• Informacje na temat:

    farsz do gołąbków z kaszą gryczaną

Przepisy na temat: farsz do gołąbków z kaszą gryczaną
  • Wegetariańskie gołąbki

    Praktycznie każde popularne danie mięsne można przygotować w wersji wegetariańskiej. Jak choćby gołąbki - tym razem z farszem jaglano-pieczarkowym.

  • Polecam pyszne gołąbki, zajadane u nas od dawna

  • Przepis na pyszne gołąbki

    Składniki: biała kapusta 40 dag kaszy gryczanej 2 cebule 30 dag mięsa mielonego 25 dag pieczarek 3 suszone podgrzybki masło sól, pieprz czosnek granulowany Sos do gołąbków: pół litra(...) z pieczarkami i mielonym mięsem, przypraw. Kapustę sparz, podziel na liście, wytnij nerwy. Na każdym liściu ułóż farsz, zwiń. W rondlu ułóż liście kapusty, ciasno ułóż gołąbki. Duś do miękkości. Sos: sos...

  • Gęsty i smaczny

  • Trochę inne pierogi ,jednak równie smaczne. Świetnie smakują z roztopionym masłem.

  • Uwielbiam gołąbki ,więc postanowiłem zrobić je w innej wersji. Tym razem postawiłem na kaszę gryczaną. Polecam ,pycha ;)

  • Sos pomidorowy do gołąbków jest wyrazisty a swój doskonały smak zależy od naszej inwencji twórczej, ponieważ wykorzystujemy do niego wywar z przygotowywanych gołąbków.

  • Wypróbowany przepis na "Boczek z kaszą gryczaną"

  • Przepis wart wypróbowania: "Schabowe z kaszą gryczaną"

  • Przepis wart wypróbowania: "Gwiazdki z kaszą gryczaną"

Artykuły na temat: farsz do gołąbków z kaszą gryczaną
  • Gołąbki z kaszą

    Do przygotowania gołąbków nie wykorzystuje się całej kapusty. Z części, która pozostanie, można ugotować zdrową zupę jarzynową, dodając ziemniaki, marchew i seler.

  • Zachwycili się nią wieki temu w Polsce. Od tamtej pory weszła na stałe do polskich jadłospisów. Poznaj sekrety kaszy gryczanej. Z czym ją jeść, podpowiedzą ci nasi użytkownicy. Fot. 123RF/Picsel ‘'Gryka jak śnieg biała" -  pisał Adam Mickiewicz o roślinie, której owocem jest kasza gryczana. W Polsce była znana jeszcze przed sprowadzeniem ryżu i ziemniaków. Dobrze sprawdzała się szczególnie na Lubelszczyźnie, gdzie ze względu na słabe gleby trudno było uprawiać warzywa i zboża. Za sprawą Anny...

  • Kasze – wartościowy składnik codziennej diety

    ...- np. jako dodatek do pieczeni, farsz do pierogów czy gołąbków,  świetnie też sprawdzą się w zupach i sałatkach, jak również  w wersji na słodko - np. kasza jaglana z mlekiem, owocami i orzechami to...

  • Okazuje się, że kasza jaglana nie musi być nudna! Zwycięzcy konkursu przekonują, że kaszę można wykorzystać do każdego posiłku, począwszy od śniadania, na kolacji skończywszy. Bardzo dziękujemy za to, że tak licznie, podzieliliście się z nami swoimi pomysłami na wykorzystanie kaszy jaglanej. Spośród wszystkich wspaniałych zgłoszeń mogliśmy wyróżnić tylko trzy. Komisja konkursowa zadecydowała, że książka Marka Zaremby pt. Jaglany detoks powędrują do: Pani Angeliki: "Uwielbiam kaszę jaglaną na...

  • Kasza gryczana - królowa kasz

    ..., dostarczające tylko skrobię i śladowe ilości minerałów, wysokoenergetyczną kaszą gryczaną. Kasza gryczana firmy Konpack zawiera całe mnóstwo różnorakich witamin, m.in. B1, B2, PP i rutynę. Nasiona(...) stanowić zarówno danie obiadowe, jak i gotowy farsz do gołąbków, zrazów itp. Kasze gryczane Fit`s firmy Konpack są bardzo łatwe w przygotowaniu, ponieważ są pakowane w wygodne woreczki. Jedna...

  • Nowa książka autorki bloga Qmam kasze. Polska odpowiedź na kulinarny, światowy trend "no waste cooking". Maia Sobczak, blogerka i autorka książek od kilku lat coraz aktywniej promuje trend no waste, czyli ideę niemarnowania jedzenia, gotowania z tego, co zostanie nam z poprzednich posiłków, czarowania z różnych produktów, które w pierwszym odruchu zwykle wyrzucamy - z liści kalafiora, obierek jabłek, czerstwej bułki, czy resztki białego wina na dnie butelki. Tak gotowały nasze babcie i nasze...

  • Kipi kasza...

    ...pęczak, ale są też drobniejsze kasze jęczmienne, takie jak mazurska czy perłowa, które dodaje się często do krupniku albo jako farsz do gołąbków. Kasze z jęczmienia zawierają spore ilości witaminy PP(...) na sypko, znakomicie zastąpi ziemniaki. Można podawać ją do mięsa z sosem albo wymieszać z jogurtem naturalnym lub kefirem. Kaszę gryczaną malec może jeść po ukończeniu 6.-7. miesiąca życia. RYŻOWA...

  • Kasze królują na polskich stołach. Jaglaną, gryczaną lub jęczmienną serwujemy na tysiące sposobów. Ale czy słyszeliście kiedykolwiek o kaszy coix i jej niezwykłych właściwościach? Fot. 123RF/Picsel W sklepach możecie znaleźć ją pod różnymi nazwami - łzy Hioba, jęczmień perłowy, proso jerozolimskie lub kasza coix. Sprzedawcy za każdym razem mają na myśli ten sam produkt - niewielkie, pochodzące z południowej Azji nasiona o bardzo ciekawym smaku i równie interesujących właściwościach. W...

  • Niecodzienne dania z kaszy

    ...ją polać sklarowanym masełkiem, posypać natką pietruszki i tak podawać. Jagła na słodko? Czemu nie! Zapieczmy ją w piekarniku np. z rodzynkami. Kasza gryczana Posłuży nam jako farsz do gołąbków(...) warzywami. Pierogi z kaszą gryczaną Składniki na 6 porcji: 35 dag mąki, 2 jajka, 5 dag suszonych grzybów, 2 cebule, 15 dag kaszy gryczanej, 30 dag twarogu, pieprz, sól, szczypta suszonego tymianku...

  • Po zachwycie nad azjatyckim ryżem i włoskimi makaronami, Polacy znów chętnie sięgają po tradycyjne, a czasem już nieco zapomniane kasze. To świetny wybór, gdyż kasze w niezwykły sposób wpływają na nasze zdrowie. Fot. 123RF/Picsel Wszelkiego rodzaju kasze przebojem powróciły do naszych jadłospisów. Coraz chętniej po nie sięgamy oraz uczymy się, jak wykorzystywać je w możliwe najbardziej kreatywny sposób. Kasza gryczana, jęczmienna, a może nieco bardziej egzotyczny kuskus lub bulgur? Bez...