• Informacje na temat:

    ewa wachowicz gotuje na sałatki

Przepisy na temat: ewa wachowicz gotuje na sałatki
  • Gotowanie to moja wielka pasja

    ...kulinarnych, których jestem prawdziwą fanką. Czy mam swojego guru? Niejednego! Gordon Ramsay, Jamie Olivier, Magda Gessler, Ewa Wachowicz... Są dla mnie prawdziwą inspiracją. Za to w dzieciństwie moim(...). Przychodzą obie siostry z mężami i dziećmi. Razem gotujemy, a potem siadamy do stołu i rozmawiamy. Kilka dni temu nasi mężowie wyjechali wspólnie na ryby. Nagle telefon: "Dziewczyny, wracamy, bo tutaj...

  • Ciasto nie wymaga pieczenia. Jest pyszne zarówno w ciepłe jak i zimne dni. Najlepsze jest po dwóch dniach gdy wszystkie składniki się przegryzą lecz czasami nie wytrzyma tyle bo jest już zjedzone:))

  • Menu gwiazd - mule w mleku kokosowym, sałatka ziemniaczana i tadżin

    Mule w mleku kokosowym, sałatkę ziemniaczaną i tadżin polecają Norbi, Ewa Wachowicz i Ryszard Kotys, znany szerzej, jako Marian Paździoch, sąsiad Ferdynanda Kiepskiego. Na deser "Putinówki" i kawa według Zbigniewa Bońka.

  • Mniam,mniam... :)

  • Zupa pomidorowa jak cappuccino

    Kawa przed obiadem, a może po zjedzeniu posiłku? Da się też połączyć jedno z drugim. Kto skusi się na cappuccino pomidorowe? Ta kulinarna hybryda jest owocem fantazji Ewy Wachowicz.

  • smak zupy mnie miło zaskoczył, zupa jest bardzo kremowa, oczywiście jak chyba każdy wprowadziłam pewne zmiany, żeby smak i składniki odpowiadały mojej rodzinie

  • bardzo smaczna, lekka zupka z wykorzystaniem kaszy jaglanej, która jest produktem o wielu zaletach i trzeba ja spożywać jak najczęściej

  • Kolejne ciasto z warzywem:) U nas inwazja cukinii:) Powstają więc różne wariacje;) Długo tez szukałam po necie czegoś oryginalnego wg. mnie, i znalazłam na stronie Ewy Wachowicz. Ciasto muszę przyznać pyszne...Polecamy;)

  • Ciasto w paski przypominający zwierzę - Zebrę.

  • Przepyszny, aksamitny i niewiarygodnie efektowny wizualnie.

Artykuły na temat: ewa wachowicz gotuje na sałatki
  • Ewa Wachowicz: Przepis na szczęście

    Ma 46 lat i uważa, że wygląda lepiej niż gdy miała 20. Przyznaje też, że nigdy nie czuła się tak dobrze! Ewa Wachowicz zdradza nam sekrety doskonałej formy i samopoczucia.

  • Podstawowe wiadomości o zasadach łączenia warzyw, owoców i innych składników z odpowiednimi dressingami. Smaczne przepisy - klasyczne i proste z praktycznymi poradami. Pomysłowe propozycje na kolorystyczne i smakowe połączenia.

  • Najważniejsze zasady diety Ewy Wachowicz

    ...regularnie, co ok. 2,5 godz., bo lepiej zjeść 5-6 porcji w ciągu dnia niż jeden obfity posiłek wieczorem. W ten sposób wyregulujesz metabolizm i poprawisz samopoczucie. Słodka dyspensa W tygodniu Ewa Wachowicz unika słodyczy, natomiast w niedzielę pozwala sobie na małe co nieco. Piecze ciasto czekoladowe, przygotowuje deser lub tort. Niezdrowe trio Szkodliwe dla organizmu są produkty typu fast food...

  • Korzenie, bulwy, cebulki, łodygi, liście, kwiatostany i owoce - prawdziwe bogactwo aromatów, a przede wszystkim nieocenionych witamin w naturalnej, łatwo przyswajalnej postaci, soli mineralnych i mikroelementów.Bez warzyw trudno dzisiaj wyobrazić sobie smakowicie zastawiony stół. Są nie tylko nieocenionym dodatkiem smakowym do najwykwintniejszych potraw, ale także dekoracją - w zdecydowanej większości? jadalną. Bogactwo form przekłada się wprost na bogactwo możliwości ich wykorzystania, czego...

  • Gotowanie jest seksowne

    Kiedyś Miss Polonia i najseksowniejsza rzeczniczka rządu w historii trzeciej RP, dziś od wielkiego świata woli zacisze swojej kuchni, w której uczy Polaków gotować. Mówi "stop" drastycznym dietom, chwali tłuszcz i przekonuje, że gotowanie jest niezwykle intymnym zajęciem. Nam Ewa Wachowicz opowiada o swoich ulubionych potrawach.

  • Przygotowując menu na przyjęcie, nie można zapomnieć o sałatkach. Prezentujemy wam kilka prostych i szybkich przepisów, dzięki którym zrobicie wrażenie na gościach. Fot. 123RF/Picsel Odpowiednia przekąska imprezowa powinna spełniać kilka warunków. Najważniejsze, aby była smaczna, poręczna i dobrze się prezentowała. Dlatego w tej roli dobrze sprawdzają się koreczki, paszteciki i wszystkie inne „drobnostki". Jeśli jednak nie macie czasu na mozolne nabijanie koreczków i przygotowywanie...

  • Sałatki w kuchni polskiej pojawiły się pod koniec XVIII wieku. Ich wybór był jednak niewielki, a składniki często się powtarzały. Inspiracji do polskich sałatek szukano więc w kuchniach innych narodów. Od tamtych czasów wiele się jednak zmieniło. Książka ta zawiera kilkadziesiąt przepisów na surówki i sałatki, które mają ułatwić nam poszukiwania nowych smaków. Sałatki tu zaproponowane mogą być nie tylko dodatkiem do wędlin, ale samodzielnymi przystawkami, małymi daniami, którymi częstuje się...

  • Są smaczne, sycące i wyjątkowo proste w przygotowaniu. Co więcej, doskonale sprawdzą się na rodzinnym przyjęciu, pikniku oraz jako obiad w pracy. O czym mowa? Oczywiście o nieśmiertelnych sałatkach makaronowych. Fot. 123RF/Picsel Sałatki z dodatkiem makaronu na naszych stołach królują od wielu lat. Jeśli stosunkowo niewielkim kosztem chcemy przygotować sycący posiłek dla wielu osób, są one niemal idealnym rozwiązaniem. Jednak co zrobić, aby sałatka była dla naszych gości prawdziwym...

  • Są smaczne, sycące i wyjątkowo proste w przygotowaniu. Co więcej, doskonale sprawdzą się na rodzinnym przyjęciu, pikniku oraz jako obiad w pracy. O czym mowa? Oczywiście o nieśmiertelnych sałatkach makaronowych. Fot. 123RF/Picsel Sałatki z dodatkiem makaronu na naszych stołach królują od wielu lat. Jeśli stosunkowo niewielkim kosztem chcemy przygotować sycący posiłek dla wielu osób, są one niemal idealnym rozwiązaniem. Jednak co zrobić, aby sałatka była dla naszych gości prawdziwym...

  • Polacy bardzo chętnie jedzą śledzie, jednak dosyć często traktujemy jest po macoszemu i podajemy jedynie w nudnych i przewidywalnych kombinacjach. Czas to zmienić, zwłaszcza że jest to bardzo wdzięczny temat do kulinarnych eksperymentów. Fot. 123RF/Picsel Śledzie w najróżniejszych odsłonach możecie podawać nie tylko w czasie świąt. Doskonale sprawdzają się jako przekąski na różnego rodzaju przyjęciach i imprezach. Wszyscy lubimy ich smak, ale zbyt rzadko pozwalamy sobie na eksperymenty z...