• Informacje na temat:

    farsz do kaczki mieso

Przepisy na temat: farsz do kaczki mieso
  • Kaczka w cieście francuskim z orzechami

    Sposób przygotowania 1. Pierś z kaczki umyj, osusz, pokrój na mniejsze kawałki. Przyprawy wrzuć do litra wody, zagotuj, włóż mięso, duś pod przykryciem 40 minut. Wyjmij mięso, ostudź. 2. Orzechy posiekaj, dodaj dwa jajka, mąkę,przyprawy. Wymieszaj, wyrób dłonią farsz. Ułóż go na cieście, na nim kawałki mięsa. Całość zawiń w rulon. Piecz do zrumienienia ciasta. Podawaj pokrojone.

  • Zrobił mi się niedawno przepyszny farsz do naleśników/pierogów/jedzenia w formie pasty do kanapek. Można też z niego zrobić małe paszteciki, kotleciki, czy tam innego wpadnie do głowy Na zdjęciu mięsko zostało zawinięte w dietetyczne naleśniki gryczano-razowe

  • Kaczka na cztery sposoby

    .... Piersi z sosem z dzikiej róży Przygotowanie: 1. 4 piersi z kaczki umyj, osusz, z krawędzi odetnij największe kawałki tłuszczu. Skórę ponacinaj w kratkę. Wymieszaj łyżkę soli morskiej z 1/2 łyżki(...) moreli pokrój w kostkę. Pomarańczę wyszoruj i zetrzyj z niej skórkę. 80 dag pieczonego mięsa z kaczki (bez skórki) pokrój w kawałki. Warzywa podsmaż na łyżce oliwy. Dodaj morele, orzeszki, mięso i zalej...

  • Farsz do pierogów, chyba troszkę inny od wszystkich...

  • Składniki: 2 kg młoda kaczka, 20 dag cielęciny, plaster świeżej słoniny (ok 5 dag), 2 stołowe łyżki bułki tartej, 2 jajka, wątróbka z kaczki, 3 łyżki mleka, sól, pieprz, majeranek, kilka kwaśnych jabłek (mogą być papierówki).

  • Polane skwarkami

  • Kuchnia na cały tydzień

    ...na tarce o drobnych oczkach, nać pietruszki poszatkuj. Wymieszaj z cebulą i dodaj do reszty farszu. Przypraw solą, pieprzem, oregano i ostrą papryką. Farsz wyłóż na liściach kapusty i zawiń gołąbki(...). Dodaj do farszu z posiekanym porem. Przypraw, nałóż na bakłażany, posyp startym serem i piecz 50 minut w temp. 180˚C.  Zapiekanka ziemniaczana Sposób przygotowania 1. Ziemniaki obierz...

  • Świetna propozycja na rodzinny obiad

  • Sprawdzone przepisy na obiad

    ...ziemniaczanym. Sos włóż do torebki, zrób dziurkę i formuj z niego kulki. Piecz 40 minut w temp. 180°C. Posyp szczypiorkiem i natką.  Kaczka z rozmarynem Sposób przygotowania 1. Udka kaczki(...) ziemniaków i wymieszaj z jajkami i solą. Uformuj wałki.  3. Z wałeczka odrywaj kawałki, formuj placuszki, nakładaj farsz mięsny, zawiń, dłońmi uformuj kulki. Gotuj w osolonym wrzątku 10 minut od...

  • Bardzo smaczne,efektowne i nie drogie.

Artykuły na temat: farsz do kaczki mieso
  • Kaczka nadziewana kaszą i grzybami

    Kaczkę umyj i i osusz. Dokładnie ją posól i natrzyj majerankiem w środku i na zewnątrz. Na maśle klarowanym zeszklij cebulę, dodaj rozmrożone i pokrojone grzyby i duś około 15 minut. Dopraw solą, pieprzem, a następnie dodaj ugotowaną kaszę. Wymieszaj. Napełnij farszem kaczkę i dokładnie zepnij otwór wykałaczkami lub zaszyj bawełnianą nicią. Umieść kaczkę w naczyniu żaroodpornym, podlej bulionem...

  • Wydaje ci się, że polska kuchnia nie ma przed tobą tajemnic? Przekonaj się, czy znajomość produktów spożywczych, jest dla ciebie prosta niczym „A,B,C...”. Okazją ku temu jest zbliżający się Dzień Polskiej Żywności, który obchodzić będziemy 25 sierpnia. Zapoznaj się z alfabetycznym zestawieniem polskich produktów. A jak Auflauf Czy komukolwiek ta niemiecko brzmiąca nazwa coś mówi? Podpowiadamy - to znana wszystkim zapiekanka - danie jednogarnkowe z makaronów, mięs, serów oraz jarzyn, które...

  • Kaczka na kilka sposobów

    Kaczka faszerowana Składniki na 4-6 porcji:  1 kaczka (ok. 1,5 kg), 1/2 cebuli, 500 ml bulionu, 10 łyżek oliwy, 1 łyżka koncentratu pomidorowego, 150 ml czerwonego wina. Farsz: 35 dag mielonego mięsa, 1/2 cebuli, 3 żółtka, 20 dag wędzonej szynki, 16 zielonych oliwek, świeżo tarta gałka muszkatołowa, sól, pieprz, świeży rozmaryn. Farsz: cebulę posiekać, oliwki pokroić. Mięso wymieszać...

  • Na wigilijnym stole nie może zabraknąć uszek. Przygotowanie ich tak, aby były naprawdę dobre, to prawdziwa sztuka. Kilka trików, dzięki którym przygotujecie idealne ciasto i farsz, zdradza Dominika Wójciak. Uszka na INTERIA.TV. Składniki na ok. 60 uszek:Farsz: 4 - 6 kapeluszy suszonych prawdziwków 2 listki laurowe 3 kulki ziela angielskiego 1 duża cebula 2 łyżki masła sól świeżo mielony czarny pieprz Ciasto: 300 g mąki pszennej ½ łyżeczki soli 25 g rozpuszczonego masła lub oleju ok. 150...

  • Kaczka na trzy sposoby

    Nadziewanie i pieczenie - dobre rady Z owocowym farszem Kaczkę dokładnie umyj wewnątrz i z zewnątrz, oprósz przyprawami, odstaw na godzinę w chłodne miejsce, by skruszała. Tuszkę spłaszcz(...) czerwonym winem. Możesz obok kaczki ustawić w piekarniku foremkę z wodą - mięso wtedy nie wyschnie. Aby skórka ładnie się przyrumieniła, tuszkę można posmarować miodem. Surówka z kapusty Świetnym...

  • W pierwszy dzień świąt, po postnej Wigilii, na naszych stołach zaczynają pojawiać się mięsa. Oto kilka pomysłów, które sprawią, że wasi goście będą zachwyceni. 1. Soczysty schab faszerowany gruszkami, boczkiem i chałką Rozpływający się w ustach schab pachnący świętami z farszem z suszonych grzybów, gruszek, chałki i bekonu oraz pietruszki. Idealny na ciepło i podawany w formie dania obiadowego oraz jako zimny dodatek do pieczywa. Rada: Aby schab był soczysty i delikatny obłóż go cienkimi...

  • Naleśnikowe różności

    ...: Ciasto: 1 szklanka mąki, 1 jajko, 1/2 szklanki wody, 1/2 szklanki mleka, olej do smażenia. Farsz: 2 pieczone piersi z kaczki, 1 łyżka masła, 1 średnia cukinia, 1 szklanka zielonego groszku (mrożony(...)Rulony z mięsem Składniki na 2-3 porcje: Na ciasto: 1 szklanka mąki, 1 szklanka mleka, 1 jajko, sól, 1 łyżeczka oleju Na farsz: 2 nieduże marchewki, 1 szklanka mrożonego zielonego groszku, 30 dag...

  • Charles Daigneault to finalista Master Chefa. Mimo iż nie zdobył głównej nagrody, prowadzi swój własny program telewizyjny "Domówka", w którym pomaga Polakom w organizacji domowych przyjęć. Nam zdradza swoje kulinarne sekrety! Charles przyjechał do Polski z Kanady. Co myśli o polskiej kuchni? 1. Moja ulubiona potrawa to... homar wyciągnięty prosto z oceanu w Gaspezji. Gotowany na plaży w garnku z wodą i algami. Już niczym nie doprawiany. Jedzenie homara jest trudne, trzeba go przecinać,...

  • Niebo w gębie

    .... Natrzyj nimi udka kaczki. Odstaw pod przykryciem do lodówki na 3 godziny. Jeśli masz świeże udka, obłóż je przyprawami, owiń folią i włóż do zamrażarki na 2 dni. 2. Po tym czasie rozmrażaj kaczkę powoli(...) godziny. Z kaczki będzie wytapiał się tłuszcz, więc raczej nie trzeba dolewać do niej wody. 4. Żaroodporną formę wysmaruj łyżką masła. Przełóż do niej mięso, przelej tłuszcz. Obłóż cząstkami jabłek. Podlej...

  • Jest coś bardzo romantycznego i urzekającego w smaku zrazów czy bitek, które kojarzą się z dzieciństwem - pieczołowicie i z miłością przygotowywanych przez mamę lub babcię. Jak odtworzyć ten cudowny smak? Poradnik przygotował Marco Pierre White, ambasadora Bulionetki do duszonych dań Knorr. Fot. materiały prasowe Najważniejsze to zakupić dobrą sztukę mięsa u sprawdzonego rzeźnika. Takie mięso moim zdaniem jest najlepsze i najsmaczniejsze, jeśli tylko przyrządzisz je umiejętnie. Z sentymentem...