• Informacje na temat:

    fajna pomidorowa

Przepisy na temat: fajna pomidorowa
  • Prawdziwa to ta na cienkim cieście, bez dodatków i ketchupu...

    ...- oraz specyficzność smaku produktów bazowych - jak np. pulpa pomidorowa z włoskich pomidorów - powstaje niepowtarzalny smak klimatu Włoch - tłumaczy Russo. Ciasto na prawdziwie włoską pizzę musi być...

  • Pyszna babka z młodych ziemniaków z dodatkiem kaszy gryczanej i boczku

  • Tradycyjna zupa pomidorowa z dodatkiem kaszy manny. Fajna odmiana tradycyjnej z makaronem. Polecam przepis.

  • A miała docelowo być zupa dyniowa ale coś mnie naszło i jest dyniowo-pomidorowa. Fajna i wyrazista w smaku. Słodko-kwaśna. Polecam !

  • - Kochanie, co chcesz na obiad? -Może być ta pomidorowa, którą proponujesz. I tak średnio raz na tydzień pomidorowa obowiązkowo z makaronem gości na naszym stole:) Wiem ze ktoś powie że zwykła zupa z przecieru pomidorowego ale uważam że dobry przecier nie jest zły;) polecam z Łowicza

  • pyszna zupka domowa

  • Fajnie sprawdza się do porannych kanapek- miła odmiana dla oklepanych dodatków ;)

  • Zupa pomidorowa - chyba najbardziej, obok rosołu, znana i lubiana zupa w Polsce. Smak pomidorowej towarzyszy kolejnym pokoleniom Polaków, każda jest jednak trochę inna, wydaje się nam prostym daniem, a jednak trudno przygotować przepyszną zupę pomidorową. Poznajcie nasz sposób - jest genialny!

  • Pyszna zupa pomidorowa z warzywami i kielbaska.

Artykuły na temat: fajna pomidorowa
  • POMIDOROWA PASTA JAGLANA

    Fajnie sprawdza się do porannych kanapek- miła odmiana dla oklepanych dodatków ;)

  • Walka z kilogramami wydaje się być trudna i nudna. Wcale nie musi tak być! Najważniejsza w odchudzaniu jest siła woli, ale także i pomysły na to, co jeść, żeby było zdrowo i niskokalorycznie. Pomidory to świetny sposób na linię, zdrowie i urodę. Fot. 123RF.COM/PICSEL Pomidory w diecie Pomidory są idealnym warzywem dla odchudzających się. Zawierają w sobie aż 93 proc. wody. Oprócz tego, są bogate w błonnik, witaminy C, E, A, B i K. Pomidory to idealne źródło kwasu foliowego,...

  • Kobiet trzeba słuchać

    Limituje się. Nie bywa na bankietach, nie udziela wywiadów, przebiera w rolach. To dziwne, bo jak mało kto powinien korzystać z tego, że jest gwiazdą. Dlaczego? Bo przez sześć lat po szkole aktorskiej nie grał - podawał pomidorową i sprzedawał walizki. Paweł Wilczak o sztuce czekania, marzeniach, których nie warto odpuszczać, i męskiej konsekwencji.

  • Na historię zupy pomidorowej składają się dzieje samej zupy oraz losy pomidorów. Dziś ciężko w to uwierzyć, ale sympatyczne, czerwone warzywa, na które czekamy całą długą zimę, uznawano kiedyś za... truciznę! Popularność pomidorowej nie powinna nikogo dziwić. Jest to danie bardzo stare, rodzime niemal dla każdej kuchni i prawdopodobnie rozpoczynające historię kulinariów. Sycąca, względnie tania, prosta do zrobienia i potrafiąca nakarmić wiele osób. A czy ktoś nie lubi pomidorów? Początki...

  • 36 godzin w Stambule - po azjatyckiej stronie

    Do największych atrakcji turystycznych po europejskiej stronie Stambułu - kulturalnej stolicy Turcji - ustawiają się wielogodzinne kolejki. Ale na drugim brzegu Bosforu, po mniej zatłoczonej azjatyckiej stronie, znajduje się bardziej zielona, czysta i konserwatywna część miasta, oferująca swoją własną wielokulturową mieszankę. Składają się na nią otomańskie pałace, pretensjonalne hotele, smaczna kuchnia i hipsterskie życie nocne.

  • Chcesz długo cieszyć się zdrowiem i urodą? Jedz pomidory! I przyzwyczaj się do fioletowej zupy pomidorowej. Pomidory to nie tylko popularny składnik potraw, ale także prawdziwa bomba witaminowa Po pomidory sięgamy chętnie - są smaczne, ale także bogate w składniki niezbędne dla naszego zdrowia. Spokojnie mogą jeść je osoby na diecie - 100 gramów pomidora to około 30 kcal. Ponadto pomidory są bogate w składniki odżywcze - zawierają duże ilości witamin A, B, C, E, PP i K, potas, żelazo, wapń...

  • O macierzyństwie bez lukru

    Macierzyństwo, oprócz chwil niemalże metafizycznych, bywa męczące. Dla wielu wciąż brzmi to jednak jak bluźnierstwo. O radościach i udrękach bycia mamą bez lukru opowiada Dorota Smoleń - mama Piotrusia i Michała, pomysłodawczyni bloga "Macierzyństwo bez lukru", autorka poradnika "Mamo dasz radę".

  • W jaki sposób zachować na dłużej wyjątkowy smak letnich pomidorów? Oczywiście, należy przygotować z nich przetwory. Nasi użytkownicy doskonale wiedzą jak je zrobić. Fot. 123RF/Picsel Przez długi czas, pomidory traktowano jedynie jako smaczny dodatek do wielu dań. Mało kto przypuszczał, iż mogą mieć rewelacyjny wpływ na funkcjonowanie naszego organizmu. Gdy naukowcy zainteresowali się ich właściwościami, bardzo szybko okazało się, że niepozorne pomidory mogą nawet uratować nam życie. Zawarte...

  • Domagalik i Owsiak

    - Niczego nie zgubiłem, wszystko jest na swoim miejscu - mówi Jurek Owsiak w rozmowie z Małgorzatą Domagalik.

  • Zapraszamy do przeczytania krótkiego wywiadu z użytkownikiem KingMazur, autorką przepysznego bloga Królewskie rozkosze podniebienia . Zaczęła Pani prowadzić swojego bloga w czerwcu 2011, co Panią do tego skłoniło? Najpierw przepisy na szybkie dania zaczęłam publikować na Facebooku - jedno zdjęcie - jeden przepis, tyle. Moja koleżanka stwierdziła, że też chce się pochwalić przepisami i założyła bloga. Pomyślałam, że to musi być niezła zabawa i tak się zaczęło. Prowadzenie bloga sprawia mi...