• Informacje na temat:

    ewa gotuje zupa krem z brokułów

Przepisy na temat: ewa gotuje zupa krem z brokułów
Artykuły na temat: ewa gotuje zupa krem z brokułów
  • Ewa Wachowicz: Przepis na szczęście

    Ma 46 lat i uważa, że wygląda lepiej niż gdy miała 20. Przyznaje też, że nigdy nie czuła się tak dobrze! Ewa Wachowicz zdradza nam sekrety doskonałej formy i samopoczucia.

  • Aromatyczny i lekko słodkawy krem z marchewki i pieczonej papryki, czy może rozgrzewająca zupa krem z soczewicy? Obydwie propozycje wydają się być idealne na tę porę roku. Którą wybieracie? Krem z marchewki i pieczonej papryki autorstwa Kwiatek508 Ostatnio często piekę paprykę i robię z nią kanapki. Po przetworzeniu właśnie w taki sposób ma cudowny aromat i lekko słodkawy smak. Pomyślałam, że dobrze będzie smakowała w połączeniu z marchewką. Stąd pomysł na ten krem. Podałam go z paluchami...

  • Dieta na lata - 30+

    ..., octu balsamicznego i oleju z pestek winogron • Drugie śniadanie: Świeżo wyciskany sok z pomarańczy • Obiad: Zupa krem z brokułów lub kalafiora, cielęcina duszona z zieloną sałatą(...) szykuje się do walki - wyjaśnia dr Ewa Matyska-Piekarska. U niektórych znika wtedy ochota na jedzenie. Ale spora część kobiet zaczyna stres zajadać. - Trzydziestolatki najczęściej nie...

  • Wraz z nastaniem jesieni zmienia się nie tylko otaczający nas krajobraz, ale również nasze kulinarne pragnienia. Częściej sięgamy po treściwsze potrawy. Dobrze widoczne jest to zwłaszcza w przypadku zup, które w trakcie jesiennej pluchy liczniej reprezentowane są przez kremy. "To zupełnie naturalna skłonność naszego organizmu - kiedy robi się zimniej, zwiększa się zapotrzebowanie na ciepłe dania, na przykład na gęste, kremowe zupy, które pozwolą rozgrzać nasz wyziębiony organizm", opowiada...

  • Dieta na lata - 30+

    ..., octu balsamicznego i oleju z pestek winogron • Drugie śniadanie: Świeżo wyciskany sok z pomarańczy • Obiad: Zupa krem z brokułów lub kalafiora, cielęcina duszona z zieloną sałatą(...) szykuje się do walki - wyjaśnia dr Ewa Matyska-Piekarska. U niektórych znika wtedy ochota na jedzenie. Ale spora część kobiet zaczyna stres zajadać. - Trzydziestolatki najczęściej nie...

  • Kukurydza sprawdzi się doskonale nie tylko jako przekąska, ale również jako główny składnik zupy krem, która znakomicie rozgrzewa z chłodne dni. Składniki:- włoszczyzna- 4 słodkie kukurydze- łyżka masła klarowanego- dwa plastry imbiru- plaster świeżego korzenia kurkumy- 3/4 szklanki gęstego mleka kokosowego - sól- świeżo mielony pieprz czarny- 1 papryczka chilli- garść poszatkowanej kolendry- limonka Sposób przygotowania: Umytą włoszczyznę przekładam do miski, jedną kukurydzę obieram i kroję...

  • Dieta zapobiegająca skurczom mięśni

    ...z 2-3 migdałami. Propozycja 3: Koktajl z banana, szklanki mleka i 2 łyżek posiekanej natki. Kolacja - ciepła i pożywna O tej porze roku warto również kolacje jadać na ciepło. Propozycja 1: Zupa krem z fasoli z grzankami. Propozycja 2: Duszone owoce z dodatkiem siemienia lnianego, ziaren sezamu i łyżką masła. Propozycja 3: Zupa krem z brokułów z grzankami z pieczywa pełnoziarnistego...

  • Wrzody, nadciśnienie, cukrzyca, otyłość, a nawet nowotwory - przed tymi wszystkimi schorzeniami może uchronić nas jedno, niepozorne warzywo, które na szczęście w naszym kraju staje się coraz bardziej popularne. Fot. 123RF/Picsel Smaczne i zdrowe brokuły przywędrowały do nas z rejonu Morza Śródziemnego. Mieszkańcy tamtych krajów doceniają je od tysięcy lat, jednak Polacy poznali je dopiero w XVIII wieku. Początkowo były tylko egzotyczną nowinką, z rzadka goszczącą na naszych stołach, jednak...

  • Uzdrawiająca kuracja dr Dąbrowskiej

    ...ze szczypiorkiem. Kolacja: zupa-krem z czerwonych warzyw. Więcej na: www.postleczniczy.pl Dzień kuracji wyprowadzającej Śniadanie: koktajl "Moc chlorofilu" Co musisz wiedzieć Czego nie można(...)Tej kuracji nie należy nazywać dietą! To terapia uzdrawiająca, która przy okazji odchudza. Swój post warzywny Ewa Dąbrowska, doktor nauk medycznych, wieloletnia adiunkt Akademii Medycznej w Gdańsku...

  • Kurczak curry, krewetkowa łagodna, tajska ostra - to nazwy popularnych zupek chińskich. Do Polski przywędrowały z początkiem lat 90. Wprost z Wietnamu, a na świecie... Fot. 123RF/Picsel Na świecie jako pierwsze pojawiły się w Japonii. W 1958 firma Nissin Foods, specjalizująca się w produkcji pierwszych dań dla astronautów, wypuściła na rynek paczkę zupy błyskawicznej. Danie to oparto na formule chińskiej potrawy ramen, czyli rosołu z makaronem i różnymi mięsnymi dodatkami. Z ziemi chińskiej...