• Informacje na temat:

    farsz do pierożków z ciasta francuskiego

Przepisy na temat: farsz do pierożków z ciasta francuskiego
  • Apetyczne pierożki w greckim klimacie: Spanakopita z serem Aldamer

    Piaszczyste plaże, gorące promienie słońca i… pyszne potrawy! Tak, właśnie za to pokochaliśmy Grecję. Sekret ciekawych smaków i nietuzinkowych dań, których można spróbować w tym niezwykle słonecznym zakątku Europy, tkwi w miłości Greków do lokalnych produktów. Jednym z takich przysmaków jest spanakopita. Danie to możemy przygotować na kilka sposobów: z ciasta filo lub z francuskiego, w formie...

  • Bardzo chrupiące pierożki z ciasta francuskiego napełnione farszem z pieczonego mięsa i marchewki podane z sosem śmietanowo-chrzanowym. Ich wykonanie nie zajmie dłużej niż 15 minut, dzięki czemu to wspaniała propozycja uniwersalnego posiłku (śniadanie, obiad lub kolacja), a przy okazji nic się nie marnuje, bo do ich zrobienie potrzebujemy resztek z poprzedniego dnia.

  • Pierożki faszerowane mięsem mielonym

    ...opakowanie ciasta francuskiego 100 g fety kilka liści kolendry i sałaty do dekoracji Przygotowanie: Rozgrzej olej na patelni i smaż pokrojoną cebulę i paprykę przez 4-5 minut. Dodaj posiekany czosnek i ziele angielskie i trzymaj na patelni przez minutę. Dodaj wcześniej podsmażone mięso mielone i przecier pomidorowy. Wymieszaj i odstaw. Ułóż prostokątne kawałki ciasta francuskiego na blaszce...

  • Jedna z ulubionych przekąsek mojej rodziny.Pyszne warzywa w połączeniu z ciastem francuskim.

  • Przepis dla 4 osób. Składniki: 400 g wątróbek drobiowych, 1 op. ciasta francuskiego, 100g wiśni bez pestek, 1 jajo, cynamon, pieprz, 1 saszetka Irving Tea Planet Russian Cherry Confiture.

  • Smaczny pomysł na "Pierożki z ciasta francuskiego"

  • Pierogi z ciasta francuskiegi z oliwkami

    Składniki na 12 sztuk: - 30 dag mrożonego ciasta francuskiego, - 25 dag mozzarelli, - 10 dag suszonych pomidorów marynowanych w oleju, - po 10 czarnych i zielonych oliwek, - 5 łyżek orzeszków(...), bazylią, skórką cytrynową i posiekaną papryczką chili. Farsz posól. 4. Na każdy z krążków nakładaj po porcji farszu, z ciasta formuj pierożki, zalepiaj brzegi. Układaj na blasze. Pierożki ponakłuwaj...

  • Idealne do barszczyku lub na imprezę podane z dipami

  • Jak ulepić pierogi? Sprawdzone triki

    ...o przyprawy, na przykład sól, jak również tłuszcz, np. w postaci oleju lub oliwy z oliwek. Bez problemu znajdziemy też przepisy na pierogi z masy drożdżowej czy też zrobione z ciasta francuskiego. Istna(...) wszelkiego rodzaju szklanki albo miski. Wybór naczynia zależy od tego, jaki rozmiar pieroga chcesz uzyskać. Następnym krokiem jest nałożenie farszu oraz zlepienie końców ciasta, w taki sposób, aby...

  • Przekąska w sam raz na wieczór z przyjaciółmi.

Artykuły na temat: farsz do pierożków z ciasta francuskiego
  • ​Czy Święty Jacek wymyślił pierogi?

    ..., jest to kółko lub kwadrat z ciasta, którego bok nie powinien przekraczać 5 centymetrów. Ciasto robi się z mąki i wody, rozwałkowuje i kraje. W każdy kwadrat lub kółko wkłada się farsz złożony z mięsa, kapusty, grzybów, co kto woli. Brzegi ciasta zagina się tak, żeby można je było szczelnie zlepić. Na koniec taką właściwie paczuszkę z ciasta wrzuca się do gotującej wody i gotuje, zależnie od farszu...

  • Ciasto francuskie, jako produkt dosyć tani, łatwo dostępny i uniwersalny, bardzo często trafia do naszych koszyków Ciasto w czasie zakupów. Dopiero później okazuje się, że nie mamy pomysłu co z nim zrobić. Na szczęście, nasi użytkownicy znają nie jeden przepis z jego wykorzystaniem. Fot. 123RF/ Picsel Mając w lodówce opakowanie ciasta francuskiego nie straszni będą nam niezapowiedzeni goście ani nagłe napady głodu. Dzięki niemu w kilka minut wyczarujemy zaskakujące przekąski, które cieszą...

  • Pierożki z wątróbką i wiśniami pieczone w herbacianej glazurze

    Wątróbki obsmażyć na mocno rozgrzanym oleju, dodać wiśnie, doprawić pieprzem, wymieszać. Herbatę Irving Tea Planet Russian Cherry Confiture zaparzyć w 100ml wrzątku, wystudzić, połączyć z rozkłóconym jajkiem, dodać szczyptę cynamonu. Z ciasta francuskiego wycinać krążki, nakładać na nie farsz z wątróbek, formować pierożki. Przed wstawieniem do piekarnika posmarować herbacianą glazurą. Piec 20 min...

  • Książka pachnąca świeżym chlebem - dla fanów Petera Mayle`a i wszystkich, którzy cenią tradycyjny smak i uroki codziennego życia. Któż nie lubi zapachu świeżego chleba? Mało kto oparłby się chrupiącej bagietce czy jeszcze gorącemu bochenkowi, zwłaszcza gdy pochodzi on z uroczej rodzinnej piekarni, gdzie do pieczenia podchodzi się z prawdziwą miłością. Takie właśnie miejsce odwiedzamy wraz z Peterem Maylem, by na własne oczy zobaczyć, jak w rękach mistrza Gerarda Auzeta powstają smakowite...

  • Fantazyjne pierogi

    Niebanalny farsz na pierogi? Może z boczkiem i migdałami lub mozzarellą i oliwkami?

  • We Francji gotowanie to styl życia a każdy posiłek jest małym świętem. David Gaboriaud propaguje tę ideę w Polsce. Lokalne produkty, wspólne gotowanie, celebrowanie posiłków - ta książka to nie tylko zbiór przepisów. To również niezwykła opowieść o tym, jak jedzenie łączy ludzi. Powolne degustowanie, nieśpieszne rozmowy, spędzanie czasu z bliskimi - z tej książki dowiesz się, jak robią to Francuzi. Coś francuskiego to nie tylko zbiór przepisów na francuskie klasyki, ale także wciągająca...

  • Jesienne tortellinis z dynią według Soni Ezgulian

    ...tortellinis, uszka byśmy powiedzieli po polsku czy pierożki nadziane są farszem dyniowym z dodtakiem odrobiny parmezanu i orzechów laskowych. Świeży tymianek dopełnia całości. Podajemy je z rosołem(...) maszynki do wałkowania ciast… bo wałkiem nie udawało mi się rozwałkować tak cieniutko ciasta jakbym chciała. Postaram się o to następnym razem.   A tortellinis robi się dość szybko bo 5 minut zagniatamy...

  • Rogaliki, paszteciki, kieszonki, ciasteczka…z ciasta drożdżowego, czy francuskiego? Które wybrać? Fot. 123RF/Picsel Teoretycznie nie powinniśmy porównywać dwóch ciast, które różnią się składnikami oraz sposobem wykonania. Często jednak czytając przepisy na rogaliki z ciasta francuskiego decydujemy się albo na zakup gotowego produktu, albo na zastąpienie go drożdżowym. Czemu boimy się ciasta francuskiego własnej roboty?   Czas wykonaniaCiasto francuskie wymaga aż 12 godzin przygotowania....

  • Co zrobić, by smyk polubił warzywa?

    ...marchewkę, brokuły, pietruszkę i uduszoną cebulkę. Tak przygotowane nadzienie na pewno przypadnie brzdącowi do gustu. Jeśli chcesz go zaskoczyć, zamiast zwykłych pierożków przyrządź takie z ciasta francuskiego - są delikatne, kruche i smakują wyśmienicie. Jeśli do farszu, o którym pisaliśmy powyżej, dodasz jajko, zyskasz świetne wypełnienie do naleśników. Potem zwiń je w rulony, posyp tartym...

  • Na co dzień mak jadamy jedynie w postaci posypki na bułkach lub ciasteczkach. Jednak, gdy przychodzi czas Bożego Narodzenia, na świątecznych stołach obowiązkowo pojawia się on w postaci licznych makowców, strucli, kutii, a nawet zupy. Fot. 123RF/Picsel Mak to symbol płodności, dobrobytu, urodzaju i obfitości, w związku z czym kolacja wigilijna, jak każe tradycja, nie może się bez niego obyć. I słusznie, bo oprócz doznań smakowych mak ma wiele wartości odżywczych. Mak niebieski (najczęściej...