• Informacje na temat:

    fajna kola cja

Przepisy na temat: fajna kola cja
  • Pyszna babka z młodych ziemniaków z dodatkiem kaszy gryczanej i boczku

  • Z wielu przepisów na kurczaka a''la KFC poskładałam kilka składników, dodałam swoje i oto prezentuję całkiem niezłe skrzydełka

  • Smaczny pomysł na "Sernik na zimno z galaretką i owocami"

  • uwielbiam ta wędlinę na kanapkach, sklepowe są tłuste i prawie nie zawierają mięsa, wiec postanowiłam zrobić to po swojemu.

  • Beza szwajcarska jest świetna do dekoracji. Ma sztywną konsystencję, nie spływa, do tego bardzo łatwo na niej pracować. Przy odrobinie wprawy można wyczarować na torcie prawdziwe cuda - do tego nie jest wcale trudna w przygotowaniu. Na pewnym etapie przygotowania potrafi naprawdę podnieść nam ciśnienie poza skalę - ale jest to normalny etap jej produkcji :)) Proporcje podane w przepisie wystarczyły mi na swobodne udekorowanie tortu z 4 blatów o średnicy 18 cm.

  • Jest słodki kolorowy i bardzo ładnie się prezentuje , upiekłam go na moje urodziny , troche inny niż tradycyjne torty ...polecam

  • Niezawodna sałatka ziemniaczana, dzisiaj zjadłam ja w lunchboxie :)

  • Tradycyjna z jajkiem i ziemniakami

  • PROSTA DO ZROBIENIA TYLKO 3 SKŁADNIKI+SOS IDEALNA NA PRZYJĘCIE JAK I NA CO DZIEŃ-Polecam gorąco

  • Uwielbiam je zimą na kanapki,właśnie wtedy kiedy pomidory nie mają już smaku i coś by się przydała na tą wędlinkę położyć,w mojej wersji lekko pikantne bo dodałam pół ostrej papryki ,ale oczywiście można ją zastąpić kawałkiem papryki słodkiej-polecam

Artykuły na temat: fajna kola cja
  • Zobaczcie bez jakiego dania laureaci konkursu nie wyobrażają sobie świąt! Serdecznie chcieliśmy podziękować za tak liczne zgłoszenia na konkurs. Wybór zwycięzców był bardzo trudny. Na wybranie pięciu odpowiedzi, które nas urzekły i wprawiły w świąteczny nastrój poświęciliśmy aż kilka dni. Żeby nie przedłużać, prezentujemy Wam laureatów, to do nich powędrują fantastyczne kosze z produktami Concet13. Kosz deserowy Pani Iwona Ch. W moim domu na w każde święta pojawia się na stole taka potrawa,...

  • Zapraszamy do przeczytania krótkiego wywiadu z użytkownikiem KingMazur, autorką przepysznego bloga Królewskie rozkosze podniebienia . Zaczęła Pani prowadzić swojego bloga w czerwcu 2011, co Panią do tego skłoniło? Najpierw przepisy na szybkie dania zaczęłam publikować na Facebooku - jedno zdjęcie - jeden przepis, tyle. Moja koleżanka stwierdziła, że też chce się pochwalić przepisami i założyła bloga. Pomyślałam, że to musi być niezła zabawa i tak się zaczęło. Prowadzenie bloga sprawia mi...

  • Śniadanie do szkoły nie musi być nudne, ale nie musi też być wyszukane, wymagające znacznych nakładów pracy i pieniędzy. Wystarczy zastanowić się chwilę, co można zrobić, by było i smacznie, i ciekawie. Fot. 123RF/Picsel Są dzieci, które ze smakiem zjadają wszystko co naszykują rodzicie. Są też dzieci, które śniadania w domu nie zjedzą, a drugie przyniosą z powrotem do domu i będą chować w tornistrze. Tych drugich warto uczyć zdrowego i regularnego odżywiania, te pierwsze z radością...

  • Napoje gazowane znamy od dawna. Lubimy je, bo są słodkie i smaczne, ale powinniśmy być ostrożni i pić je z umiarem. Fot. 123RF/Picsel W czasach PRL-u piliśmy napój "Ptyś" produkowany w szklanych, litrowych butelkach o barwie zielonej lub brązowej - miał on smak cytrynowy. Sprzedawano również "Cytronetę" i "Cytrynadę", napoje cytrynowe w woreczkach foliowych, które przebijało się słomką. "Polo Cockta" to kolejny produkt tamtych czasów - krajowa namiastka Coca-Coli, do dziś budząca...

  • Jak wygląda nauka w prestiżowej szkole gotowania? Czym różnią się polskie restauracje od zachodnich? Czy praca w restauracji jest tak straszna jak przedstawia się ją w "Hell's kitchen"? Zobaczcie wywiad z szefem kuchni Concept 13, Dariuszem Barańskim! Mówi Pan o sobie, że wychował się Pan w kuchni. Co to znaczy? - To znaczy, że moja mama pracowała na stołówce w biurze (śmiech). Czasem po szkole i przed szkołą mnie tam zabierała. Tam spędzałem swój wolny czas. Później, im się stawałem...

  • W najbliższym odcinku "Ugotowanych" do walki o 5 tysięcy złotych staną mieszkańcy Rzeszowa. Szykuje się wybuchowa mieszanka różnych kuchni i osobowości. Na stole zagoszczą smaki tradycyjne, elementy leśne, nie zabraknie nawet akcentów indyjskich. Uczestników czeka odważna kulinarna niespodzianka. Czy przypadnie im do gustu? Rywalizować będą: Aleksander Rusin - projektant grafiki użytkowej, współorganizator festiwalu muzyki elektronicznej i miłośnik ostrego koła, Elżbieta Lewicka -...

  • Każdy z nas posiada lub odziedziczył np. po Babci czy Mamie zeszyt z garścią sprawdzonych przepisów. Ja taki posiadam i od czasu do czasu z niego korzystam, szukam przepisów i inspiracji wertując lekko powycierane już kartki. Dlaczego o tym mówię? Bo przeczesując Internet natrafiłam na bloga "Brulion z przepisami". Tak się składa, że kolejny raz zachwycam się opowieściami do których tylko dodatkiem są przepisy. Jak zwykle ujmują mnie zdjęcia, zrobione w sposób profesjonalny i awangardowy...

  • W związku z nadchodzącym końcem świata, postanowiliśmy pożegnać się z naszymi czytelnikami, nie wylewając za kołnierz. Nie mamy czego żałować, kilka razy gościliśmy w Waszych domach, podpowiadając pomysły na święta, na grilla, czy na walentynki. Nie bylibyśmy Smakerem, gdybyśmy i na sylwestra nie wydali jakiejś książki. A że to nasz ostatni sylwester, to wypada coś pod tę okazję wypić.   Drinki posortowaliśmy według głównego alkoholu. W ten sposób powstało dziewięć rozdziałów, które...

  • W czwartym odcinku Gosia Molska poprosiła uczestników o przygotowanie wytrawnych, azjatyckich bułeczek baozi. Zobacz przepis i przygotuj je samodzielnie w domu. Ciasto: 10g świeżych drożdży 50g cukru 150g wody 300g mąki pszennej 450 1 łyżka oleju arachidowego   Przygotować zaczyn z drożdży, 1 łyżeczki cukru, 30 ml wody i szczypty mąki. Odstawić by zaczął pracować. Aktywny zaczyn połączyć z resztą składników ciasta. Wyrobić elastyczne, sprężyste ciasto i odstawić do wyrośnięcia na 30...

  • Czy Uniwersytet może produkować wino? Od kilkuset lat najstarsze na świecie uniwersytety posiadają swoje winnice, a co roku ich przedstawiciele spotykają się i porównują swoje wyroby. Do tego - nie ma co ukrywać ekskluzywnego grona - dołączyła najstarsza polska uczelnia - Uniwersytet Jagielloński, który zorganizował konkurs na nazwę uniwersyteckiego wina. Dziś nastąpiło jego rozstrzygnięcie i oficjalna premiera wina Uniwersytetu Jagiellońskiego. Na konkurs nadesłano 163 propozycje z których...