiniowym farszem Składniki na 4 porcje: 2 czerstwe bułki, 1 cebula, 3 ząbki czosnku, 600 g mieszanego mięsa mielonego(...)Warzywna zapiekanka Składniki na 4 porcje: 1 kg małych ziemniaków, 40 dag marchewki, 1 seler naciowy, sól, 2 łyżki masła, pieprz, 30 dag mieszanego mielonego mięsa, 2 łyżki koncentratu...

  • Zjeść obiad, czy może deser? Teraz nie musisz wybierać, bo jedna z amerykańskich restauracji postanowiła stworzyć mięsne lody. Odważyłbyś się ich spróbować? Fot. 123RF/PICSEL Jeśli myślałeś, że w kwestii kulinariów już nic cię nie zaskoczy, byłeś w błędzie. W końcu któż mógłby się spodziewać, że ktokolwiek wpadnie na pomysł, aby sprzedawać mięsne lody? Co więcej - kto by pomyślał, że ten szalony trend kulinarny zacznie cieszyć się całkiem sporą popularnością? Amerykańska restauracja...