• Informacje na temat:

    f aworki

Przepisy na temat: f aworki
  • Potrawa zainspirowana kuchnia hiszpanska. Cos w rodzaju golabków, ale z naszymi golabkami ma niewiele wspólnego. Farsz stanowia cienki plat poledwicy i dwie typowo hiszpanskie kielbasy, które sa wprawdzie równiez dostepne w Polsce, ale stosunkowo drogie. Mozna jednak uzyc metki wieprzowej i czarnej kiszki lódzkiej, nie tracac przy tym zbytnio walorów smakowych potrawy. Dodanie rodzynek i orzeszków piniowych to juz kwestia smaku.

  • Zaczyna się sezon na truskawki, więc można powitać go jakimś smacznym ciachem :) Jeśli zaś do tego na dworze panują dość wysokie temperatury, zwykle nie chce nam się włączać piekarnika i nagrzewać dodatkowo mieszkania. Wtedy idealnym wyjściem są ciasta bez pieczenia: robi się łatwo, są nieskomplikowane i zawsze pyszne :) Do tego bez obaw możemy zatrudnić do pomocy dzieci, bo niczym się nie poparzą ani nie skaleczą, a będą miały ogromną radochę!

  • dietetyczna propozycja serniczka na zimno

  • Pyszna zapiekanka dla wielbicieli brokuł :) Prosta, dość szybka, przyrządzona zgodnie z zasadami diety doktora Dukana(F II, P+W)

  • Trochę czasochłonne ale jakie pyszne ...

  • Przepis z kuchni chorwackiej

  • Najlepsza babka piaskowa, jaka kiedykolwiek zrobilam, ulubiona babka mojego meza,

  • Jestem na diecie dlatego wymyślam dania lekkie, łatwe i przyjemne. Smacznego.

  • Lekkie ciasto biszkoptowe o egzotycznym smaku.Jest pracochlonne ale stanowi doskonaly poczestunek na kazda okazje ktory bardzo szybko znika z talerzy:) Przepis na duza blache.Potrzebujemy 2 blaszki.Jedna na biszkopt,2 na placek z wiorek.

Artykuły na temat: f aworki
  • Nagrodzilismy kojene osoby, które zakochały się makaronie Barilla. Sprawdź czym oczarowały jury. Pamiętajcie! Konkurs trwa, nadal macie szansę na wygraną! Czekamy na zdjęcia z makaronami Barilla w roli głównej! Tutaj znajdziecie szczegóły konkursu. Nagroda tygodnia, garnek do gotowania makaronu o wartości 130 zł powędruje do Pani Małgorzaty J. z Kutna. Zestawy makaronów i sosów marki Barilla, każdy o wartości 85 zł, otrzymają: Pani Katarzyny F. z Rzeszowa (zobacz przepis), Pani Anety G. z...

  • W sezonie jesienno-zimowym warto jeść produkty, które mają naturalne działanie zwalczające chorobotwórcze bakterie, a nawet wirusy. Zobaczcie, jakie rośliny są najlepszymi naturalnymi antybiotykami! Zaczniemy od tych mniej oczywistych… Fot. Sonny Abesamis / flickr.com Skorupki kurzych jaj Zdziwieni? Dokładnie umyte, osuszone, sparzone i zmiażdżone skorupki to nie tylko dobre źródło wapnia. Naukowcy stwierdzili również, że substancje zawarte w wyrzucanych przez nas skorupkach zwalczają różne...

  • Spacer z psem, bieganie, ćwiczenia rozciągające, a na śniadanie energetyczna owsianka, omlet lub zdrowy owocowy koktajl. My już wiemy jak rozpoczynacie swój dzień! Bardzo serdecznie dziękujemy za zgłoszenia. Jak zwykle zaskoczyliście nas swoimi pomysłami, jak zdrowo rozpocząć dzień. Kilka Waszych rad na pewno wprowadzimy w życie. Poznajcie laureatów konkursu. Zwycięzcami, do których powędrują znakomite książki "Sztuka dobrego jedzenia" są: Aleksandra F. "Jeszcze jakiś czas temu wolałam pospać...

  • Znajdź przepis w Smakerze, którego fragment zdjęcia został wybrany do konkursu i wygrywaj nagrody! Konkurs rozpoczyna się 28.04.2008 i trwa do 16.05.2008 r. Aby wziąć udział w konkursie: 1. Znajdź przepis w Smakerze, którego fragment zdjęcia umieściliśmy na puzzlu. 2. Wyślij e-mailem na adres smaker@firma.interia.pl link do przepisu, oraz swoją opinię na temat przepisu. Przygotowaliśmy dla Was atrakcyjne nagrody: książki, płyty CD i DVD, oraz gadżety Interia.pl Poniżej pełny regulamin...

  • Znajdź przepis w Smakerze, którego fragment zdjęcia został wybrany do konkursu i wygrywaj nagrody! Konkurs rozpoczyna się 18.06.2008 i trwa do 25.06.2008 r. Aby wziąć udział w konkursie: 1. Znajdź przepis w Smakerze, którego fragment zdjęcia umieściliśmy na puzzlu. 2. Wyślij e-mailem na adres smaker@firma.interia.pl link do przepisu, oraz swoją opinię na temat przepisu. Przygotowaliśmy dla Was atrakcyjne nagrody: książki, płyty CD, oraz gadżety Interia.pl Poniżej pełny regulamin...

  • Odczuwanie smaku to skomplikowany proces, na który wpływ ma oczywiście sam …smak. Ale - wbrew pozorom - nie tylko! Kolor łyżeczki jest w stanie "zmienić smak" jedzenia.    Fot. 123RF.COM/PICSEL Jedzenie w hałasie sprawia, że wszystko jest mniej słodkie i słone. Na to, czy jogurt wydaje nam się słodki, ma wpływ kolor łyżeczki, a nawet materiał, z którego jest zrobiona. Zobaczmy, czym jeszcze zaskoczą  nas nasze zmysły! 1. Otaczające nas dźwięki Jeśli wokół nas jest głośno, jedzenie wydaje nam...

  • Tak, jak myśleliśmy, zimą najbardziej lubicie jeść potrawy rozgrzewające, dodające energii i przywracające na myśl ciepłe letnie dni lub fantastyczne wspomnienia z dzieciństwa. Bardzo dziękujemy za wszystkie zgłoszenia, które do nas przesłaliście. Jak zwykle nie spodziewaliśmy się tak dużej ich ilości i jak zwykle mieliśmy duży problem z wyłonieniem zwycięzców. Po długich debatach zdecydowaliśmy, że książki Zosi Cudny powędrują do: Halcia66 Zimą najbardziej lubię jeść...i kropka. Bo czyż...

  • Okazuje się, że zgrabna sylwetka nie musi być efektem katorżniczych diet. Wystarczą regularne posiłki, nie przejadanie się i odrobina ruchu. Bardzo dziękujemy za wszystkie nadesłane do nas zgłoszenia. Jak zwykle mieliśmy nie lada problem z wyborem zwycięzców, ponieważ ponownie zaskoczyliście nas nietuzinkowym podejściem do tematu. Jednak po długich obradach udało nam się wyłonić trzech laureatów konkursu. Gratulujemy wygranej! Nagrody powędrują do: Agnieszka O. "Cieszenie się życiem! Słodka...

  • Wyłoniliśmy zwycięzców konkursu! Zobaczcie do kogo powędrują zestawy książek Siostry Anastazji. Serdecznie dziękujemy, że zechcieliście podzielić się z nami swoimi kuchennymi przygodami. Wybór zwycięzców nie był prosty, ale zdecydowaliśmy się nagrodzić te opowieści, które najbardziej nas rozbawiły. Mamy nadzieje, że zwycięzcy dzięki książkom Siostry Anastazji będą mieć, jak najmniej kulinarnych wpadek. Dwie nagrody główne wędrują do: Pani Doroty Z. "Kiedy miałam "naście lat" dokładnie nie...

  • Kolendra to popularna przyprawa i baza do mieszanki curry. Liście kolendry to świetny dodatek do sałatek, sosów i zup, a nasiona nadają się do podkreślenia smaku dań z ryb i mięs. Świeże listki mają piękny, lekko cytrynowy zapach. Czy kolendra ma jakieś zalety poza dodawaniem smaku i aromatu potrawom? Niedoceniana kolendra ma wiele korzystnych właściwości. Fot. 123RF.COM/PICSEL W nasionach kolendry znajdują się woda, tłuszcze, białka, celuloza, sole mineralne oraz olejek eteryczny. Są również...