• Informacje na temat:

    extra ciasto

Przepisy na temat: extra ciasto
  • Grzanki cynamonowo-ciasteczkowe na duszonej sałacie rzymskiej

    Ciasto drożdżowe kroimy w kostkę 1,5 x 1,5 cm, mieszamy je z cynamonem i rozpuszczonym masłem.

  • kolejne zastosowanie popularnego ziemniaka

  • Pizzerinki z serem, ziołami i ketchupem

    Sposób przygotowania Wymieszaj i wyrób składniki na ciasto. Zagniecione ciasto posmaruj oliwą, przełóż do miseczki i przykryj, do czasu, aż podwoi objętość. W tym czasie pokrój zioła i pomieszaj z dwoma rodzajami sera. Piekarnik nagrzej do 190 stopni. Wyrośnięte ciasto cienko rozwałkuj. Pokrój na prostokątne kawałki (około 16 sztuk). Przełóż je na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia...

  • zarabisty, szybki, smakuje i bardzo pozywny ....

  • Ciabatta z pastą warzywną

    Składniki: 180 g ciepłej wody 1 łyżeczka suchych drożdży instant 250 g mąki pszenno-razowej 3/4 łyżeczki soli morskiej 3/4 łyżeczki cukru 2 i 1/2 łyżki oliwy extra vergine oliwki czarne (20 szt.) Sposób przygotowania: 1. Do misy miksera wlać wodę, dodać drożdże i wymieszać. Wsypać przesianą mąkę, sól, cukier i wlać oliwę extra vergine oraz pokrojone oliwki. Wymieszać...

  • Pyszne i łatwe w przygotowaniu

  • Z miłooości do truskawek!

    ...konfiturę niskosłodzoną oraz 2 dżemy 100%: 100% z owoców truskawka - przygotowany wyłącznie z truskawek i 100% extra gładki, w którym truskawka połączyła się z czerwoną porzeczką.  Każdy fan tych owoców(...) z jednym z produktów od Łowicza, np. pełne radości rodzinne śniadanie z naleśnikami wypełnionymi pysznym dżemem, romantyczną kolację z croissantem i odrobiną konfitury, albo po prostu przepyszne ciasto...

  • Propozycja na urozmaicenie prostej sałatki ze szpinaku, a to wszystko za sprawą szafranu i oliwy z nutą pomarańczy.

  • Czy wiesz co jesz?

    ...100 g szparagów lub fasolki szparagowej  80 g sera mozzarella lub gorgonzola 3 łyżki pestek dyni oraz słonecznika 3 łyżki oliwy extra vergine 2 łyżki posiekanej rukoli 4 łyżki...

  • Może nie powinnam tego pisać, ale przygotowanie ciasta francuskiego jest wyjątkowo pracochłonne i wymaga dużo cierpliwości.Robi się je prawie cały dzień-oczywiście z przerwami. Z warstw, które miały powstać, też nie byłam zadowolona.

Artykuły na temat: extra ciasto
  • Ciasto z kremem jagodowym

    ...1. Laskę wanilii rozetnij i wyjmij z jej środka miąższ. Kostkę do pieczenia Kasia Extra Maślany Smak utrzyj z cukrem pudrem i wanilią na puch. Nieustannie...

  • Pachnące, puszyste ciasto drożdżowe nieodmiennie kojarzy się z ciepłem domowego ogniska, jego zapach przywołuje wspomnienia i powoduje, że na niejednej twarzy pojawia się szeroki uśmiech. Sekret udanego ciasta to dobrej jakości składniki ogrzane do temperatury pokojowej i odpowiednia mąka, która sprawi, że wypiek doskonale wyrośnie i będzie cieszył nie tylko oczy, ale i podniebienie. Nieodłącznym elementem domowego ciasta drożdżowego jest kruszonka - uwielbiana przez małych i dużych,...

  • Pierożki na parze z sosem sojowym i oliwą extra virgin

    ..., jak i ciasto będą całkowicie ugotowane. Przełóż je na półmisek i przykryj luźno folią spożywczą, by utrzymać temperaturę.  Aby przygotować dip, zmieszaj oliwę z sosem sojowym. Podawaj na...

  • Znajdź przepis w Smakerze, którego fragment zdjęcia został wybrany do konkursu i wygrywaj nagrody!Konkurs rozpoczyna się 09.07.2008 i trwa do 23.07.2008 r. Aby wziąć udział w konkursie: 1. Znajdź przepis w Smakerze, którego fragment zdjęcia umieściliśmy na puzzlu. 2. Wyślij e-mailem na adres smaker@firma.interia.pl --> link do przepisu --> swoją opinię na temat przepisu --> nick Przygotowaliśmy dla Was atrakcyjne nagrody: książki Dom Wydawniczy Bellona "WIELKA KSIĄŻKA WARZYW, ZIÓŁ I...

  • Wielkanoc z Kasią

    ...zyskał dużą popularność. To słodkie ciasto! Ważne, żeby nie było gotowym wypiekiem, kupionym w sklepie. Ciasto powinno być przygotowane własnoręcznie - wtedy symbolizuje kunszt, umiejętność i doskonałość(...) i puszysta, a dekoracja z serka mascarpone i świeżych borówek sprawia, że nie tylko pysznie smakuje, ale wyjątkowo apetycznie się prezentuje. Zainspiruj się tym przepisem i zaserwuj bliskim wielkanocne ciasto...

  • W tym odcinku uczestnicy musieli przygotować wypiek z dynią w roli głównej. Jak wam się podoba zwycięski przepis Daniela? Kruche ciasto 150 g zimnego masła300 g mąki pszennej50 g cukru1 jajkołyżka mleka 1/2 łyżeczki soli Mus dyniowy 1 dynia piżmowa (około 2 kg)1 szklanka cukru trzcinowegoszczypta soli2 jajka1 żółtko łyżeczka mąki ziemniaczanejprzyprawy: 1/2 łyżeczki cynamonu, 1/4 łyżeczki imbiru, 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej, 1/4 łyżeczki goździków i kardamonu150 ml brandy250 ml śmietany...

  • Migdałowa nuta

    Przygotowanie: 1. W misce wymieszaj: mleko, cukier, jajka, przesianą mąkę, łyżeczkę proszku do pieczenia, olej oraz zmielony twaróg. Ciasto powinno być spójne, jednolite i gładkie. Następnie owiń je folią(...), daktyle posiekane w paski, cynamon oraz pokrojoną w kostkę masę marcepanową i wymieszaj. 3. Ciasto wyjmij z lodówki i rozwałkuj. Na cieście rozsmaruj bakalie z marcepanem. Brzegi ciasta posmaruj białkiem...

  • Wszystkie przepisy zawarte w artykule można śledzić w programie „Bitwa na smaki: David vs Matteo" na kanale Kuchnia + w każdy piątek o godzinie 22:00. Choć słowo „ciasto" zwykle kojarzy się nam ze słodkimi wypiekami, w wielu kuchniach stanowi ono bazę do tradycyjnych dań. Jakich ciast powinniśmy spróbować w różnych zakątkach świata? W naszym kraju dania oparte na cieście są niezwykle popularne. Polska kuchnia nie stroni od różnorodnych pierogów, a w zależności od regionu na stołach często...

  • Jutro Elf konczy 11 lat   Na dziś ciasto mam upieczone. Ciasto z kremem, torta Elf nie chciała.  I jeszcze życzenie o faworki, zaraz zabieram się za...

  • Bardzo fajny pomysł na karpatkę w zupełnie innym wydaniu. Ciasto parzone z krakersem60 g masła60 g cukru trzcinowego80 g mąki pszennej 145 g masła250 ml mleka160 g mąki4 jaja Galaretka prosecco40 g żelatyny 400 g prosecco Krem bawarski105 g mleka3 żółtka50 g cukru12 g namoczonej żelatyny320 ml chłodnej śmietany 36%1 łyżeczka wody z kewry Jeżynowo-lawendowy crème diplomat500 g jeżyn3 gałązki kwiatów lawendy10 g żelatyny namoczonej w wodzie30 g brązowego cukru1 żółtko5 g mąki ziemniaczanej150...