• Informacje na temat:

    fajna salatka z buraczkow

Przepisy na temat: fajna salatka z buraczkow
  • Pyszna babka z młodych ziemniaków z dodatkiem kaszy gryczanej i boczku

  • jakie to jest smaczne, mmmmm... w polaczeniu z karkowka duszona lub smazona, z sosem mysliwskim i ziemniaczkami puree, bardzo, bardzo dobry obiadek :-))

  • Pyszna i bardzo prosta salatka!!!

  • Szybka,smaczna i zdrowa.

  • Z wielu przepisów na kurczaka a''la KFC poskładałam kilka składników, dodałam swoje i oto prezentuję całkiem niezłe skrzydełka

  • Najlepsze na prawdziwy barszcz czerwony oraz naturalna dawka witamin.

  • sałatka jest najlepsza , kiedy wykonamy ją z własnych buraczków, dlatego co roku marynuję jakieś "pół tony" tych warzyw:)

  • Jestem smakoszem potraw z wykorzystaniem naszego polskiego czerwonego buraczka. Dzisiaj proponuję Wam sałatkę z wykorzystaniem tego warzywa. Pierwszy raz skosztowałam ją na imieninach mojej siostry i od tamtej pory jestem nią zauroczona :) Pyszna i szybka w przygotowaniu. Polecam :)

  • Pyszna sałatka z gotowanych buraczków

Artykuły na temat: fajna salatka z buraczkow
  • Miłość z biura matrymonialnego

    Każdy pragnie miłości. Czasem tylko trudno ją znaleźć. Tu nie chodzi o romantyzm, ale o znalezienie kogoś, z kim fajnie nam iść przez życie - mówi Magdalena Witkiewicz, która wraz z Alkiem Rogozińskim wydała książkę "Biuro M.".

  • Dlaczego warto wprowadzić do diety dziecka śledzie? Najnowsze badania wykazały, że dzięki dużej zawartości kwasów omega-3 dzieci łatwiej zapamietują i koncetrują się. Składniki: 4-6 solonych filetów ze śledzia norweskiego 8-12 młodych ziemniaków 1 cebula 100 g marynowanych buraczków 200 ml słodkiej śmietanki sól pieprz koperek do dekoracji Przygotowanie: 1. Filety ze śledzia norweskiego dobrze oczyścić i wymoczyć. Następnie pokrajać w paski grubości ok. 1 cm. 2. Młode ziemniaki...

  • Przepis na życie

    Można piec chleb. Albo testować kuchnię molekularną. Szkolić się na kursach lub rywalizować w konkursach. Dziś gotowanie to nie obowiązek. To moda. Polki kochają jeść, jeszcze bardziej karmić. Na nowo odkrywamy stare przepisy albo eksperymentujemy z nowymi. Wolimy domową kolację z bliskimi niż wyjście do restauracji. - W gotowaniu, bardziej nawet niż w jedzeniu, chodzi o przyjaźń. Miłość. Sztukę. To jedyna przyjemność, która można mieć kilka razy dziennie - twierdzą Małgosia, Ola, Grażyna i...

  • Sałatka śledziowa to już niemal klasyka. Beata Śniechowska postanowiła przygotować ją w nieco bardziej unowocześnionej wersji. Koniecznie spróbujcie! Sałatka śledziowa na INTERIA.TV. 5 dużych filetów śledziowych Ok. 400-500 g dużych, upieczonych ziemniaków Po 1 łyżeczce: gorczycy, goździków, pieprzu 2 upieczone buraki 2 jabłka (granny Smith) Garść orzechów włoskich 1 gałązka selera naciowego Pęczek świeżej kolendry Granat 3 szalotki ½ cytryny 2 łyżki miodu 2 łyżki octu z białego wina...

  • Polacy bardzo chętnie jedzą śledzie, jednak dosyć często traktujemy jest po macoszemu i podajemy jedynie w nudnych i przewidywalnych kombinacjach. Czas to zmienić, zwłaszcza że jest to bardzo wdzięczny temat do kulinarnych eksperymentów. Fot. 123RF/Picsel Śledzie w najróżniejszych odsłonach możecie podawać nie tylko w czasie świąt. Doskonale sprawdzają się jako przekąski na różnego rodzaju przyjęciach i imprezach. Wszyscy lubimy ich smak, ale zbyt rzadko pozwalamy sobie na eksperymenty z...

  • Rozpoczynamy sezon na grillowanie! Z pewnością w waszych lodówkach już czekają kiełbaski, a inne mięsa powoli zaczynają się marynować. Nie zapominajcie jednak o pysznych sałatkach, które urozmaicą każdy posiłek. Mamy dla was kilka sprawdzonych propozycji. Fot. 123RF/Picsel Chcąc przygotować najbliższym zdrowy i dobrze zbilansowany posiłek z grilla, nie możemy zapomnieć o warzywnych dodatkach. W tym wypadku doskonałym pomysłem będzie zaserwowanie surówki - prawdziwej skarbnicy witamin i...

  • Kuchnia tajska łączy w sobie przyjemność i harmonię. Opiera się na zasadzie pięciu smaków, każda z potraw powinna być połączeniem smaku słodkiego, słonego, ostrego, kwaśnego i goryczy. Sprawdź jak Pascal przygotowuje sałatkę w stylu tajskim! Do przygotowania sałatki potrzebne będą: - sałata rzymska - ogórek - pomidory koktajlowe - bazylii - czerwona cebula - tajska kolendra - orzechy nerkowca - rozbeft Marynata: - sos sojowy - sos rybny - brązowy cukier - czosnek - imbir Co...

  • Podstawowe wiadomości o zasadach łączenia warzyw, owoców i innych składników z odpowiednimi dressingami. Smaczne przepisy - klasyczne i proste z praktycznymi poradami. Pomysłowe propozycje na kolorystyczne i smakowe połączenia.

  • Sezon na świeże warzywa i owoce w pełni, a więc czas najwyższy przygotowywać sałatki! Ale jak komponować składniki? Jakich sosów używać? I jak te sosy przyrządzać? Radzi szef kuchni Knorr, Piotr Murawski. Jakie sosy najlepiej łączyć z poszczególnymi gatunkami sałat? Gatunki sałat różnią się konsystencją - kruchością oraz smakiem, co sprawia, że powinno się je łączyć z odmiennymi rodzajami sosów. Sałaty o kruchych i grubych liściach, jak lodowa i rzymska, najlepiej smakują z delikatnymi...

  • Tradycyjne Carpaccio włoskie wykonuje się z surowego mięsa łososia lub tuńczyka. Można jednak to wspaniałe danie przygotować używając marynowanego śledzia norweskiego. Sprawdźcie przepis! Składniki: 4 świeże filety ze śledzia norweskiego 1 bulwa kopru włoskiego 3 pomarańcze 100 g grubej soli morskiej 180 g cukru 20 g pieprzu 10 g przyprawy "5 smaków" 60 ml białego octu winnego 40 g masła 60 g rukoli 40 g orzeszków pinii 1/2 papryczki chili zielony pieprz świeży imbir świeża kolendra...