• Informacje na temat:

    fajna przystawka na poczatek

Przepisy na temat: fajna przystawka na poczatek
Artykuły na temat: fajna przystawka na poczatek
  • Wczesna jesień jest dla wielu osób najpiękniejszą porą roku. Drzewa powoli złocą się i czerwienią, powietrze jest jeszcze ciepłe, ale już bardziej rześkie, radosne dzieci w drodze ze szkoły zbierają żołędzie i kasztany. Fot. Fotolia Tak łatwo się rozmarzyć podczas codziennego spaceru i aż chciałoby się zatrzymać ten wyjątkowy klimat. Jak celebrować pierwsze jesienne dni? Najlepiej zacząć już od rana. O tej porze roku coraz chętniej sięgamy po śniadania na ciepło, które doskonale smakują i...

  • Poranne ćwiczenia? Słodkie śniadanie? A może długa rozmowa z bliskimi? Zdradź nam co robisz o poranku, aby dobrze rozpocząć dzień, a być może to właśnie do ciebie trafi książką "Pysznie i zdrowo od rana do wieczora". Jaki poranek, taki cały dzień. Warto więc zadbać, aby rozpocząć go możliwie jak najlepiej. Jaki jest twój pomysł na dobry początek dnia? Zdradź nam swój sposób, a jedna z książek "Pysznie i zdrowo od rana do wieczora" być może trafi do ciebie! Więcej na temat książki przeczytasz...

  • Wyłoniliśmy zwycięzcę konkursu, w którym do wygrania były książki "Pysznie i zdrowo od rana do wieczora". Zobacz, czy to do ciebie powędruje nagroda. Bardzo dziękujemy za wszystkie zgłoszenia konkursowe. Wybór nie był łatwy, jednak po długich naradach jury uznało, że książki powędrują do: 1. Pani Anny Ś.: Chcąc dobrze zacząć dzień, wstaję z postanowieniem "dziś będę mieć dobry humor". Obowiązkowym punktem poranka jest rozmowa lub (jeśli kontakt osobisty nie jest możliwy) przywołanie w...

  • Wojciech Gogoliński to dziennikarz, tłumacz, prezydent Stowarzyszenia Sommelierów Polskich. Redaktor naczelny dwumięsiecznika "Wino", wybitny sommelier, konsultat ds. wina. Zajmuje się także szkoleniami dla pracowników firm winiarskich w zakresie: historii, degustacji, typologii i klasyfikacji wina. zeluchna: Jakie wino pan poleca .... ?? chodzi mi o te słodki bo tych kwasnych nie lubie Wojciech Gogoliński: Wszystkie te wina, które Pani smakują, nie ma sensu opierać sie na radach...

  • Jeśli do tej pory bakłażany nie gościły zbyt często na waszych talerzach, najwyższy czas to zmienić. Nasi użytkownicy podpowiedzą wam, jak to zrobić. Fot. 123RF/Picsel Powody, dla których powinniśmy jeść bakłażany, można by wymieniać bez końca. Warzywa te są nie tylko wyjątkowo smaczne, ale również zdrowe. Dzięki zawartym w nim flawonoidom, chronią nas przed działaniem wonnych rodników, a tym samym przed nowotworami. Co więcej, to właśnie one sprawiają, że nasz organizm lepiej przyswaja...

  • Tradycyjny goździk i rajstopy już dawno odeszły do lamusa. Z okazji Dnia Kobiet podarujemy naszym kochanym paniom odrobinę luksusu. Porozpieszczamy je pyszną kolacją, a zrelaksujemy lampką doskonałego wina. I wcale nie musimy mieć dużego doświadczenia w kuchni. Podpowiadamy, jak przygotować prostą, acz wykwintną kolację.   Większość kobiet nie przepada za tłustymi, mięsnymi daniami. Dlatego z okazji ich święta proponujemy potrawy lekkie i delikatne. Przygotowanie nie zajmie nam dłużej, niż...

  • Sałatki i surówki - piękne, zdrowe, kolorowe. Wiele pomysłów na połączenia warzyw i owoców do wykorzystania jako przystawka, na kolację czy spotkanie okolicznościowe. Rozmaite zestawy wzbogacone wędlinami, pieczonym mięsem, gotowaną rybą. Zimowe bomby witaminowe są ważnym elementem codziennej diety.

  • Sezon piłkarski w pełni, zatem warto przećwiczyć kilka nowych przepisów na mistrzowskie przekąski. Aby czas poświęcony na oglądanie meczu był jeszcze przyjemniejszy, dobrze wcześniej przygotować poczęstunek. Głównym tematem niech będzie tak uwielbiane przez mężczyzn mięso. Oto kilka przepisów na proste przekąski, które z łatwością można zrobić w domu. Piwne calzone z kurczakiem Wspaniałe, lekkie, piwne ciasto wypełnione ulubionymi składnikami. Nie wymaga wiele pracy, a efekt jest o niebo...

  • Odwiedziny w restauracjach, pizzeriach czy lodziarniach są nieodłącznie wpisane w podróż do słonecznej Italii. To tutaj zapach pomidorów konkuruje z nutą bazylii, a woń amaretto z aromatem cappuccino. Każdy z włoskich regionów szczyci się oddzielną tradycją kulinarną, a niektóre z lokalnych przysmaków są znane na całym świecie. Kampania - region pomidorówTo w tym regionie należy rozpocząć kulinarną wycieczkę po Włoszech. Tereny wokół Neapolu słyną z największych w kraju upraw i zakładów...

  • Rozpoczynamy sezon na grillowanie. Z pewnością w waszych lodówkach już czekają kiełbaski, a inne mięsa powoli zaczynają się marynować. A co z wegetarianinami? Zadbaliśmy, aby także i oni mogli zjeść coś z rusztu. Fot. 123RF Wygląda na to, że użytkownicy Smakera kochają grillować. Wśród dodanych przez nich przepisów znaleźliśmy mnóstwo propozycji, które można przygotować właśnie w ten sposób. Wiele z tych propozycji to fantastyczne pomysły na dania bezmięsne, które pokochają wegetarianie. Co...