• Informacje na temat:

    fajna sałtka

Przepisy na temat: fajna sałtka
Artykuły na temat: fajna sałtka
  • Zapraszamy do przeczytania krótkiego wywiadu z użytkownikiem KingMazur, autorką przepysznego bloga Królewskie rozkosze podniebienia . Zaczęła Pani prowadzić swojego bloga w czerwcu 2011, co Panią do tego skłoniło? Najpierw przepisy na szybkie dania zaczęłam publikować na Facebooku - jedno zdjęcie - jeden przepis, tyle. Moja koleżanka stwierdziła, że też chce się pochwalić przepisami i założyła bloga. Pomyślałam, że to musi być niezła zabawa i tak się zaczęło. Prowadzenie bloga sprawia mi...

  • Śniadanie do szkoły nie musi być nudne, ale nie musi też być wyszukane, wymagające znacznych nakładów pracy i pieniędzy. Wystarczy zastanowić się chwilę, co można zrobić, by było i smacznie, i ciekawie. Fot. 123RF/Picsel Są dzieci, które ze smakiem zjadają wszystko co naszykują rodzicie. Są też dzieci, które śniadania w domu nie zjedzą, a drugie przyniosą z powrotem do domu i będą chować w tornistrze. Tych drugich warto uczyć zdrowego i regularnego odżywiania, te pierwsze z radością...

  • Zobaczcie bez jakiego dania laureaci konkursu nie wyobrażają sobie świąt! Serdecznie chcieliśmy podziękować za tak liczne zgłoszenia na konkurs. Wybór zwycięzców był bardzo trudny. Na wybranie pięciu odpowiedzi, które nas urzekły i wprawiły w świąteczny nastrój poświęciliśmy aż kilka dni. Żeby nie przedłużać, prezentujemy Wam laureatów, to do nich powędrują fantastyczne kosze z produktami Concet13. Kosz deserowy Pani Iwona Ch. W moim domu na w każde święta pojawia się na stole taka potrawa,...

  • Jak wygląda nauka w prestiżowej szkole gotowania? Czym różnią się polskie restauracje od zachodnich? Czy praca w restauracji jest tak straszna jak przedstawia się ją w "Hell's kitchen"? Zobaczcie wywiad z szefem kuchni Concept 13, Dariuszem Barańskim! Mówi Pan o sobie, że wychował się Pan w kuchni. Co to znaczy? - To znaczy, że moja mama pracowała na stołówce w biurze (śmiech). Czasem po szkole i przed szkołą mnie tam zabierała. Tam spędzałem swój wolny czas. Później, im się stawałem...

  • Każdy z nas posiada lub odziedziczył np. po Babci czy Mamie zeszyt z garścią sprawdzonych przepisów. Ja taki posiadam i od czasu do czasu z niego korzystam, szukam przepisów i inspiracji wertując lekko powycierane już kartki. Dlaczego o tym mówię? Bo przeczesując Internet natrafiłam na bloga "Brulion z przepisami". Tak się składa, że kolejny raz zachwycam się opowieściami do których tylko dodatkiem są przepisy. Jak zwykle ujmują mnie zdjęcia, zrobione w sposób profesjonalny i awangardowy...

  • W związku z nadchodzącym końcem świata, postanowiliśmy pożegnać się z naszymi czytelnikami, nie wylewając za kołnierz. Nie mamy czego żałować, kilka razy gościliśmy w Waszych domach, podpowiadając pomysły na święta, na grilla, czy na walentynki. Nie bylibyśmy Smakerem, gdybyśmy i na sylwestra nie wydali jakiejś książki. A że to nasz ostatni sylwester, to wypada coś pod tę okazję wypić.   Drinki posortowaliśmy według głównego alkoholu. W ten sposób powstało dziewięć rozdziałów, które...

  • Pizza, hamburgery, frytki, tortille…aż ślinka cieknie na samą myśl o fast foodach, ale przecież są one też najczęściej wymieniane jako przykłady niezdrowej żywności. Czy jedzenie faktycznie musi być albo pyszne albo zdrowe? Czy jedzenie faktycznie musi być albo pyszne albo zdrowe? Jak zadbać o wartości odżywcze, nie tracąc przy tym smaku? Dlaczego domowy fast food może być lepszy od tego serwowanego w popularnych sieciówkach? I w końcu jak przygotować te dania prosto, apetycznie i (zgodnie...

  • Drugą edycję programu "Top Chef" zdominowało pokolenie młodych, ambitnych kucharzy. O tym, jak wygląda program od kulis oraz jaka atmosfera panuje wśród uczestników, rozmawiamy z jednym z nich. Miałeś być aktorem, a zostałeś kucharzem. Dlaczego zmieniłeś plany? - Zrozumiałem, że są dużo lepsi ode mnie, którym i tak nie wiadomo czy uda się zaistnieć w tym zawodzie. Miałem świadomość tego, na jakim ja jestem poziomie i stwierdziłem, że nie ma sensu się w to bawić. Dużo pewniej czuję się "na...

  • Bardzo fajny pomysł na karpatkę w zupełnie innym wydaniu. Ciasto parzone z krakersem60 g masła60 g cukru trzcinowego80 g mąki pszennej 145 g masła250 ml mleka160 g mąki4 jaja Galaretka prosecco40 g żelatyny 400 g prosecco Krem bawarski105 g mleka3 żółtka50 g cukru12 g namoczonej żelatyny320 ml chłodnej śmietany 36%1 łyżeczka wody z kewry Jeżynowo-lawendowy crème diplomat500 g jeżyn3 gałązki kwiatów lawendy10 g żelatyny namoczonej w wodzie30 g brązowego cukru1 żółtko5 g mąki ziemniaczanej150...

  • Tuż przed świętami chcieliśmy zrobić Wam małą niespodziankę poprawiając nieco wygląd niektórych elementów w serwisie oraz dodając nowe, ciekawe funkcje. Fot. 123RF/Picsel Pierwszą rzeczą, jaką możemy się pochwalić, to zebranie w jednym miejscu wszystkich książek kucharskich. Od dziś możecie je przeglądać według różnych kryteriów: książki użytkowników zarejestrowanych i niezarejestrowanych, alfabetycznie, od najnowszych, według ilości przepisów oraz ilości skopiowań.       Aby było Wam...