• Informacje na temat:

    fajitas z mięsem mielonym

Przepisy na temat: fajitas z mięsem mielonym
  • Propozycja na smaczne, bardzo aromatyczne i wyraziste w smaku połączenie kurczaka oraz warzyw. Danie rodem z kuchni meksykańskiej, gdzie wszystko co jest krojone w paski, nosi nazwę fajitas. Całość jest bardzo szybka i prosta w przygotowaniu.

  • Pasta z czarnej fasoli świetnie sprawdza się też jako samodzielny dip do chipsów z tortilli.

  • Fajitas to sztandarowe danie kuchni tex-mex, popularne w restauracjach meksykańskich. W restauracji tex-mex zaczęły pojawiać się w USA w latach 70 - tych, a dzisiaj spotkać je można wszędzie. Prócz klasycznych fajitas z wołowiny, w menu znajdziemy fajitas z wieprzowiny oraz z kurczaka. Ja postawiłam dziś na kurczaka. Klasyczne placki tortilla, w które zawija się farsz zamieniłam na bataty. Powstało ciekawe danie, którego zaletą jest nie tylko wygląd, ale i smak.

  • przepis na okolo 8 fajitas

  • Leczo z mięsem mielonym

  • Fasolka szparagowa z mięsem mielonym

  • Zupa meksykańska z mięsem mielonym

  • Pyszne kotleciki do obiadu, tym razem na ostro...z chili i mięsem mielonym. Smakują znakomicie! Są proste i szybkie w wykonaniu, a zwykły obiad zamieniają coś pysznego i niezwykłego

  • Tradycyjne danie w nowej odsłonie. Czy Wam też posmakuje? Dla nas rewelacja

  • Mój przepis na lasagne z mięsem mielonym jest prosty w przyrządzeniu. Dodaję dość dużo sosu pomidorowego i beszamelowego, co w połączeniu z dużą ilością żółtego sera sprawia, że lasagne jest mocno soczysta – po prostu rozpływa się w ustach.

Artykuły na temat: fajitas z mięsem mielonym
  • Fin zaszalal. W firmowym sklepiku zakupil 10 przecenionych opakowan plackow fajitas, po 8 sztyk w kazdym. Do tego sos i przyprawy. Byly przecenione, bo...

  • Grillowanie to „polski sport narodowy” - wtopiło się w polski krajobraz tak bardzo, że nie zastanawiamy się, skąd do nas przyszło i kiedy. Tymczasem grill na świeżym powietrzu, będący formą spędzania czasu, okazją do spotkania ze znajomymi czy rodzinnego świętowania, nie ma w Polsce długiej historii. Moda na grillowanie przyszła u nas dopiero wraz z transformacją ustrojową.Jak się zaraz okaże, grill to prawdziwy obieżyświat i bywalec wszystkich kontynentów. Oznacza to dla nas mnóstwo...

  • Mięso mielone jest częstym składnikiem naszych dań, ponieważ można wyczarować z niego niesamowite potrawy. Ich smak zależy od jakości mięsa, a w tym przypadku producenci nie zawsze postępują uczciwie. Fot. 123RF/Picsel Dla wielu kucharzy, mięso mielone jest sprawdzonym "planem awaryjnym", po który sięga się zawsze, gdy brakuje pomysłu na obiad. Jednak, aby przygotowana przez nas potrawa była smaczna, potrzebujemy dobrej jakości składników. Tymczasem okazuje się, że kupienie mięsa mielonego,...

  • Mięso mielone gości zwykle na naszych talerzach pod postacią nieśmiertelnych kotletów. A gdyby tak pożegnać kulinarną nudę i wykorzystać ten produkt w nieco inny sposób? Oto nasze propozycje. Fot. 123RF/Picsel Mięso mielone, podobnie jak ciasto francuskie, ma niemal nieograniczoną liczbę zastosowań w kuchni. Z jego pomocą przygotujecie nie tylko klasyczne kotlety, ale również ciekawe zupy, sycące sosy, zapiekanki oraz wiele zaskakujących przekąsek, które doskonale sprawdzą się na przyjęciach....

  • Uwielbiasz prostą, polską kuchnię, ale czasem chciałabyś wprowadzić powiew nowości do znanych od lat receptur? Masz dość tradycyjnych mielonych? Poznaj przepis, który, odmieni smak tej klasycznej potrawy. Ten przepis jest prosty i tani. W dodatku posmakuje zarówno miłośnikom „babcinych" obiadów, jak i koneserom bardziej „współczesnych" smaków. Kotlety mielone na INTERIA.TV.   Składniki: 500 g mięsa mielonego 1 duża cebula kawałek pora 1 jajko 1 bułka mleko do namoczenia bułki 1 łyżeczka...

  • Dobre mięso mielone powinno wyglądać świeżo i mieć różowo-czerwoną barwę. Co jednak w przypadku, gdy po kilku dniach zszarzeje? Czy nadal nadaje się do zjedzenia? Fot. 123RF/Picsel Mięso mielone jest jednym z najpopularniejszych produktów spożywczych. Możecie wykorzystać je do przygotowania wielu potraw, w tym gołąbków, aromatycznego sosu bolońskiego lub tradycyjnych kotletów. Co oczywiste, w czasie zakupów staramy się wybierać mięso najwyższej jakości. Często zdarza się, iż starannie wybrany...

  • Kotlety mielone to kulinarny szlagier, który w żaden sposób nie może nas zaskoczyć? Nic z tych rzeczy! Dzięki przepisom naszych użytkowników przekonasz się, że można zaserwować je w bardzo ciekawy sposób. Fot. 123RF/Picsel Dla wielu kucharzy, mięso mielone jest sprawdzonym "planem awaryjnym", po który sięga się zawsze, gdy brakuje pomysłu na obiad. Mogłoby się wydawać, że w tym temacie nie da się wymyślić już nic nowego. Na szczęście nasi użytkownicy udowodnią wam, że mielone wcale nie muszą...

  • 20 marca, już po raz 27., obchodzony jest Międzynarodowy Dzień Bez Mięsa. To świetna okazja do przygotowania wegetariańskich przysmaków, z wykorzystaniem przede wszystkim świeżych warzyw. Fot. 123RF/Picsel A tych nie brakuje. Nie bez powodu Dzień Bez Mięsa obchodzony jest tuż przed początkiem kalendarzowej wiosny.   Więcej owoców i warzyw! Pierwszy raz Dzień Bez Mięsa (Meatout Day) obchodzono w 1985 roku w Stanach Zjednoczonych. Wypromowali go aktywiści z ekologicznego ruchu FARM. Jednym z...

  • Jest coś bardzo romantycznego i urzekającego w smaku zrazów czy bitek, które kojarzą się z dzieciństwem - pieczołowicie i z miłością przygotowywanych przez mamę lub babcię. Jak odtworzyć ten cudowny smak? Poradnik przygotował Marco Pierre White, ambasadora Bulionetki do duszonych dań Knorr. Fot. materiały prasowe Najważniejsze to zakupić dobrą sztukę mięsa u sprawdzonego rzeźnika. Takie mięso moim zdaniem jest najlepsze i najsmaczniejsze, jeśli tylko przyrządzisz je umiejętnie. Z sentymentem...

  • W pierwszy dzień świąt, po postnej Wigilii, na naszych stołach zaczynają pojawiać się mięsa. Oto kilka pomysłów, które sprawią, że wasi goście będą zachwyceni. 1. Soczysty schab faszerowany gruszkami, boczkiem i chałką Rozpływający się w ustach schab pachnący świętami z farszem z suszonych grzybów, gruszek, chałki i bekonu oraz pietruszki. Idealny na ciepło i podawany w formie dania obiadowego oraz jako zimny dodatek do pieczywa. Rada: Aby schab był soczysty i delikatny obłóż go cienkimi...