• Informacje na temat:

    fajna wiosenna sałatka

Przepisy na temat: fajna wiosenna sałatka
  • Sałatka wiosenna

    Sałatka owocowa to fantastyczny pomysł na deser lub przekąskę. Nie tylko szybko ją wykonasz, ale również będzie bardzo fajnie prezentowała się na stole, a dzieci ją uwielbiają! W połączeniu z lekkim i zdrowym pieczywem np. Tovago daje uczucie sytości na długo, tworząc pełnowartościowy posiłek, pełen witamin. Chlebki są bardzo wygodne. Po otwarciu przez długi czas zachowują chrupkość i swoje...

  • fajna kolorowa sałatka :)

  • Pyszna babka z młodych ziemniaków z dodatkiem kaszy gryczanej i boczku

  • Wiosenna...

  • z tęsknoty za wiosną :)

  • Sałatka wiosenna , lekka .

  • Inspiracją do dzisiejszego przepisu była piękna, wiosenna pogoda za oknem, która zawitała dziś do mojej kuchni. Wraz z moją córka postanowiłyśmy Wam o tym opowiedzieć…, więcej szczegółów na moim blogu

  • Wiosna w pełni, więc warto spróbować sałatkę z wiosennych nowalijek.

  • pyszna, lekka sałatka

  • Lekka, pyszna sałatka, idealna do potraw z grilla :)

Artykuły na temat: fajna wiosenna sałatka
  • Salatka z Arles i o sezonach w kuchni

    Prosta, na kolacyjny, lekki posilek. 4 porcje Peczek bialych badz zielonych szparagow czyli 500 g 50 g suszonych pomidorow z oliwy kilka malych...

  • Sałatka śledziowa to już niemal klasyka. Beata Śniechowska postanowiła przygotować ją w nieco bardziej unowocześnionej wersji. Koniecznie spróbujcie! Sałatka śledziowa na INTERIA.TV. 5 dużych filetów śledziowych Ok. 400-500 g dużych, upieczonych ziemniaków Po 1 łyżeczce: gorczycy, goździków, pieprzu 2 upieczone buraki 2 jabłka (granny Smith) Garść orzechów włoskich 1 gałązka selera naciowego Pęczek świeżej kolendry Granat 3 szalotki ½ cytryny 2 łyżki miodu 2 łyżki octu z białego wina...

  • Niech się święci

    Świąteczne klimaty? Tak, ale wymyślone po swojemu, żeby były przyjemnością, nie tylko rytuałem. Bo każdy może wybrać z wielkanocnego repertuaru coś dla siebie, chwile, na które się czeka niecierpliwie. Małgorzata Socha przed Wielkanocą przestawia dom na czas wiosenny, wielopokoleniowa rodzina Anity Lipnickiej wspólnie szuka w trawie czekoladowych jajek, Ewa Drzyzga dzieli się swoją radością i smakołykami z innymi, a Joanna Brodzik pamięta o dobrych uczynkach.

  • Kto wymyślił Dzień Bez Mięsa? Wariat - powiedzą jedni. Idealista - krzykną drudzy. Ten wariat i idealista pochodził z Ameryki i należał do grupy aktywistów z organizacji na rzecz przestrzegania praw zwierząt. Jako zwolennik diety wegetariańskiej, zainicjował Dzień Bez Mięsa, chcąc zwrócić uwagę na jej zalety. Zgadzamy się z nim czy nie, chcemy słuchać, czy wręcz przeciwnie, jedno trzeba mu oddać - człowiek ów wybrał sobie idealną datę. 20 marca, czyli w dzień przed nadejściem kalendarzowej...

  • Być jak celebrytka

    Która z nas nie chciałaby żyć zdrowo, twórczo i bez stresu? Czy jest na to patent? Może znają go celebrytki, które uczą, jak zachować młodość, być w formie, nie stresować się i mieć czas na wszystko. Nasza dziennikarka Natalia Kuc kupiła ich książki i próbowała zastosować się do rad. Czy Beata Pawlikowska, Agnieszka Maciąg, Anna Lewandowska i Małgorzata Rozenek uczynią z niej szczęśliwszą kobietę?

  • Nie masz pomysłu na kolację? Tę makaronową sałatkę pokochają domownicy. </iframe

  • Sałatki jajeczne doskonale nadają się jako dodatek do obiadu lub drugie śniadanie, które zabierzemy ze sobą do pracy. Będą również smakowitą propozycją na wielkanocny stół. Fot. 123RF/Picsel Czym byłyby święta wielkanocne bez jajek? W tym czasie to właśnie one, obok chrzanu i tradycyjnej wędzonki, niepodzielnie królują na naszych stołach. W jaki sposób je przygotować, aby było smacznie i wyjątkowo? Możliwości są niemal nieograniczone: doskonale smakują faszerowane lub w towarzystwie różnego...

  • Sezon na świeże warzywa i owoce w pełni, a więc czas najwyższy przygotowywać sałatki! Ale jak komponować składniki? Jakich sosów używać? I jak te sosy przyrządzać? Radzi szef kuchni Knorr, Piotr Murawski. Jakie sosy najlepiej łączyć z poszczególnymi gatunkami sałat? Gatunki sałat różnią się konsystencją - kruchością oraz smakiem, co sprawia, że powinno się je łączyć z odmiennymi rodzajami sosów. Sałaty o kruchych i grubych liściach, jak lodowa i rzymska, najlepiej smakują z delikatnymi...

  • Kolejne Zdrowe Warsztaty Kulinarne organizowane przez marki Fit&Easy, Borges i Bosch przebiegły pod hasłem Sałatki dla Zabieganych. Centrum Domowych Inspiracji odwiedziła Katarzyna Skrzynecka. Co proponuje zabieganym pani Katarzyna?   Autorska sałatka Katarzyny Skrzyneckiej Składniki dla 4 osób:4 piersi z kurczaka, zamarynowane w sosie sojowym, suszonym czosnku w pudrze i kolorowym pieprzu½ główki sałaty lodowej (ew. opakowanie mieszanki sałat)2 pęczki sałaty rucoli1 zielony ogórek...

  • Kuchnia tajska łączy w sobie przyjemność i harmonię. Opiera się na zasadzie pięciu smaków, każda z potraw powinna być połączeniem smaku słodkiego, słonego, ostrego, kwaśnego i goryczy. Sprawdź jak Pascal przygotowuje sałatkę w stylu tajskim! Do przygotowania sałatki potrzebne będą: - sałata rzymska - ogórek - pomidory koktajlowe - bazylii - czerwona cebula - tajska kolendra - orzechy nerkowca - rozbeft Marynata: - sos sojowy - sos rybny - brązowy cukier - czosnek - imbir Co...