• Informacje na temat:

    farsz do pierogów z serem na słodko

Przepisy na temat: farsz do pierogów z serem na słodko
  • Piegowate pierogi z kapustą i grzybami, albo żółte ze śliwką i grzybami

    ..."W pierogach ważne jest ciasto, ale jeszcze ważniejszy jest farsz. Musi być wyrazisty, bardzo dobrze doprawiony" - przekonuje Katarzyna Bosacka. Samozwańcza mistrzyni lepienia pierogów proponuje piegowate pierogi z kapustą i grzybami albo żółte ze śliwką i grzybami.

  • Dzisiaj propozycja mięsna, a dokładniej mięsno-warzywna. W roli głównej kurczaczek, cebulki, pomidory i papryki. Moje sprawdzone połączenie. Doskonale nada się jako farsz do pierogów czy naleśników.

  • Sezon na szpinak

    ...1. Podaj z owocami: szpinak możesz wykorzystać do kremowych zup, nadziewania pierogów, farszów do tart oraz sosów do makaronu. Świetny jest też na surowo. W tej ostatniej wersji z powodzeniem możesz łączyć go z owocami - najlepiej z awokado, truskawkami lub cytrusami. Tak przygotowaną sałatkę polej pikantnym albo słodko- -kwaśnym sosem na bazie oliwy. 2. Dla lepszego smaku: by delikatne...

  • Proste i smaczne pierogi z serem na słodko. Dobre danie obiadowe jak i podwieczorek.

  • 10 łatwych przepisów na jabłka!

    ...przekąską podaną samodzielnie lub jako dodatek np. do pieczonego mięsa. Farsz do naleśników Duszone jabłka mogą być wspaniałe jako nadzienie do naleśników na słodko. Tak przygotowane danie można podawać(...) cukru trzcinowego. Do makaronu, ryżu... Rurki, kokardki czy inny makaron znakomicie smakuje w wersji na słodko, z owocami, a szczególnie - z jabłkami! Starte lub pokrojone możesz poddusić na...

  • Pierogi ze serem na słodko

  • W wersji na słodko to moje ulubione pierogi. Polecam!

  • Czasem dla odmiany robię właśnie takie krokiety są bardzo dobre i syte!

  • Sprawdzony przepis na "Wigilijne farsze do pierogów"

Artykuły na temat: farsz do pierogów z serem na słodko
  • Ukraińskie smaki: Pierogi

    W kuchni ukraińskiej ciasto na pierogi można przygotować na dziesiątki sposobów, na przykład na maśle, zaparzane i na kefirze (moje ulubione, najlepsze do pierogów na słodko). Znane są również różne rodzaje farszu. Pamiętaj, że ciasto na pierogi powinno być elastyczne jak plastelina; nie może lepić się do rąk. Możesz dodać do niego odrobinę masła. W zależności od rodzaju mąki proporcje składników...

  • Któż nie pamięta smaku pierogów z truskawkami, przygotowanych przez babcię? Dla nas to najprawdziwszy smak wakacji. Pamiętajcie jednak, że pierogi na słodko to nie tylko te truskawkami, ale również cała masą innych receptur, które przypominają nasi użytkownicy! Fot. 123RF/Picsel Nie ma co dyskutować: Polacy uwielbiają pierogi. Od kilku lat potrawa ta podbija również światowe salony. Amerykanie, Anglicy, czy tez Australijczycy zachwycają się smakiem naszych ruskich lub pierogów z kapustą i...

  • Święta muszą być pełne tradycji

    ...inne: są pierogi z suszoną śliwką i migdałem, z kapustą i grzybami, z serem na słodko i ruskie, które wkładam do zamrażarki. Musi być też śledź - w tym roku będzie ze śliwką z octu. Koniecznie musi być(...) - nikt nie zrobi takiego, jak lubię. Farsz makowy Aby przygotować dobrą masę makową, zaczynamy od zaparzenia maku gorącym mlekiem i gotujemy go w tym mleku tak długo, aż da się rozetrzeć w palcach...

  • Pieczone pierogi z nadzieniem słonym lub słodkim to znakomita propozycja na przekąskę, która możesz przygotować samodzielnie. Jakich produktów będziesz potrzebować? Sprawdź na liście składników. Ciasto (na ok. 24 sztuki) 900g mąki typ 65014g soli morskiej2 jaja2 łyżeczki białego octu winnego 100g tłuszczu gęsiego, kaczego lub smalcu 420g zimnej wody Do smarowania 2 jaja + 2 łyżki wody Wykonanie: Połączyć wszystkie składniki ciasta i wyrabiać ręcznie przez 3 minuty. Dać ciastu odpocząć przez 5...

  • Wigilia w wydaniu wegetariańskim i wegańskim

    .... Zaczynamy od barszczu czerwonego z uszkami z farszem grzybowym. W niektórych domach na stole wigilijnym pojawiają się dwie zupy. Jeśli pominiemy rybną, to mamy jeszcze do dyspozycji wigilijny żur na grzybach (czasem przygotowywany na kwasie z kiszonej kapusty) oraz zupę grzybową. Wegetarianie mogą spokojnie zaserwować również pierogi - ruskie, z kapustą i grzybami czy też z serem na słodko. Można...

  • Pierogi zna każdy Polak i niemal każdy turysta odwiedzający nasz kraj. Skąd się wzięły? Fot. 123RF/Picsel W Polsce pojawiły się około XIII wieku, przywędrowały ponoć z Dalekiego Wschodu, a sprowadzono je przez Ruś Kijowską.   Najstarszy zapis przyrządzania pierogów znalazł się na kartach pierwszej polskiej książki kucharskiej, czyli Compendium ferculorum z 1682. Znalazł się tam przepis na pierogi z mięsem, a konkretnie z farszem z nerek, łoju oraz „zieloności". Kolejne przepisy to już pierogi...

  • Siostra Anastazja przechodzi na emeryturę

    ...z drożdżowego (oczywiście nie najlepszej jakości) ciasta z farszem, np. z kapustą i serem albo na słodko, z jabłkiem. To było bardzo dobre, sycące danie. A co do picia? - Najczęściej braliśmy do butelek(...), i to różne: ruskie, z kapustą, ze słodkim serem... - U mnie w domu w każdą niedzielę czy święto na śniadanie jadło się właśnie pierogi. Czy kuchnia regionalna jakoś kształtowała styl gotowania...

  • Mąka, masło, sól, jajko – odpowiednio wyrobione i rozwałkowane ciasto to podstawa pierogów. Niby proste, ale w trakcie gotowania mogą się rozpaść, a z farszu zrobi się breja. Fot. 123RF/ Picsel Żeby tego uniknąć, poznaj kilka prostych wskazówek, dzięki którym - łatwo i bez stresu - przygotujesz wyśmienite pierogi. Wybierz mąkę dobrej jakości, ale też przesiej ją zanim przygotujesz ciasto. Ciasto wyrabiaj robotem kuchennym lub ręcznie do momentu, w którym będzie idealnie gładkie i wszystkie...

  • Lepsza kasza

    ...posiekaną cebulę i kostki cukinii. Dopraw solą i pieprzem. Chwilę smaż i dodaj napęczniałą kaszę. Połówki cukinii napełniaj farszem. Posyp startym serem i zapiekaj ok. 20 min w piekarniku nagrzanym do 200 st. C. l Do farszu możesz dodać inne składniki według smaku, np. pomidory lub (na słodko) ananasa. Cukinie można zapiekać także na grillu. W tym celu trzeba je owinąć w folię aluminiową...

  • Suszone i kandyzowane owoce to pyszny i zdrowy zamiennik słodyczy, który pozwoli nam zaspokoić apetyt na słodkości, i dostarczy witamin i składników odżywczych. Odrzućmy czekoladę, nie jedzmy cukierków - suszone morele i kandyzowany ananas są dla nas znacznie korzystniejsze. Jak wekować przetwory? Porozmawiaj na Forum! Fot. 123RF/Picsel Suszenie jest najstarszą z metod konserwacji żywności, nasi przodkowie suszyli zboża, ryby, mięso, warzywa i owoce. Współcześnie używamy przede wszystkich...