• Informacje na temat:

    faforki bez masła

Przepisy na temat: faforki bez masła
  • Pomyślałam, że ser sam w sobie zawiera tłuszcz, więc po co jeszcze dodawać masło?. Postanowiłam więc upiec sernik bez dodatku masła

  • Dziś kokosanki, ale trochę inne, co nie znaczy, że gorsze. Bez masła, za to z mlekiem. Smak jest bardzo podobny. Po upieczeniu są chrupiące na zewnątrz i przyjemnie wilgotne w środku (jedyny warunek – nie można ich „przeciągnąć” w piekarniku).

  • Jak przygotować pyszne, aromatyczne, czosnkowe smarowidło na grillu

  • Witam serdecznie Propozycja na polewę czekoladową bez masła i mleka jest prosta w przygotowaniu i bardzo smaczna. Tak przygotowaną polewę czekoladową możemy wykorzystać do wykończenia ciast, ciastek, ciasteczek.

  • Mokry i słodki keks bez użycia jajek i masła, bazujący na samych zdrowych produktach. Smak petarda!! Polecam

  • Pyszny, zdrowy i prosty mazurek, aż się zdziwisz!

  • Ciasto bez jajek i masła, a jednak pyszne, wilgotne, sycące, nie za ciężkie. Robi się je ekspresowo, bo bez użycia miksera. Gorąco polecam :-)

  • Czy jest tutaj ktoś taki jak ja co nie wyobraża sobie życia bez masła orzechowego? A może są amatorzy kuchni indyjskiej, zwłaszcza bogatego curry? Jeśli tak, to ten przepis sprawi, że wylecicie z butów. Przepis jest bardzo praktyczny, gdyż niezjedzona zupa może posłużyć jako sos do mięs, ziemniaków itp. Masło orzechowe to bardzo uniwersalny produkt kulinarny. Słodko-słony-kremowy smak nadaje potrawom jedwabistości i egzotycznego akcentu. Przepis w sam raz na jesień. Sycący, rozgrzewający,...

  • pyszne kruche ciasto dla całej rodziny,a zwłaszcza osób uczulonych na jajka i przetwory mleczne.

  • Połączenie płatków owsianych, orzechów, suszonych owoców i masła orzechowego. Całość bardzo sycąca, bardzo zdrowa i bez grama cukru. Dzięki dodatkowi masła orzechowego batoniki się nie kruszą i zyskują wspaniały arachidowy aromat.

Artykuły na temat: faforki bez masła
  • Jeśli myśleliście, że bez mąki, śmietanki i masła nie da się przygotować wyśmienitego tortu, byliście w błędzie. Oto przepis mistrza cukiernictwa Krzysztofa Ilnickiego. Dacquoise: 50g pestek dyni100g mielonych migdałów 100g mielonych orzechów laskowych25g maizena (skrobi kukurydzianej)125g cukru pudru A200g białka2g sól175g cukru pudru B Metoda: Uprażyć pestki i drobno posiekać. Połączyć z mielonymi orzechami, maizeną i cukrem A. Osobno ubić resztę surowców. Połączyć bezę z suchymi...

  • Każdy wie, że prawdziwe masło twardnieje pod wpływem niskiej temperatury, przyprawiając wiele osób o złość. Jednak w obawie przed zjełczeniem, wielu nie rezygnuje z przechowywania go w lodówce. Czy trzymanie masła w temperaturze pokojowej jest rzeczywiście niebezpieczne? Fot. 123RF Znasz tę sytuację? Ranek. Śpieszysz się do pracy, chcesz zjeść szybko kanapkę, zaglądasz do lodówki, a tam... przykra niespodzianka! Twoje masło jest twarde i nie możesz go rozsmarować na pieczywie. Denerwujesz...

  • W ostatnim czasie ceny masła oszalały. Sprzedawane w sklepach kostki są mniejsze i znacznie droższe niż jeszcze kilka lat temu. Nic więc dziwnego, że wiele osób, wzorem naszych babć, decyduje się na własnoręczne zrobienie masła. Fot. 123RF/PicselJeśli regularnie kupujecie masło z pewnością zaobserwowaliście, że ceny tego produktu już od dłuższego czasu sukcesywnie wzrastają. Obecnie za kostkę masła zapłacimy nawet dwukrotnie więcej niż jeszcze dwa lata temu. Co więcej, wielu producentów...

  • Cała rodzina zajada się Twoim ulubionym sernikiem, a Ty musisz obejść się smakiem z powodu restrykcyjnej diety? Nic podobnego! Sprawdź nasze pomysły na sernik bez laktozy w 3 odsłonach. Sernik bez laktozy przygotujesz na wiele sposobów. Tradycyjny twaróg możesz zastąpić sojowym tofu, kaszą jaglaną lub specjalnym twarogiem o obniżonej zawartości laktozy. Do ciasta wystarczy dodać suszone owoce, migdały, orzechy, a nawet masło orzechowe, aby uzyskać bardziej wyrazisty smak deseru. A jeśli...

  • Trudno znaleźć osobę, która nie lubiłaby serników. To wyjątkowe ciasto bardzo często gości na naszych stołach, jednak latem mało kto ma ochotę je piec. W takiej sytuacji z pomocą przychodzą przepisy na serniki na zimno. Fot. 123RF/Picsel Wydawać by się mogło, że to pyszne ciasto jest dość niepozorne. Tymczasem niewiele osób wie, jak na przestrzeni wieków toczyły się losy tego smakowitego wypieku. Historia sernika Jest długa i interesująca. Pierwsze wzmianki na jego temat sięgają czasów...

  • Przygotowanie 12 świątecznych potraw to tradycja, podobnie jak sianko pod obrusem, dodatkowe miejsce przy stole czy dzielenie się opłatkiem. Bakalie są nieodłącznym elementem Bożego Narodzenia, ale prawdziwe, polskie smaki można połączyć z odrobiną nowoczesności. Makowiec z żurawiną, barszcz czerwony z suszonymi śliwkami czy pierogi z dodatkiem orzechów włoskich - to tylko kilka z wielu inspiracji od marki Bakalland, które sprawią, że Święta Bożego Narodzenia będą aromatyczne, rodzinne i...

  • Życie bez glutenu z początku bywa trudne. W końcu, kto z nas nie lubi zjeść na śniadanie ciepłej bułki posmarowanej grubą warstwą masła? Jednak z Waszych opowieści wynika, że da się porzucić pszenicę, mało tego, posiłki bez niej są o wiele zdrowsze! Ze względu na dietę spowodowaną nietolerancją glutenu czy z własnego wyboru - większość z Was porzuciła w swoim jadłospisie produkty pszeniczne. Dzięki temu czujecie się mniej ociężali i macie więcej energii do działania. Bardzo dziękujemy Wam za...

  • 14 października 2014 r. Polskę odwiedził Marco Pierre White, jeden z najsłynniejszych szefów kuchni na świecie, kulinarny geniusz i ambasador Bulionetki do duszonych dań Knorr. Na specjalnej konferencji prasowej pokazywał, jak przyrządzać znakomite dania duszone. Fot. materiały prasowe Tego dnia było to z pewnością najsmaczniejsze miejsce na mapie Warszawy. Goście zgromadzeni w Domu Towarowym Braci Jabłkowskich w Warszawie, przedstawiciele mediów, blogerzy, miłośnicy kuchni, mieli wyjątkową...

  • Tak, dobrze przeczytaliście. Kawa z dodatkiem masła to ostatni krzyk mody wśród miłośników zdrowego odżywiania. Być może jest to nieco niekonwencjonalny sposób na zrzucenie zbędnych kilogramów, jednak wiele osób zapewnia, że jest on zaskakująco skuteczny. Fot. 123RF/Picsel Wielu kawoszy uważa, że kawę powinniśmy pić czarną, bez jakichkolwiek dodatków. Z pewnym niesmakiem spoglądają na osoby, które dodają do niej cukier i mleko. Ciekawe więc, co powiedzieliby o kawie serwowanej z masłem i...

  • Po kotletach mielonych i soczystej karkówce, w naszym serialu nadszedł czas na deser. Stefanka w wykonaniu Beaty Lipov z bloga Lawendowy Dom z pewnością przypadnie wam do gustu. Stefanka bez pieczenia na INTERIA.TV. Składniki: 200 g kaszy jaglanej 1 l mleka kokosowego 50 g brązowego cukru laska wanilii laska cynamonu ciasteczka owsiane kakaowe do dekoracji: 150 ml miodu płynnego 80 g orzechów laskowych 80 g orzechów włoskich 3 łyżki smażonej skórki pomarańczowej   Wykonanie: Kaszę...