• Informacje na temat:

    fajna babka cytrynowa

Przepisy na temat: fajna babka cytrynowa
  • Pyszna babka z młodych ziemniaków z dodatkiem kaszy gryczanej i boczku

  • moja ulubiona babka. Jest wilgotna, pachnie cytryną czyli jest dokładnie taka jak lubię…;)

  • Prosta i pyszna babka cytrynowa ... po prostu...

  • Wilgotna babka, mocno cytrynowa polana lukrem cytrynowym i posypana kolorową posypką.

  • Zalety jakie niesie ze sobą pieczenie tak wyśmienitej babki, to szybkość jej wykonania, i świetny efekt na koniec

  • Delikatna, smaczna i prosta ;)

  • Jest aromatyczna, mięciutka i wilgotna, a polana kwaskowatym lukrem smakuje przepysznie.

  • Jest wilgotna, a zarazem puszysta i delikatna. Mocno cytrynowa. Idealny prezent na wielkanocne świętowanie. Przepis jest bardzo prosty i szybki.

  • Bardzo dobra babka cytrynowa . Do jej wykonania używa się rozpuszczonego , gorącego masła i to sprawia ,że ciasto jest bardzo delikatne i pyszne.

  • Aromatyczna babka, wprost idealna do kawy, mleka czy herbaty. :)

Artykuły na temat: fajna babka cytrynowa
  • ...niedlugo dolacze do ciebie, odpowiadam. Jeszcze tylko jeden miesiac, jeszcze tylko jedna rata. Szampan, ktory przywiozlam dwa tygodnie temu z Europy juz chlodzi sie w lodowce, a polska babka cytrynowa...

  • Wiktoria przygotowała przepyszny deser z ciasteczkami, masą serową, lemon crud i frużeliną malinową. Zobaczcie jak łatwo można go przygotować samodzielnie. Ciastka:160 g mąki żytniej jasnej1 łyżeczka proszku do pieczenia100 g zimnego masła70 g brązowego cukru1 jajko Masa serowa:1 cytryna1 szklanka jogurtu greckiego (w temperaturze pokojowej)250 g serka mascarpone 0,5 szklanki cukru pudru1 szklanka śmietany kremówki 36% (schłodzonej)2,5 łyżeczki żelatyny w proszku lub 3 listki żelatyny 50 ml...

  • Przepis na życie

    ...o talerz”. – Próbuję przepis po przepisie. Niektóre są zbyt lakonicznie: „wstawić do ciepłego piekarnika i piec na oko”, żeby je wykorzystać. Inne, jak babka ziemniaczana, karp na niebiesko i tort...

  • Ola przygotowała niezwykle smaczny i przepięknie prezentujący się w ciemności tort. Jeśli lubicie smak porzeczki i cytrusowe nuty, ten wypiek z pewnością przypadnie wam do gustu. Biszkopt cytrynowy5 dużych jaj ¾ szklanki drobnego cukru do wypieków¾ szklanki mąki tortowej¼ szklanki mąki ziemniaczanej1 cytryna (skórka) Frużelina porzeczkowa400 g czarnych porzeczek100 g cukru1 cytryna (sok)5 łyżeczek żelatyny75 ml wody Krem cytrynowy2 szklanki mleka4 jaja4 łyżki mąki pszennej5 łyżek mąki...

  • Mazurek, makowiec, a może babka? Jeżeli zastanawiasz się, czym w tym roku zaskoczyć gości, przychodzimy z pomocą. Przygotowaliśmy krótki przewodnik po najlepszych wielkanocnych wypiekach. Skorzystają z niego zarówno miłośnicy klasycznych ciast, jak i wszyscy ci, którzy lubią kuchenne eksperymenty. 1. Babka wielkanocna To ona rządzi na wielkanocnym stole. Jej odmian i rodzajów jest tyle, że przestałyśmy liczyć. Pieczona według klasycznego przepisu jest lekka, krucha i puszysta. My proponujemy...

  • Babka orzechowo-migdałowa, babka kawowa oraz faszerowane jajka z pistacjami - takie przepisy na Święta proponuje Lidl. Święta już tuż tuż.... Dla tych, którzy jeszcze nie wiedzą, jakie wielkanocne baby przygotują lub nie mają pomysłu na nietypowe podanie świątecznych jaj, mamy garść pomysłów od Lidla w wersji Deluxe! Być może, któryś z przepisów przypadnie Wam do gustu.   Faszerowane jajka z pistacjami Co kupić?• 8 jajek• 4 łyżki śmietany 30%• 3 łyżki szczypiorku• 3 łyżki oleju...

  • Mazurki i baby – kolorowe, lukrowane, pełne fantazji – stanowią kulinarny symbol Świąt Wielkanocnych. Po okresie wstrzemięźliwości związanej z Wielkim Postem, przychodzi czas na świętowanie. Wyjątkowo słodkie! Oto topowe wielkanocne „klasyki”, bez których nasz świąteczny stół nie mógłby się obejść. Mazurek to charakterystyczne niskie ciasto, przyozdobione bakaliami, polewą lub marcepanem. Uważany za tradycyjnie polski wypiek, trafił do nas prawdopodobnie w XVII wieku z Turcji. Jego symbolika...

  • Tworzy kulinarną rewolucję, zmienia zwyczaje żywieniowe Polaków i nieustannie poszukuje boskiego pierwiastka w jedzeniu. Smaker: Gdzie znajduje się kulinarny raj? Malka Kafka: Azja, Daleki Wschód. To sprawa doskonałego klimatu, który sprzyja rozwojowi roślin - warzyw, owoców, przypraw i kultury, która przez te parę tysięcy lat zajmowała się takimi drobiazgami, jak gastronomia. A czym jest gastronomiczne piekło? MK: Wielka Brytania! Jak można mając dostęp do wszystkich dóbr ich byłych kolonii...

  • Mazurek, sernik, a może babka? Jeżeli zastanawiasz się, czym w tym roku zaskoczyć gości, przychodzimy z pomocą. Przygotowaliśmy krótki przewodnik po najlepszych wielkanocnych wypiekach. Fot. 123RF/Picsel Każda porządna gospodyni domowa powinna mieć w swoich kulinarnych przepisach kilka specjałów, by sprawić, aby te święta zostały na zawsze zapamiętane przez gości - a nic tak nie przykuwa uwagi, jak pyszne desery. Babka - królowa świątecznego stołu Królową świątecznego stołu jest niewątpliwie...

  • Zapraszamy do przeczytania krótkiego wywiadu z użytkownikiem KingMazur, autorką przepysznego bloga Królewskie rozkosze podniebienia . Zaczęła Pani prowadzić swojego bloga w czerwcu 2011, co Panią do tego skłoniło? Najpierw przepisy na szybkie dania zaczęłam publikować na Facebooku - jedno zdjęcie - jeden przepis, tyle. Moja koleżanka stwierdziła, że też chce się pochwalić przepisami i założyła bloga. Pomyślałam, że to musi być niezła zabawa i tak się zaczęło. Prowadzenie bloga sprawia mi...