• Informacje na temat:

    farsz do ryby po grecku

Przepisy na temat: farsz do ryby po grecku
  • Dietetyk: kolacja wigilijna może być nie tylko lekka, ale i bardzo zdrowa

    ...poprawiające nastrój. Ryby też są całkiem niezłym źródłem witaminy D. Oczywiście jedząc same ryby nie jesteśmy w stanie pokryć zapotrzebowania na tą witaminę, bo jest ona przede wszystkim syntetyzowana(...), smażony na głębokim tłuszczu. - I o ile znajdziemy w rybie szereg składników odżywczych, podany w takiej formie zawiera również masę kalorii. Niewielki kawałek ryby smażonej w panierce, na głębokim...

  • Jak usmażyć filety rybne, raczej nie trzeba nikomu tłumaczyć, za to warto z kolei podzielić się przepisem na potrawkę.

  • Kolejną potrawą, której nie może zabraknąć na moim wigilijnym stole to ryba po grecku. A u Was goszczą ryby pod jaką postacią w ten wieczór?

  • Tradycyjna ryba po grecku, ale z małym dodatkiem smakowym. Warto wypróbować :)

  • Ryba po grecku to swoista polska klasyka a tym samym idealna potrawa która poza karpiem i śledziem uzupełni wigilijny stół.

  • Wigilia i święta coraz bliżej, dlatego typowe potrawy na ten okres coraz bardziej nas interesują. Postanowiłam zrobić Rybę po grecku, która z Grecją nie ma nic wspólnego tak , jak pierogi ruskie z Rosją. Być może nazwa Grecji w potrawie nawiązuje do kuchni śródziemnomorskiej, w której dominuje duża ilość duszonych warzyw oraz ryb. Nazwa nazwą, a dla smakoszów najważniejsza jest potrawa. Na pewno każda gospodyni przyrządzi ją inaczej. to tak jak bigos. I cały urok smaku tkwi właśnie w tym....

  • przepyszna ryba według przepisu mojej mamy

  • pyszna ryba

  • Są tysiące przepisów na rybę po grecku, ale ta po prostu... rozPŁYWA się w ustach. Mniam!

  • danie proste i pyszne poprostu..:)

Artykuły na temat: farsz do ryby po grecku
  • Kulinarna podróż do Chorwacji

    ...tymianek i dokładnie wymieszaj. Na koniec dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Z liści winogron wytnij ogonki. Na matową stronę rozłożonych liści nakładaj po łyżce farszu i zwiń niezbyt mocno - tak jak(...) tarce serem. Gulasz rybny Składniki na 5-6 porcji: 1 kg filetów z białej ryby, 2 duże cebule, 3-4 ząbki czosnku, 40 dag pomidorów z puszki, 3 łyżki słodkiej mielonej papryki, 1/2 łyżeczki ostrej...

  • Kolejna książka z bestsellerowej serii "Podstawy gotowania"!Przeczytaj, jeśli zastanawiasz się, jak poznać, czy ryba jest świeża, jakie gatunki będą dobrze smakować w warzywnej potrawce, a które najlepiej pasują do galarety. Wstęp podpowie Ci, jak należy się rozprawić z surową rybą: wypatroszyć ją, pozbawić skóry, umyć... Poznasz też patenty na udane smażenie, grillowanie i duszenie ryb. A później - pora na 45 sprawdzonych przepisów na ryby na zimno, gotowane (także na parze), pieczone, z...

  • Wigilia dla brzdąca

    ...o kształcie ryby, co znacznie uatrakcyjni potrawę w oczach dziecka. Rocznego czy dwuletniego smyka możesz poczęstować także rybą po grecku. To ugotowane na parze filety rybne, przełożone duszonymi(...) stanowią zbyt duże obciążenie dla przewodu pokarmowego niemowlęcia lub dwu-, trzylatka, ale można przygotować dla brzdąca ciasto pierogowe z innym farszem, np. serem (jeśli dziecko nie ma alergii na...

  • Świeża ryba? Tylko nad morzem, a najbliżej mamy nad Bałtyk. Czy na pewno jemy świeżą rybę i czy wiemy za co płacimy? Fot. 123RF/Picsel Smażona rybka to punkt obowiązkowy w każdej nadmorskiej miejscowości. W menu halibut, sandacz, łosoś, dorsz, węgorz, flądra i śledź. Ceny na pierwszy rzut oka przystępne, ale gdy przychodzi do płacenia - rachunek przekracza 70 złotych za porcję. No, ale za świeżą rybę, z własnego połowu musimy zapłacić. Tylko czy na pewno jest ona świeża?   Sprzedawcy...

  • Sylwester 2012

    ...jeszcze 3 min. Zalej winem i bulionem, zagotuj mieszając. Zagęść zasmażką, dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Wystudzone paszteciki napełnij ciepłym farszem, przykryj okrągłą czapeczką, przełóż na(...) obierz i dokładnie, drobno posiekaj. Posiekane ryby wymieszaj z curry i cebulą, dodaj skórkę i łyżeczkę soku z limonki oraz posiekane listki kolendry (kilka listków odłóż do dekoracji). Miskę z tatarem...

  • Spróbuj, jak smakuje arbuz z ouzo, jogurt cynamonowy, przypalona dynia z twarogiem z koziego sera. Pokochaj grecki bałagan w słodkiej odsłonie z nową książką George’a Calombarisa „Kuchnia Grecka” George Colombaris to jeden z najbardziej znanych greckich szefów kuchni, gwiazda australijskiej edycji MasterChefa. Kochany za humor i eksperymenty kulinarne. Chętnie sięga do swoich korzeni, dzieląc się rodzimymi smakami w autorskich restauracjach, m.in. na wyspie Mykonos. Proste domowe greckie...

  • Uwielbiasz ryby, ale przeraża Cię ich patroszenie i filetowanie? Masz ochotę spróbować raków i krewetek, ale nie wiesz, jak się do nich zabrać? Przeczytaj! 60 potraw z 40 gatunków ryb i frutti di mare! Od prostego makaronu z łososiem po subtelne filety z tuńczyka z limonką! Pierwsza część książki zawiera wskazówki związane z zakupem, przechowywaniem, rozmrażaniem i sprawianiem ryb i owoców morza. Dowiesz się także, jak przyrządzać danie na parze, dusić, grillować i smażyć. Poznasz niezbędne...

  • Ludzie dzielą się na tych, którzy nie mogą się doczekać karpia na świątecznym stole i na tych, którzy naprawdę zjedzą wszystko, tylko nie karpia. Tym drugim przychodzimy z pomocą prezentując kilka przepisów, które doskonale sprawdzą się w czasie świąt Fot. 123RF/Picsel Jak to się stało, że karp przebojem wdarł się na wigilijne stoły Polaków? Mylą się ci, którzy sądzą, że to wielowiekowa tradycja. Historia karpia sięga zaledwie lat 50. XX wieku i zapoczątkowali ją komuniści, a dokładnie...

  • Na wakacjach nad morzem lub jeziorem lubimy raczyć się "dopiero co złowionymi" rybami. Czy na pewno przed chwilą wyłowiono je z wody? Czy nad morzem można zjeść świeżą rybę?    Fot. 123RF.COM/PICSEL Świeże ryby. Na pewno? Napis "świeże ryby" na budce z jedzeniem niekoniecznie musi odnosić się do wszystkich serwowanych tam ryb. Dorsz, mimo że można gozłowić w Bałtyku, w okresie letnim jest dla rybackich kutrów zakazany. Zjemy więc prawdopodobnie mrożonkę. Jeszcze gorzej rzecz się ma z...

  • Nie pij wody, nie odkładaj łyżki na stół, jedz wszystko, co dostaniesz - nakazy obowiązujące podczas wieczerzy wigilijnej, od wieków zapewniały ludziom zdrowie i pomyślność. Fot. 123RF/Picsel Boże Narodzenie kojarzy nam się nie tylko z rodzinną atmosferą i wspólnym spędzaniem czasu, ale przede wszystkim ze wspaniałym jedzeniem. Przysmaki podawane podczas tej wyjątkowej wieczerzy, jadamy zwykle tylko raz w roku. Nie odkładaj łyżki Pokarmy spożywane w czasie wieczerzy wigilijnej mają...