• Informacje na temat:

    ewa gotuje sałatkę warzywna

Przepisy na temat: ewa gotuje sałatkę warzywna
  • Zupa pomidorowa jak cappuccino

    ...przecieru pomidorowego, sól, pieprz, szczypta papryki ostrej, 125 ml mleka, bazylia i słodka papryka do dekoracji. Ewa Wachowicz, jurorka programu "Top Chef" w książce "Obiady" daje taką oto(...), w przepisach przemycam też nuty indyjskie, tajskie czy chińskie. Są propozycje dla mięsożerców i wegetarian, ponieważ moi czytelnicy i widzowie są różnorodni" - Wachowicz mówi PAP Life o książce, z której...

  • Ciasto nie wymaga pieczenia. Jest pyszne zarówno w ciepłe jak i zimne dni. Najlepsze jest po dwóch dniach gdy wszystkie składniki się przegryzą lecz czasami nie wytrzyma tyle bo jest już zjedzone:))

  • Jesienne dary natury, o których nie miałeś pojęcia

    ...kasztanowcem!) nie ma nic wspólnego, to z pewnością słyszeliśmy o nim nie raz. Pochodzący z zupełnie innej gatunkowo rodziny drzew, oryginalną nazwę zawdzięcza greckiej miejscowości Kastanéia,  gdzie dojrzewa(...) i aromat, np. Morski MSM Mońki – komentuje Ewa Polińska, ekspert Monieckiej Spółdzielni Mleczarskiej MSM Mońki. Aby jak najbardziej skorzystać z sezonowo dostępnych darów natury, poniżej przedstawiamy...

  • Tradycyjna sałatka warzywna, królowa świąt i różnych imprez :) Zawsze smakuje :)

  • Smaczna przystawka do obiadu i nie tylko, zimą jak znalazł do,, hot-dogów ''

  • Po prostu smaczna:)

  • Jest to tradycyjna warzywna sałatka, królowa wielu przyjęć i świąt.

  • Jest to tradycyjna warzywna sałatka, królowa wielu przyjęć i świąt. Zrobiłam ją w kształcie połówki ananasa.

  • Sałatki makaronowe czasem robię na obiad do schabowego.

  • Na pierwszy rzut oka może wydawać się dość ciężka. Sama tak myślałam, ale pozory mylą :)) Jest bardzo smaczna, no i to smażone mięso...

Artykuły na temat: ewa gotuje sałatkę warzywna
  • Jak oczyścić organizm z toksyn

    ...bez jedzenia czujemy się lżejsze. Liczymy też, że pozbyłyśmy się toksyn. – To złudne wrażenie – zapewnia Ewa Zygmanowska, dietetyczka z Centrum Medycznego Enel-Med. – Kilka dni postu niewiele zmieni(...). Dlatego nikt nie zaleci głodówki np. dwudziestoparolatce. Poza tym, dłuższa grozi efektem jo-jo. – Szybką utratę kilogramów organizm odczyta jako stan chorobowy – ostrzega Ewa Zygmanowska. – Po...

  • Tę wspaniałą tarę można przygotować na obiad lub kolację. Nie tylko smakuje, ale także wygląda wspaniale. Ciasto kruche:  300g mąki 6g soli morskiej156g bardzo zimnego masła pokrojonego w kostkę o boku 1.5 cm1 żółtko ok 100g wody lodowato zimnej (uwaga: wlewać stopniowo, nie całą od razu bo może się okazać, że mąka nie jest tak wysoko chłonna i potrzeba nieco mniej wody) Sposób przygotowania: Mąkę połączyć z solą i wsypać do miski. Zrobić zagłębienie i wrzucić w nie masło i żółtko.Zacząć...

  • Najważniejsze zasady diety Ewy Wachowicz

    ...regularnie, co ok. 2,5 godz., bo lepiej zjeść 5-6 porcji w ciągu dnia niż jeden obfity posiłek wieczorem. W ten sposób wyregulujesz metabolizm i poprawisz samopoczucie. Słodka dyspensa W tygodniu Ewa(...) owocowa; obiad: panga z serem pleśniowym; podwieczorek: sałatka warzywna; kolacja: placki ziemniaczane. 32/2014 Na Żywo...

  • Korzenie, bulwy, cebulki, łodygi, liście, kwiatostany i owoce - prawdziwe bogactwo aromatów, a przede wszystkim nieocenionych witamin w naturalnej, łatwo przyswajalnej postaci, soli mineralnych i mikroelementów.Bez warzyw trudno dzisiaj wyobrazić sobie smakowicie zastawiony stół. Są nie tylko nieocenionym dodatkiem smakowym do najwykwintniejszych potraw, ale także dekoracją - w zdecydowanej większości? jadalną. Bogactwo form przekłada się wprost na bogactwo możliwości ich wykorzystania, czego...

  • Zero cukru, czyli najlepsza dieta bikini

    ...jemy go za dużo, odkłada się w fałdki tłuszczu. - Organizm zwykle na bieżąco wykorzystuje tłuszcz, który zjadamy, natomiast cukier najchętniej utyka w komórkach tłuszczowych jako zapas - tłumaczy Ewa(...) owoc lub orzechy. Organizm będzie się bronił - Naszym apetytem rządzi mózg, który żywi się wyłącznie glukozą - mówi Ewa Zygmanowska. Gdy poziom cukru we krwi spada poniżej bezpiecznego poziomu, mózg...

  • Latem cukinie bardzo często goszczą na naszych talerzach. Czy można podać je w ciekawy i zaskakujący sposób? Nasi użytkownicy udowadniają, że jest to jak najbardziej możliwe. Fot. 123RF/Picsel Na polskim rynku dostaniemy cukinie średnie, duże oraz kabaczki. Znajdziemy cukinie ciemnozielone, jasnozielone, czasem nakrapiane, a czasem żółte. Cały czas mamy do czynienia z tym samym warzywem. Im mniejsza cukinia, tym lepsza, im bardziej wyrośnięta tym mniej sprężysta i bardziej gumowata. Z dużych...

  • Uzdrawiająca kuracja dr Dąbrowskiej

    Tej kuracji nie należy nazywać dietą! To terapia uzdrawiająca, która przy okazji odchudza. Swój post warzywny Ewa Dąbrowska, doktor nauk medycznych, wieloletnia adiunkt Akademii Medycznej w Gdańsku, stworzyła, by leczyć pacjentów m.in. z chorób cywilizacyjnych jak cukrzyca II stopnia, miażdżyca, zespół metaboliczny, ale nie tylko. Opracowana przez nią półgłodówka polega na jedzeniu wyłącznie...

  • Sałatki jajeczne doskonale nadają się jako dodatek do obiadu lub drugie śniadanie, które zabierzemy ze sobą do pracy. Będą również smakowitą propozycją na wielkanocny stół. Fot. 123RF/Picsel Czym byłyby święta wielkanocne bez jajek? W tym czasie to właśnie one, obok chrzanu i tradycyjnej wędzonki, niepodzielnie królują na naszych stołach. W jaki sposób je przygotować, aby było smacznie i wyjątkowo? Możliwości są niemal nieograniczone: doskonale smakują faszerowane lub w towarzystwie różnego...

  • Jedz to, co cię leczy

    ...o siebie dbamy. - Na szczęście, coraz głośniej mówi się o tym, że odpowiednie jedzenie pomaga zapobiec wielu chorobom - mówi dietetyczka, Ewa Zygmanowska. - A jeśli już zachorujemy, dobrze dobraną dietą(...) beztłuszczową! -Tłuszcz to niezbędny budulec komórek. Wystarczy jeść go mniej i wybierać zdrowy - mówi Ewa Zygmanowska. Dlatego boczek i karkówkę warto zastąpić chudym mięsem drobiowym i rybami, zaś...

  • Wraz z nastaniem cieplejszych dni, w naszym menu zaczyna pojawiać się coraz więcej lekkich sałatek. Warto jednak wiedzieć, że istnieje kilka dodatków, które mogą sprawić, że z pozoru dietetyczny posiłek, zamieni się w najprawdziwszą bombę kaloryczną. Sałatki wydają się być bardzo niewinnym daniem, które bez przeszkód możemy zaserwować nawet osobie na restrykcyjnej diecie. W końcu  to tylko warzywa. Jednak diabeł tkwi w szczegółach, którymi w tym wypadku są dodatki. Dzięki nim nasza sałatka...