• Informacje na temat:

    farsz do naleśników z tuńczyka

Przepisy na temat: farsz do naleśników z tuńczyka
  • Naleśniki z tuńczykiem

    ...naleśników. 2 Tuńczyka osącz, podziel na kawałki. Posiekaj jajka, cebulę pokrój w talarki. W garnku zasmaż masło z mąką. Rozprowadź mlekiem i śmietanką. Mieszając podgrzewaj aż sos zgęstnieje. Dodaj tuńczyka, jajka, kapary i cebulę. Dopraw solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Powstałym farszem smaruj naleśniki, zwijaj, układaj w naczyniu żaroodpornym. Posyp startym serem. Zapiekaj 10 min w temp. 180

  • Lenistwo czasami wdaje się we znaki, a jeść coś tak pysznego jak krokiety, chce się. No to pogłówkowaliśmy i oto są. Krokiety bez naleśników. Oczywiście z obiadu sprzed dnia.

  • Zrobił mi się niedawno przepyszny farsz do naleśników/pierogów/jedzenia w formie pasty do kanapek. Można też z niego zrobić małe paszteciki, kotleciki, czy tam innego wpadnie do głowy Na zdjęciu mięsko zostało zawinięte w dietetyczne naleśniki gryczano-razowe

  • Pierogi, śledź, ryba a może również coś innego? zachęcam do zrobienia tortu naleśnikowego z pieczarkami i kapustą kiszoną.

  • Dzisiaj propozycja mięsna, a dokładniej mięsno-warzywna. W roli głównej kurczaczek, cebulki, pomidory i papryki. Moje sprawdzone połączenie. Doskonale nada się jako farsz do pierogów czy naleśników.

  • Babka z naleśników czyli świetny pomysł na deser. Polecam ;-)

  • Przepis wart wypróbowania: "Faszerowane ruloniki naleśników"

  • Idealny do naleśników

  • Sprawdzony przepis na "Tagliatelle z naleśników"

  • Sprawdzony przepis na "Wąż z naleśników"

Artykuły na temat: farsz do naleśników z tuńczyka
  • Wykwintny obiad podany w mig

    ...i śmietankę i mieszając, podgrzewaj, aż sos zgęstnieje. Dodaj tuńczyka, kapary, posiekane jajka i cebulę. Dopraw solą, pieprzem i cytryną. Na patelni rozgrzej olej, usmaż 12 naleśników. Na każdym połóż(...) jabłkiem, bułką i jajkiem. Farsz rozsmaruj na płacie mięsa, zwiń roladę. Zepnij wykałaczkami lub obwiąż nitką i obsmaż na oleju, po 2-3 minuty z każdej strony. Przełóż mięso do brytfanny, dodaj sok...

  • To jedna z najpopularniejszych konserw rybnych rybnych w naszym kraju. W jaki sposób wykorzystać puszkowanego tuńczyka, aby przygotować smaczne danie? Mamy dla was siedem ciekawych propozycji. Fot. 123RF/Picsel Tuńczyk w puszce to jeden z tych produktów, które zawsze warto mieć w lodówce. Wówczas dosłownie w kilka chwil jesteście w stanie przygotować zarówno pyszną kolację, a także ciekawą przekąskę dla niezapowiedzianych gości. Nie wiecie jak? Skorzystajcie ze sprawdzonych przepisów naszych...

  • Moja ulubiona wspollok atorka robi dzis nalesniki. Ja mam za zadanie zrobic farsze. Mysle o czyms pikantnym, np miesowo-p ieczarkowym z sosem pomidorowym......

  • O tuńczyku wiele się dyskutuje. Wydaje się być zdrowy, ponieważ jest rybą, których nie powinno brakować w naszym jadłospisie. Jednak okazuje się, iż nie każdy jego rodzaj pozytywnie wpływa na nasze zdrowie. Fot. 123RF/Picsel Tuńczyk to ryba, która wywołuje skrajne emocje wśród specjalistów do spraw zdrowego odżywiania. Z jednej strony jest bardzo bogaty w witaminy, białko oraz inne substancje niezbędne do prawidłowej pracy organizmu. Niestety, wiele osób zaznacza również, iż może być on dla...

  • NALEŚNIKI Z KURCZAKIEM I WARZYWAMI na nalesniki kazdy ma pewnieswoj sposob ale ja robie tak: szklanka maki i szklanka mleka rozmieszac, dodac pianie z 3 bialek i zóltka. wychodza grube i puszyste, zmaze na malej patelni, wychodzi mi 6 nalesnikow. farsz: cebule, groszek, kukurydze,ogorek kwaszony, kurczaka lub tunczyka ( robilam z duszonym kurczakiem) wymieszac majonez wymieszac z curry...

  • Wydaje ci się, że polska kuchnia nie ma przed tobą tajemnic? Przekonaj się, czy znajomość produktów spożywczych, jest dla ciebie prosta niczym „A,B,C...”. Okazją ku temu jest zbliżający się Dzień Polskiej Żywności, który obchodzić będziemy 25 sierpnia. Zapoznaj się z alfabetycznym zestawieniem polskich produktów. A jak Auflauf Czy komukolwiek ta niemiecko brzmiąca nazwa coś mówi? Podpowiadamy - to znana wszystkim zapiekanka - danie jednogarnkowe z makaronów, mięs, serów oraz jarzyn, które...

  • Sosy do warzyw na ciepło Knorr raz na zawsze rozwiązały problem gotowanych warzyw o mało wyrazistym smaku. Dostępne w 4 wariantach smakowych pozwalają w prosty sposób przyrządzić pyszne, aromatyczne dania warzywne. Zostały one docenione przez konsumentów, którzy przyznali sosom Knorr wyróżnienie „Produkt Roku 2014”. Fot. 123RF.COM/PICSEL Sosy do warzyw na ciepło Knorr to linia 4 wariantów smakowych w zależności od rodzaju warzyw, do których są dedykowane: serowo-kremowy do brokułów i...

  • Orzechy, kasztany jadalne i żołędzie przez lata nie miały dobrej passy. Traktowano je jako jedzenie dla biedoty i paszę dla zwierząt. Zepchnięte na boczny tor, powróciły na stoły stosunkowo niedawno i od tego czasu coraz częściej lądują na naszych talerzach lub w filiżankach. Kasztany jadalne są nie tylko smaczne, ale i zdrowe/Picsel Kiedyś traktowane jako substytut droższych ziemniaków i jadane głównie przez ubogich, dziś królują w wykwintnych restauracjach, zwłaszcza na Półwyspie...

  • Na wigilijnym stole nie może zabraknąć uszek. Przygotowanie ich tak, aby były naprawdę dobre, to prawdziwa sztuka. Kilka trików, dzięki którym przygotujecie idealne ciasto i farsz, zdradza Dominika Wójciak. Uszka na INTERIA.TV. Składniki na ok. 60 uszek:Farsz: 4 - 6 kapeluszy suszonych prawdziwków 2 listki laurowe 3 kulki ziela angielskiego 1 duża cebula 2 łyżki masła sól świeżo mielony czarny pieprz Ciasto: 300 g mąki pszennej ½ łyżeczki soli 25 g rozpuszczonego masła lub oleju ok. 150...

  • Charles Daigneault to finalista Master Chefa. Mimo iż nie zdobył głównej nagrody, prowadzi swój własny program telewizyjny "Domówka", w którym pomaga Polakom w organizacji domowych przyjęć. Nam zdradza swoje kulinarne sekrety! Charles przyjechał do Polski z Kanady. Co myśli o polskiej kuchni? 1. Moja ulubiona potrawa to... homar wyciągnięty prosto z oceanu w Gaspezji. Gotowany na plaży w garnku z wodą i algami. Już niczym nie doprawiany. Jedzenie homara jest trudne, trzeba go przecinać,...